antibiotici

Malenano1

Domaćin
Banovan
Poruka
4.419
Ovako pila sam amoksicilin prvo,pa panklav,pa cefaleksin.Na pocetku sam bas bila iscrpljena i sve i imala oko 37,7 tepmeraturu sa prvim lekom,onda mi je temperatura pala tokom dana pa sam imala nocne pa dobila panklav,da bi mi ostalo samo crveno grlo koje lecim sa cefaleksinom evo.Sta to moze da bude?Prvi put mi se u zivotu to desava nisam pametna sta je u pitanju.I da nos mi je malo bio zatvoren tek po malo i uglavnom sam iskasljavala na mahove providno a ponekad zuto.To je polu suv kasalj sa slajmom u tragu.

Pa receno mi je kao vec si pocela da pijes sad je kasno.A kad odem osecam da ce mi ga dati odmah ili sta vec.Svadjala sam se pola sata sad u cetvrtak i nista dobila kutiju.
Ja cu da pocnem da se drogiram na kraju bice mi bolje mozda. -.-

Niste naveli koja je dijagnoza u pitanju, da li angina, bronhitis, ili jaka upala na disajnim organima.
Kada je temperatura u pitanju, ide se na antibiotike.
To sto lekari pokusavaju sa vise antibiotika, je zato sto "eksperimentisu", jer sa slabijeg idu na jaci.
Bice vam bolje kada antibiotici urade svoj posao.
Problem je sto vam je imuni sistem, otkazao,a to znaci da morate obratiti paznju na hranu, i jesti i piti ono sto jaca imuni sistem.
Duvan je takodje jedan od faktora koji unistava Im. sistem.

Pa receno mi je kao vec si pocela da pijes sad je kasno.A kad odem osecam da ce mi ga dati odmah ili sta vec.Svadjala sam se pola sata sad u cetvrtak i nista dobila kutiju.

a ti si na svoju ruku pocela ? ili ti oni dali pa se posle setili za bris
da kad vec pijes ne mozes raditi bris, mora da se saceka par dana posle leka

mislim sve ovo mi lici na jednu tragikomicnu zbrku, ti ne pises sve konkretno sta je bilo a ocekujes odgovore.....ni u ludulu se ne piju tri kutije za redom antibiotika a da se ne zna razlog
koji to doktor tako prepisuje 15 dana za redom kutiju za kutijom a da te ne posalje na infektivnu, da ne uradi test krvi, i sl...kad vec ne moze bris sad

idi kod dr zahtevaj upute za dalje, ovo nije normalno, taj dr treba da zna kad da povuce granicu i shvati da nije sveznajuci i da ima specijalista koji ce bolje resiti taj problem

Da li uzimaš i neki probiotik možda? Uz tolike antibiotike, ne bi bilo loše.

Da li uzimaš i neki probiotik možda? Uz tolike antibiotike, ne bi bilo loše.
Uzimam pijem medicobiotic i ivancic mu nije do kolena mogu vam reci.
a ti si na svoju ruku pocela ? ili ti oni dali pa se posle setili za bris
da kad vec pijes ne mozes raditi bris, mora da se saceka par dana posle leka

mislim sve ovo mi lici na jednu tragikomicnu zbrku, ti ne pises sve konkretno sta je bilo a ocekujes odgovore.....ni u ludulu se ne piju tri kutije za redom antibiotika a da se ne zna razlog
koji to doktor tako prepisuje 15 dana za redom kutiju za kutijom a da te ne posalje na infektivnu, da ne uradi test krvi, i sl...kad vec ne moze bris sad

