anti makeup

kalliope:
Hellen:
Кад видим девојчицу од 16 година са кило пудера, црним ајлајнером око очију и тешком маскаром, па то још у 7 ујутру....стомак ми се преврне!
С друге стране, имам познаницу која у 35. фура ''natural look'', па је редовно без трунке шминке...Е, то већ изгледа неуредно и ненеговано!

Значи, према годинама, према прилици, према добу дана...( и ,на жалост, према новчанику )!

sto neuredno??? nekome ne treba sminka ako izgleda, da se tako izrazim, mladoliko.
osim one ukrasne, uvece :lol: :lol: :lol:

Хе, хе...душо, колико год младолико да изгледаш, са 35 не можеш изгледати као да имаш 18!
И сад замисли дотерану жену на штиклама, у костиму...а лице бледо-сиво, усне безбојне, очи безизражајне...Не, не...у извесним годинама, шминкање је ( наравно, благо и с укусом ) ствар културе и показатељ колико жена држи до себе! :)

И да се разумемо, не шминкају се жене зато да би изгледале младолико, него да би изгледале лепо и дотерано!

Da li je moguce da su neki ljudi toliko ograniceni, i ne samo da veruju, vec pokusavaju i ostale da ubede da je sminkanje jednako prikrivanju kompleksa, pokusaju da se izgleda mladje, maskiranju ruznoce, gluposti ili sta vec?!?!?
Zasto se neko ne bi sminkao iz, recimo, zadovoljstva? Trosio puno para na skupu sminku, kao neki drugi na cipele? Zasto neko ne bi izlazio da nasminkan baca djubre ako mu je tako lepse, ako je tako zadovoljniji? Kao sto ljudi vole da se oblace u odredjenom stilu, i kao sto neko voli da hekla, neko da pliva, a neko da skuplja slicice i salvete, zasto neko ne bi mogao jednostavno da voli da se sminka???
Lepo izgledam, zadovoljna sam sobom, a volim da se sminkam...mozes misliti...sigurno imam neki feler, jel? Za mene je sminkanje zadovoljstvo, pure pleasure, a ne potreba. Isto kao sto ja volim da se sminkam, potpuno razumem one zene koje to ne vole. Ima nas raznih, i ja ne mislim da su osobe koje to ne vole ruzne, glupe, pametne, lepe ili iskompleksirane. To nema ama bas nikakve veze sa sminkom.
Stvar je licnog izbora, kao i manje-vise sve u zivotu. Kao sto rekoh, ima nas i ovakvih i onakvih. Malo vise tolerancije, malo manje predrasuda i zavisti, i gle, svet bi bio mnogo lepse mesto za ziveti.

al se pros.ra.....
volim i ja da se sminkam ali ne osecam obavezu da sam stalno nasminkana.....pogotovo ne kad bacam djubre....
mislim stvarnoooo......pre bacanja smrdljivih kesa trcim da se nasminkam jer mi to predstavlja tako ogromno zadovoljstvo da cu za tih 30 sec koliko provedem van kuce potrositi barem 15 min u kupatilu.....(bez feniranja)...

haloooo.......

moram da reagujem jer moj je posao da vas ubedim da se sminkate i negujete.
zasto je asocijacija na sminku-losa sminka?
svakom prema godinama.zasto se klinke sa 16 ne bi sminkale?ali njima je dovoljno rumenilo i sjaj za usne da bi istakle svoju lepotu!i vece nije isto sto i dan,kao ni ni skola i kafic.sa 30 vec je druga stvar.za bacanje smeca ne smatram da je potrebno.
e sad nega je nesto sasvim drugo.kakvo bre poredjenje sa nasim babama?one su jele sve bio hranu,nije ih zracio komp ni mobilni.i kakav sapun pobogu?mi smo mnogo vise izlozene stresu,sminkama i ostalim faktorima koji unistavaju kozu.naravno ima tu i genetike.e moja baba je koristila izgorenu grancicu za kreon,ajd i mi tako,to je prirodno!a kad krene na igranku lupi sebi nekoliko samara za rumene obraze.

hanibal77:
...e moja baba je koristila izgorenu grancicu za kreon,ajd i mi tako,to je prirodno!a kad krene na igranku lupi sebi nekoliko samara za rumene obraze.

:lol: :lol: :lol: :lol:
sta kad joj nestane rumenog obraza, potuce se sa nekom drugom babom kojoj je takodje nestalo rumenila? :lol: :wink:

anakin:
al se pros.ra.....
volim i ja da se sminkam ali ne osecam obavezu da sam stalno nasminkana.....pogotovo ne kad bacam djubre....
mislim stvarnoooo......pre bacanja smrdljivih kesa trcim da se nasminkam jer mi to predstavlja tako ogromno zadovoljstvo da cu za tih 30 sec koliko provedem van kuce potrositi barem 15 min u kupatilu.....(bez feniranja)...

haloooo.......

