ANTIKOS

NickFreakyrgios

Elita
Banovan
Poruka
24.240
Titula ANTIKOS Justinijana prvog lažno prevededena kao nadimak zato štp je pobedio Ante a proterao Gote iz Italije.
Nebitno titula se prenosila od Justinijana ! do Iraklija što je svakakako važno za našu etnogenezu.
Iako Sloveni jeu pali pod kontrolu Avara . Anti nikad , do nestanka iz izvora i scene a to beše pre Iraklija koji je posledwi nosio titulu
kralja Anta.

Ништа бриши ако мислиш да треба али не може да се повеже са Словенима јер су према мишљењу већине научника Анти и Словени исто тек од 6. века.
Иако су критике лингвистичке природе да Анти не могу бити словенско име па су изводили име од Алана , сматрало се да су Анти имали иранску аристократију. Свакако су били на вишем цивилизацијском нивоу од Словена по питању металургије , били су монархија са 70 првака подкнежевина у време краља Воза или Божа кога Готи погунљују у 4. веку.

Овако преурањен помен Словена са организованом државом није прихваћен , већ су Анти или били Готи или Сармати па су у 6. веку славизирани.
Све једно шта год ко мислио сви се слажу у једном да су Словени и Анти у 6. веку исто и да се анстка култура не може посматрати одвојено од словенске.

Први антикос Јустинијан први који их је населио као федерате што се и археолошки може потврдити њихова култура преко Дунава нестаје постаје потиснута неком пастирском културом која личи на Влахе , Анти јесу имали особености степских односно скитских и остроготских утицаја културе.
С тим да су антске фибуле увек са 7 кракова а готске и остроготске са 3 или 5 језичака.
Те фибуле се налазе свуда од Пелопонеза , малог Дунава , Петровца на Млави , Аквиса , Неготина , Кладова до Пелопонеза.

иако Прокопије извештава да су пресељени у Турију пресељени су у унутрашњост цартва Језерити и Милинзи су били антска племена на Пелопонезу са својом како кажу богумилском црквом која се опирала хеленизацији до 12. века.

Многи путописци су извештавали да се од Трибалије до Пелопонеза говори истим језиком.
По мени ту негде лежи кључ у појави Албанаца што наравно не могу доказати.

Било како рано присуство Анта је прихваћено на Балкану али им се одузима словенски карактер у то време да су Анти постали Словени тек у 6. веку.
Поента Јустинијан лажни Словена цар је први носио титулу антикос што дословно значи краљ Анта титула се преносила до Ираклија који је последњи Антикос који је населио Србе и Хрвате и Хазаре и тд.

Посебно сам је поставио јер нема одговора на ово.

Па верујем да је одговор најједноставније односно то што се само по себи намеће...Јустинијан је поразио Анте крајем 545. или почетком 546. године и стекао својеврсно врховништво над њима. Вероватно је склопљен неки друштвени уговор

Када је била срушена римска граница на Дунаву 615. године. Нема више старог поретка, нема више стипуација уговора; нема више за историју ни Анта уопште у суштини. Ираклије није био човек који се за*#$ава; то је била прека и одлучна војничка рука, спремна за акцију, која се бори за опстанак Царства. Он је знао шта је требало учинити и то одмах; било да се ради о преласку са латинског на грчки или другим реформама...избацивање титуле у новом, грчком облику, и то оне која је вероватно већ увелико изгубила смисао, једна је од врло логичних ствари.

Па верујем да је одговор најједноставније односно то што се само по себи намеће...Јустинијан је поразио Анте крајем 545. или почетком 546. године и стекао својеврсно врховништво над њима. Вероватно је склопљен неки друштвени уговор

Када је била срушена римска граница на Дунаву 615. године. Нема више старог поретка, нема више стипуација уговора; нема више за историју ни Анта уопште у суштини. Ираклије није био човек који се за*#$ава; то је била прека и одлучна војничка рука, спремна за акцију, која се бори за опстанак Царства. Он је знао шта је требало учинити и то одмах; било да се ради о преласку са латинског на грчки или другим реформама...избацивање титуле у новом, грчком облику, и то оне која је вероватно већ увелико изгубила смисао, једна је од врло логичних ствари.