idi kod dr zahtevaj upute za dalje, ovo nije normalno, taj dr treba da zna kad da povuce granicu i shvati da nije sveznajuci i da ima specijalista koji ce bolje resiti taj problem
Nisam pocela na svoju ruku prvo mi pocele temperature i sve i epi simptomi koji budu kad imam temperaturu i sve i popijem jedan smanje mi se temperature imala sam ih uvece,popijem drugi nestanu skroz ali ostane crveno grlo.Ma da poludis kao sto sam napisala vec svadjala sam se pola sata da dobijem uput za bris i ko pravi uvalili mi kutiju sa objasnjenjem sad je kasno za bris ispila si tolike lekove ovo ono.
Niste naveli koja je dijagnoza u pitanju, da li angina, bronhitis, ili jaka upala na disajnim organima.
Kada je temperatura u pitanju, ide se na antibiotike.
To sto lekari pokusavaju sa vise antibiotika, je zato sto "eksperimentisu", jer sa slabijeg idu na jaci.
Bice vam bolje kada antibiotici urade svoj posao.
Problem je sto vam je imuni sistem, otkazao,a to znaci da morate obratiti paznju na hranu, i jesti i piti ono sto jaca imuni sistem.
Duvan je takodje jedan od faktora koji unistava Im. sistem.
Ne znam koja je dijagnoza,ne pusim.Zasto je meni otkazao imunitet?Razbolela sam se na glup nacin tako sto su dovedena komsijska deca da se igraju moji sa njima,i ono kad su ih vec uvaljivali u ruke i krilo i sve onda su se setili da kazu da su bolesni.Mrzim neodgovorne ljude.

Ako si pokupila od klinaca, to ti je prvi znak da ti je imunitet oslabljen, a velika je i vjerovatnost da se radi o virusu. U tom slučaju, antibiotici ti neće pomoći.
Pokušaj poraditi na imunitetu, više vitamina C, zeleni sokići od voća i povrća bogatog gvožđem...ispiri grlo kombinacijom kamilice, limuna i meda,
a nije loš ni rastvor soli i vode.

trazi krvnu sliku i trazi uput za orl, pa ako ni on nema pojma onda infektolog

taj dr je za motku...kljukas nekoga sa tri kutije a nemas pojma zasto
ako je mislio da imas prehladu onda za to ne idu antibiotici, ako misli da imas nesto jace a nema pojma sta onda treba da salje dalje
drugo, daje ti antibiotike slicnog spektra delovanja, ako ni druga kutija nije delovala, a misli da je problem koji se resava antibioticima, onda je trebao da ti da neku potpuno drugu grupu antibiotika sa sirim spektrom, a ne treci put isto

Sve je to lepo i slatko ali ja ne bih ni pisnula o tome da mi nekad povisena temp. i slicno ne izazivaju epi simptome,koji jesu blagi ali ja to vise da dozvoljavam necu i nemogu.Meni kad to uhvati treba odmah terapija da padne temperatura i sve jer necu da rizikujem kojesta i slicno i ne mogu da cekam pedeset nalaza ako me razumete.Druga je prica da sam ja sad zdrava bolelo bi me uvo.Sta znam vise sta je ovo znam da ih komsinica nije vodila na vreme i kasljali su kao tuberani sto samnom nije slucaj ja polu suvo kasljem.Sta znam od 4-5 septembra ovo traje da izludis nista vise.I da taj malecki je dobio bar 2 puta lekova od mene vise evo i sad pije 4 stvari na spric i kapi mu daju itd.Sto vise upoznajem decu sve mi se vise gade,hvala ti Boze sto si me oslobodio teranja pa sam normalna.

Za običnu prehladu se ne daju antibiotici ali se daju ako duže traje, teško prolazi ili je jača i pogoršava se, ne zato što deluju na virus (naravno da ne deluju) nego zbog bakterijske superinfekcije.

Ali svejedno njena je greška što je odmah počela s ab i to na svoju ruku, to se NIKAD ne radi kod prehlade, eventualno posle par dana kada se vidi tok bolesti i naravno kada lekar proceni tako, a ovako šta lekar drugo da radi kad je već počela osim da nastavi, još gore je da prekine na pola sve neizlečena.

Ok, da pustimo ono što je bilo ;) šta je problem sada? Grlo ne prolazi 20 dana? Koje još simptome imaš, ako imaš? Kad si završila s antibioticima?

Koji god problem da imaš mora lekar da te pregleda, naravno da ne može ovako ništa posebno da ti se kaže sem opštih uputstava.

Sutra ujutru zavrsavam sa cefaleksinom ako sve bude po planu,Nista samo mi je crveno grlo i vredja me kad gutam i tera me na polu suvi kasalj i par puta u toku dana ispljunem malo slajma mozda 2-3puta dnevno i to nista bitno."Panika" je sto ja ne znam da li moze svaki momenat da mi podilkani organizam i dobijem temperaturu ili slicno,i onda simptomi i slicno.Ja to vise necu da dozvolim.Ja sam jako disciplinovana i ovo ne sme da se desava ovo mi je kao licni poraz.Ili dobijam bris sutra ili ce neko sa nogama napolje ici.Sva sam umorna i iscrpljena i sad ja ne znam jel mi to od kolicine lekova,mozda neke "nove" daleko bilo prehlade,ili slicnog,ili sto nisam isla napolje?
Sad ja treba da bacam pasulj jer je nekome tesko da napise 5 reci na papiru.
Da poludis stvarno.....