Nisam ocekivala da ce se 'bacanje djubreta' sa sminkom na sebi tako bukvalno shvatiti. Kada sam napisala da neko mozda voli da bude nasminkan i kad baca djubre, karikirala sam. Pod tim sam mislila na sve obicne prilike za koje se nekad zensko nasminka, a nisu specijalne, a ne na 'nosenje smrdljivih kesa u trajanju od 30 sekundi'. No, izgleda da nekima treba opsirnije objasnjenje, pa sam izasla u susret.

mišljenja i iskustva su zaista različita , to je ok.
samo hoću da vam prenesem moje iskustvo sa kremama.
naravno da sve zavisi od tipa kože , što je uglavnom nasledni faktor, ali i metabolizam je jako bitan, zbog razmene materija u telu i hormona . Sve je to vidljivo upravo na licu . većina ženskog sveta na forumu muči muku sa suvom kožom , pa sam htela da vas posavetujem da više obratite pažnju na to šta jedete , nego kakvom se kremom mažete.
ja sam lično bila fascinirana kako zelene masline utiču na to da mi ten , blago rečeno , blista , kao posle tretmana.
odlično su se pokazale i mekinje , musli i suvo voće .
šta da vam kažem , a tek sex , kako to tek utiče na lepotu ...
:wink:

Ja se šminkam retko, tj za neke posebne situacije.
Preko dana obično samo sjaj za usne ili neki blagi karmin, ali ono što mene nervira je skidanje šminke uveče. Zato me i mrzi da se šminkam.
A što se tiče kremica i maski, povremeneo kad imam vremena.

Primetio sam da ovde ima i onih koje boli dupe za vase face i vase bore( "koje nikako ne mogu da se sprece, niti zalece na priroda nacin" ), ali ih nikako ne boli dupe za svoju platu koja ce da poraste ako vas ubede da imate bore ( koja nema veze sa vasim friziderom ili spajzom ).
Evo ovako, ja bi da sklopim dil sa briznim savetodavcima: ja cu da vas nerviram i provociram, vi cete dobijati bore od nervoze, a zastupnici parfimerija ce vas mazati forama i kremama, i onda vise nemate bore. Napravimo krug i svi smo srecni, moze? I da, evo ja cu imati titulu zlotvora, da ne bi bilo bas toliko izvaljivo.

sanja:
iskusno, teki, iskusno... :wink:
lepota tena je direktno povezana sa lepotom misli.
sta mislis-takav si.
a lice je samo odraz toga...

pa meni lice ebe kevu nemam bubuljica uopshte, ko bebina guya...ok, desi se ponekad..cisto ako je neko sumnjao u moje misli
imam podochnjake :(
ma bre nije pa i ma ljudi sa onim problematicnim aknama mislim ovo ti zvuci ko iz srednjeg veka neko tumacenje :III kao ko ima akne taj je veshtica

babyphat:
ma pusti perfekcionizam!zar mislis da su ljudi oko tebe lepsi samo zato sto im je lice glatko???!!!kad naucis da ne razmisljas nedostacima niko ih nece ni primecivati!
To me odnedavno spopalo.Ne znam sta mi je.
Decko kaze da mu se mnogo svidjam bez sminke i sa sminkom.
A mene spopalo da budem 100% savrsena.Da budem doktor hemijskog inzenjerstva koji izgleda kao fotomodel i vozi motor. :D :shock: :D
Bas sam evgenije. :roll:

Teki:
mišljenja i iskustva su zaista različita , to je ok.
samo hoću da vam prenesem moje iskustvo sa kremama.
naravno da sve zavisi od tipa kože , što je uglavnom nasledni faktor, ali i metabolizam je jako bitan, zbog razmene materija u telu i hormona . Sve je to vidljivo upravo na licu . većina ženskog sveta na forumu muči muku sa suvom kožom , pa sam htela da vas posavetujem da više obratite pažnju na to šta jedete , nego kakvom se kremom mažete.
ja sam lično bila fascinirana kako zelene masline utiču na to da mi ten , blago rečeno , blista , kao posle tretmana.
odlično su se pokazale i mekinje , musli i suvo voće .
šta da vam kažem , a tek sex , kako to tek utiče na lepotu ...
:wink:
E pa to ja kazem.U stvari treba pobediti same uzroke u nasem organizmu a ne maskirati posledice.
Volela bi da seh ima okrepljujuce dejstvo i na mene ali posle toga sam jednostavno slomljena ostatak dana. :)

Back