A kakve ti to epi daje ta temperaturica (temperatura) ? Opisi ono, bas detaljno... Nije li mozda da samo panicis tada ili se subjektivno osecas dvostruko gore nego sto jeste? Ne kazem, samo pitam.....
Dalje, ne verujem da ti je nesto bakterijski posle toliko antibiotika i opet i dalje.... A da odradis igg i igm antitela na koksaki, epstajn bar, citomegalo, adenoviruse? Mozda ti neki od njih rije. Ta temperatura koja toliko traje, pogotovo subfebrilna, a bez temperature si ok inace - mi je sumnjiva. I vecinom je kod takvih nekih viruza, mada svaki covek drugacije reaguje, i drugacije opisuje tegobe.
Nemoj da se ljutis na decu, da ih psujes, ili govoris fala bogu sto nisam u teranju pa da ih imam i sl.... Nisu deca kriva.... Kao ni sami virusi... To ti je samo pokazatelj da ti je uzasan imuni sistem, da l trenutno, da l trajno, eli evidentno je da nije sve kako treba da bude, kada se ti toliko razbolis i toliko dugo od prisustva bolesljive decice jedno popodne blizu tebe. Sta da radis u skoli, ili decijem dispanzeru npr, vrticu?
Preporucujem ti vitamin C od min 1000mg da pijes svakog dana (vidi da nadjes prirodni - odn ACEROLU), ima ga u nekim sumecim tabletama. Kupi kvalitetnije, skuplje, ne one jeftinoce, gluposti.
Obavezno Cink sa selenom, zbog jacanja imuniteta.
Omega 3 masne kiseline, a moze i onaj Ekomer sto ga reklamiraju, jer i u njemu su omega 3 i jos neki imunoprotektivi.
Uzimaj po malo med sa onim svim sastojcima u njemu (da l bese polen, ovo ono).
Mnogo jaka ishrana puna belog mesa, jaja, mleka, znaci proteinski jaki obroci + ono sto svi znamo - sto raznovrsnije voce i povrce.
Nemoj nesto preterano da se umaras i zamaras, radis po kuci, nego sto vise lezi, da bi organizam sto pre mogao da se izbori sa uzrocnikom jer mu treba sva raspoloziva energija i nutricije za borbu.
Spavaj obavezno na vreme, stres kako znas i umes svedi na nulu.
Sto bi znacilo - Prestani sa tim izjavama - "osecam se porazeno, ja kontrolisem svoj zivot, ja sve redovno radim i ispravno itd".....Nisi robot ni supermen, desava se to svima nama i onim najzdravijima. Ako se desilo, desilo se, nerviranje, tugovanje ili frustracija nece pomoci nego ce samo odmoci. Znas i kakav nam je zdr sistem i pojedini "strucnjaci", pa odmah u startu ocekuj najgore moguce odn najgori odnos tamo i rezultat, pa sve sto dobijes "preko toga" pozitivno i dobro ti je bingo i onda se raduj.
Jer stres, ocajanje, krivica i nervoza, teskoba ce ti samo dodatno srozavati imunitet i produzavati vreme izlecenja.
Rokaj i cepaj beli luk ako mozes, on ima i antiviruzno i antifungicidno i antibakterijsko delovanje, bar sam tako cuo (ne znam da li je to 100% naucna istina). Sad samo ako ga mozes podneti.
Onda, origano zacin.
Kupi Q10 isto i pij. Ima jos mnogo toga ne mogu sada ni da se setim....
Izbegavaj zatvorene prostore i puno ljudi, izbegavaj kontakte u kuci sa ljudima, nemoj da se ljubis ni sa kim, pa ni u obraz i sl, jer pre ce tebi neko "zdrav" (a nosi u sebi ko zna sta) naskoditi sa oslabljenim imunitetom, nego sto ces ti nekom to tvoje preneti.