A kakve ti to epi daje ta temperaturica (temperatura) ? Opisi ono, bas detaljno... Nije li mozda da samo panicis tada ili se subjektivno osecas dvostruko gore nego sto jeste? Ne kazem, samo pitam.....

Dalje, ne verujem da ti je nesto bakterijski posle toliko antibiotika i opet i dalje.... A da odradis igg i igm antitela na koksaki, epstajn bar, citomegalo, adenoviruse? Mozda ti neki od njih rije. Ta temperatura koja toliko traje, pogotovo subfebrilna, a bez temperature si ok inace - mi je sumnjiva. I vecinom je kod takvih nekih viruza, mada svaki covek drugacije reaguje, i drugacije opisuje tegobe.

Nemoj da se ljutis na decu, da ih psujes, ili govoris fala bogu sto nisam u teranju pa da ih imam i sl.... Nisu deca kriva.... Kao ni sami virusi... To ti je samo pokazatelj da ti je uzasan imuni sistem, da l trenutno, da l trajno, eli evidentno je da nije sve kako treba da bude, kada se ti toliko razbolis i toliko dugo od prisustva bolesljive decice jedno popodne blizu tebe. Sta da radis u skoli, ili decijem dispanzeru npr, vrticu?

Preporucujem ti vitamin C od min 1000mg da pijes svakog dana (vidi da nadjes prirodni - odn ACEROLU), ima ga u nekim sumecim tabletama. Kupi kvalitetnije, skuplje, ne one jeftinoce, gluposti.
Obavezno Cink sa selenom, zbog jacanja imuniteta.
Omega 3 masne kiseline, a moze i onaj Ekomer sto ga reklamiraju, jer i u njemu su omega 3 i jos neki imunoprotektivi.
Uzimaj po malo med sa onim svim sastojcima u njemu (da l bese polen, ovo ono).
Mnogo jaka ishrana puna belog mesa, jaja, mleka, znaci proteinski jaki obroci + ono sto svi znamo - sto raznovrsnije voce i povrce.
Nemoj nesto preterano da se umaras i zamaras, radis po kuci, nego sto vise lezi, da bi organizam sto pre mogao da se izbori sa uzrocnikom jer mu treba sva raspoloziva energija i nutricije za borbu.
Spavaj obavezno na vreme, stres kako znas i umes svedi na nulu.
Sto bi znacilo - Prestani sa tim izjavama - "osecam se porazeno, ja kontrolisem svoj zivot, ja sve redovno radim i ispravno itd".....Nisi robot ni supermen, desava se to svima nama i onim najzdravijima. Ako se desilo, desilo se, nerviranje, tugovanje ili frustracija nece pomoci nego ce samo odmoci. Znas i kakav nam je zdr sistem i pojedini "strucnjaci", pa odmah u startu ocekuj najgore moguce odn najgori odnos tamo i rezultat, pa sve sto dobijes "preko toga" pozitivno i dobro ti je bingo i onda se raduj.
Jer stres, ocajanje, krivica i nervoza, teskoba ce ti samo dodatno srozavati imunitet i produzavati vreme izlecenja.

Rokaj i cepaj beli luk ako mozes, on ima i antiviruzno i antifungicidno i antibakterijsko delovanje, bar sam tako cuo (ne znam da li je to 100% naucna istina). Sad samo ako ga mozes podneti.
Onda, origano zacin.
Kupi Q10 isto i pij. Ima jos mnogo toga ne mogu sada ni da se setim....
Izbegavaj zatvorene prostore i puno ljudi, izbegavaj kontakte u kuci sa ljudima, nemoj da se ljubis ni sa kim, pa ni u obraz i sl, jer pre ce tebi neko "zdrav" (a nosi u sebi ko zna sta) naskoditi sa oslabljenim imunitetom, nego sto ces ti nekom to tvoje preneti.

