Antireputacije

hakim bej

Elita
Poruka
16.476
(+) Reputacija povecava broj + poena
(-) Klik na trouglic poziva modove da reaguju i pendrece.
Ali,
nekada se obicnom ljudskom recju moze ponesto ispraviti.
Antireputacije bi bili negativni poeni koje bi korisnici od sagovornika dobijali.
Broj antireputacionih poena ne bi smanjivao reputacione, nego bi se odvojeno prikazivali, kao dve odvojene cifre.
Tako bi znali ko je omiljen a ko omrazen, ko smara a ko lepo peva.
Korisnici bi tada znali da li su na nekoj temi ili podforumu preterali, ili su bas tu omiljeni i trazeni.

Ali,
Antireputacije bi bili negativni poeni koje bi korisnici od sagovornika dobijali.
Broj antireputacionih poena ne bi smanjivao reputacione, nego bi se odvojeno prikazivali, kao dve odvojene cifre.
Korisnici bi tada znali da li su na nekoj temi ili podforumu preterali, ili su bas tu omiljeni i trazeni.

Kao što ni reputacije ne odražavaju stvaran stepen omiljenosti, pametnoće, duhovotosti (i mislim da ovde nikada i nije, i nikada i neće), ne vidim što bi onda antireputacije bile nešto za šta bismo se kao korisnici trebali uFatiti, znaš. Ovde možeš da ne pišeš sto godina, i nekoem će se povećavati, a možeš da piskaras stalno i da ti poraste samo + 1 na svakih sto poruka bezlično lupanih. Nikada odnos nije bio barem po mom stanovištu stvari - objektivan. Pojedine persone, moraju...naprosto moraju da imaju najveću. Da se izdignu i da se kao pokaže ko je najomiljeniji i najviše čitan, tražen, pametnica, kako god znaš. Meni baš suhovito oduvek bilo da pratim, taj fenomen. I to se zna i svako zna, ko su ti i takvi, ko je iole više od dve godine tu.

Ja tako barem radim; čije mi pisanije ne odgovara, ne prija, gde smatram da je stecište onih koje en volim da čitam, pratim i bitišem, ja neću tamo niti pisati niti biti. I sa takvima, čak i da uđem u konlikt ne bih nikada se ništa objašnjavala (da na primer dođe do provokacija, jer nekada imaš da se neko kači stalno na temama gde si i ti, stalno te nešto spočitava ili lupeta, da ne kažem, da bi eto nešto rekao/la), ja uopšte sa takvima ne diskujtujem, pa taman da mi nalupetaju hiljadu negativnih poJena, ne bih slovo potrošila na demant ničega.

Ko ej tu omiljen, omražen, ko smara a ko najdivnije piše, zna se između redova i među korisnicima. meni će pojedini ljudi uvek biti dragi i dragoceni da imaju ovo ili ono, ako ja tako mislim ili ako sma ja sa nekim podelila svoja slova. Ko mi nije simpa, drag kao korisnik, nikada neće biti...pa da sto puta je kroz ovo ili ono...da se sto puta takvim čini ili vešto trudi...dok prepisuje, jel te. :mrgreen:

Korisnici uvek znaju ko je i šta preterao. A ko ne zna...taj neće da zna. Opet sa razlogom i interesom. Jer ide u prilog svačijim interesima i sebičnim razlozima.

:hvala:

Ali,

Oni ce se davati iz istog razloga kao i reputacije, po (ne)prijateljstvu, simpatijama i antipatijama. protiv sam.

Ono sto bi mozda moglo da bude interesantno je da ne postoje reputacije, nego samo plusevi (+) i minusevi (-), bez da se potiru, mada je cak i to pitanje koliko bi odrazavalo realnost, ali smatram da nesto vise nego sad, bi.

jel ti zaista zelis krvoprolice na 4umu? :lol:
ideja je odlicna (razdvojene reputacije), ako su ljudi normalni. ali na ovom 4umu bi dolazilo do nabijanja negativnih reputacija. osim toga, i ovde bi kod pozitivnih bolje funkcionisale zahvalnice, nego brojevi.

Back