Ауфффф па чак ни у време електронских медија немамо овако једноставне одговоре на овако сложена питања , Анти нису нестали под Хунима , Готима у 7. веку се губе из свих извора ја сам мислио да је дунавски лимес пробијен раније 602. али ти кажеш 615.
Тиборова школа народ нестаје практичном одлуком владара ,а неки се појебали са антиком па преживели.

Кад си већ поменуо а објаснио сам ти да навод није тачан лажиран је звог пораза Анта који нису били фактор попут Гота у Италији или пак Вандала у Африци , већ сам напоменуо није надимак Антикос већ титула историјски потврђена.

Ауфффф па чак ни у време електронских медија немамо овако једноставне одговоре на овако сложена питања , Анти нису нестали под Хунима , Готима у 7. веку се губе из свих извора ја сам мислио да је дунавски лимес пробијен раније 602. али ти кажеш 615.

Нисам рекао пробијена...већ срушена. Велика је разлика; много пута је била пробијена. Мала Скитија још годинама је опстала; имамо сачуване и новчиће у циркулацији. То је можда само делта Дунава, али индикатор је да није све било тек тако нагло изгубљено 602. године, већ да се радило о урушавању лимеса које је потрајало годинама.

Тиборова школа народ нестаје практичном одлуком владара ,а неки се појебали са антиком па преживели.

???

Кад си већ поменуо а објаснио сам ти да навод није тачан лажиран је звог пораза Анта који нису били фактор попут Гота у Италији или пак Вандала у Африци , већ сам напоменуо није надимак Антикос већ титула историјски потврђена.

Не разумем.

Мислим да је одговор у ономе што си помињао између 7-9 века оно сужавање територије Византије које проглашено мрачним средњим веком без зрнца критике шта се могло десити а по мом мишљењу донекле Тибор је мислио да је уследила хеленизација Словена ми смо међу преживелим.

На шта мислиш када кажеш без зрнца критике?
Мислим да је грчко копно са Пелопонезом било испуњено склавинијама до повратка њихових администрација видљиво на примеру Језерита и Милинга.
Чак је и Тибор као стипендиста грчке владе причао о отпору грчке археолиогије да призна ово иако има словенских гробова на Акропољу.

До ове шизофреније против које се бориш је дошло баш ултраскептицизмом који није био једнак према свима.
Опет ћу рећи да је било добре воље могло се решити све брже.

Да се дотакнем пластичног примера у време Плинија и Птоломеја Ахејци још живе на Кавказу под својим именом.

Без критичке мисли мислим под оним да се Византија у једном периоду претворила у површину Београда и да је до 9. века повратила територије да ли их је затекла пусте?

Ако немаш да понудиш бољу верзију између иконоборства и Арабљана предлажем да се тема затвори јер сматрам да наша наука нема одговор.

Ајмо се правити глупи мрачни средњи век , мрзи ме да куцам јер не видим више у теби зрнце истине.
Смисленије археолошки Византија се вратила на територију Анта , Словена. после бар 100 год.

Ајмо се правити глупи мрачни средњи век , мрзи ме да куцам јер не видим више у теби зрнце истине.
Смисленије археолошки Византија се вратила на територију Анта , Словена. после бар 100 год.

А шта је питање?

Ајде објасни процес , знам да те мрзи али да свњет види да између 7-9 века нрема смислених , само глупих одговора.
Колико год да ме изнервираш , поштујем те и волим гаси тему.
Нећу да те мучим!

Ајде да оставимо ово можда страни аутори нешто знају , по оном што сам ја проучио то је ово.
Хајде да оставимо можда неко нешто зна више од нас?

Ајде објасни процес , знам да те мрзи али да свњет види да између 7-9 века нрема смислених , само глупих одговора.
Колико год да ме изнервираш , поштујем те и волим гаси тему.
Нећу да те мучим!

Kada bih znao šta pokušavaš da kažeš, možda bih ti nešto mogao i reći.

Back