A kakve ti to epi daje ta temperaturica (temperatura) ? Opisi ono, bas detaljno... Nije li mozda da samo panicis tada ili se subjektivno osecas dvostruko gore nego sto jeste? Ne kazem, samo pitam.....

Dalje, ne verujem da ti je nesto bakterijski posle toliko antibiotika i opet i dalje.... A da odradis igg i igm antitela na koksaki, epstajn bar, citomegalo, adenoviruse? Mozda ti neki od njih rije. Ta temperatura koja toliko traje, pogotovo subfebrilna, a bez temperature si ok inace - mi je sumnjiva. I vecinom je kod takvih nekih viruza, mada svaki covek drugacije reaguje, i drugacije opisuje tegobe.

Nemoj da se ljutis na decu, da ih psujes, ili govoris fala bogu sto nisam u teranju pa da ih imam i sl.... Nisu deca kriva.... Kao ni sami virusi... To ti je samo pokazatelj da ti je uzasan imuni sistem, da l trenutno, da l trajno, eli evidentno je da nije sve kako treba da bude, kada se ti toliko razbolis i toliko dugo od prisustva bolesljive decice jedno popodne blizu tebe. Sta da radis u skoli, ili decijem dispanzeru npr, vrticu?

Preporucujem ti vitamin C od min 1000mg da pijes svakog dana (vidi da nadjes prirodni - odn ACEROLU), ima ga u nekim sumecim tabletama. Kupi kvalitetnije, skuplje, ne one jeftinoce, gluposti.
Obavezno Cink sa selenom, zbog jacanja imuniteta.
Omega 3 masne kiseline, a moze i onaj Ekomer sto ga reklamiraju, jer i u njemu su omega 3 i jos neki imunoprotektivi.
Uzimaj po malo med sa onim svim sastojcima u njemu (da l bese polen, ovo ono).
Mnogo jaka ishrana puna belog mesa, jaja, mleka, znaci proteinski jaki obroci + ono sto svi znamo - sto raznovrsnije voce i povrce.
Nemoj nesto preterano da se umaras i zamaras, radis po kuci, nego sto vise lezi, da bi organizam sto pre mogao da se izbori sa uzrocnikom jer mu treba sva raspoloziva energija i nutricije za borbu.
Spavaj obavezno na vreme, stres kako znas i umes svedi na nulu.
Sto bi znacilo - Prestani sa tim izjavama - "osecam se porazeno, ja kontrolisem svoj zivot, ja sve redovno radim i ispravno itd".....Nisi robot ni supermen, desava se to svima nama i onim najzdravijima. Ako se desilo, desilo se, nerviranje, tugovanje ili frustracija nece pomoci nego ce samo odmoci. Znas i kakav nam je zdr sistem i pojedini "strucnjaci", pa odmah u startu ocekuj najgore moguce odn najgori odnos tamo i rezultat, pa sve sto dobijes "preko toga" pozitivno i dobro ti je bingo i onda se raduj.
Jer stres, ocajanje, krivica i nervoza, teskoba ce ti samo dodatno srozavati imunitet i produzavati vreme izlecenja.

Rokaj i cepaj beli luk ako mozes, on ima i antiviruzno i antifungicidno i antibakterijsko delovanje, bar sam tako cuo (ne znam da li je to 100% naucna istina). Sad samo ako ga mozes podneti.
Onda, origano zacin.
Kupi Q10 isto i pij. Ima jos mnogo toga ne mogu sada ni da se setim....
Izbegavaj zatvorene prostore i puno ljudi, izbegavaj kontakte u kuci sa ljudima, nemoj da se ljubis ni sa kim, pa ni u obraz i sl, jer pre ce tebi neko "zdrav" (a nosi u sebi ko zna sta) naskoditi sa oslabljenim imunitetom, nego sto ces ti nekom to tvoje preneti.
Pisem cim stignem opsirnije a za zadnju recenicu ti svaka cast trebala sam imati neke dodatne preglede oko paradentoze i otkazala sam bas iz tog razloga.Vis da i ja malo znam znanje hehe.
A sto se tice dece izmedju ostalog,kad ti operises mladez i lezis sa 3-4 kopce na stomaku sa leve strane leti dok radi klima i dodje ti isto rodjaka dete i moras da trpis da bude ugasena jer su onda umislili da je ona alergicna na klimu ili tako neku glupost pitacu te onda.

Back