anti bebi pilule

A kako stoje stvari sa hranom, dok uzimate pilule?
Jel povecan apetit?
Inache volim slatkishe ali ova poslednja 2 meseca otkad pijem diane, zelja za slatkishima nije normalna... bukvalno bih mogla celi dan samo to da jedem...
gledam da izbegavam koliko mogu ali ...:sad2::sad2:

isla sam kod par dermatologa i endokrinologa.Koristim pilfud 2%,koprivu stavljam savako vece,pila sam pantogar kapsule,a sada firoval(koristim i njihov sampon koji mi je pre pomagao) i selen.Misljenje lekaraje je podeljeno,neki mi kazu da pijem pilule,a neki ne tako da sam totalno siznula i ne znam sta da radim,jedino znam da sam pukla pare,a kosa i dalje opada.Koliko vidim ovde niko ne uzima pilule zbog kose,a nesto ne verujem da je sve to zbog androstediona koji je na granici(nije povisen).Inace su mi rekli da ih uzimam 9mes.posto je toliko potrebno da utice na kosu,a za kozu je dosta 3-4mes.Udavi ja,ali sam stvarno pocela da panicim :dash:

A kako stoje stvari sa hranom, dok uzimate pilule?
Jel povecan apetit?
Inache volim slatkishe ali ova poslednja 2 meseca otkad pijem diane, zelja za slatkishima nije normalna... bukvalno bih mogla celi dan samo to da jedem...
gledam da izbegavam koliko mogu ali ...:sad2::sad2:

ma ne... bar meni ne. sta vise u poslednje vreme sam u potpunosti izbacila slatkise i secere. ja to ne povezujem sa pilulom vec kontam da mi jednostavno tako doslo :D

gin. mi je i rekao da dodjem na pregled posle 6 mes.
lice sam lechila 3 godine, ni sama ne znam koliko sam dermatologa promenila...
i pilule sam smatrala kao zadnju soluciju..i ako mi pomogne, kao shto je vama, ne dolazi u obzir da rizikujem da se opet pogorsha u pauzi
i da opet prolazim kroz pakao ...

jako je pozeljno da se na svakih 6 meseci pregledas ukoliko uzimas pilule. evo ja sad bas treba da vadim krv i pregledam urin, da idem na pregled dojki i zakazala sam papa i kolp. i od srca ti preporucujem da sama iniciras sve kontrole jer ti nekad gin nece reci kad da dodjes i zasta da dodjes (tj koji pregled da obavis)

isla sam kod par dermatologa i endokrinologa.Koristim pilfud 2%,koprivu stavljam savako vece,pila sam pantogar kapsule,a sada firoval(koristim i njihov sampon koji mi je pre pomagao) i selen.Misljenje lekaraje je podeljeno,neki mi kazu da pijem pilule,a neki ne tako da sam totalno siznula i ne znam sta da radim,jedino znam da sam pukla pare,a kosa i dalje opada.Koliko vidim ovde niko ne uzima pilule zbog kose,a nesto ne verujem da je sve to zbog androstediona koji je na granici(nije povisen).Inace su mi rekli da ih uzimam 9mes.posto je toliko potrebno da utice na kosu,a za kozu je dosta 3-4mes.Udavi ja,ali sam stvarno pocela da panicim :dash:

Mishljenje lekara o pilulama je uvek podeljeno, konacna odluka mora biti tvoja.

9 mes. je stvarno dug period...
Probaj sa vitaminima... za rast kose i noktiju je najbitniji kompleks B vitamina, tachnije b5, on stimulishe folikul dlake... B vitamin ne stvara zalihe u organizmu, zato se mora unositi svakodnevno.
Imas ga najvise u pivskom kvascu, integralnim zitaricama, crnom hlebu...

Nadam se da ces uskoro reshiti problem, srecno i bez nerviranja...

Mishljenje lekara o pilulama je uvek podeljeno, konacna odluka mora biti tvoja.

9 mes. je stvarno dug period...
Probaj sa vitaminima... za rast kose i noktiju je najbitniji kompleks B vitamina, tachnije b5, on stimulishe folikul dlake... B vitamin ne stvara zalihe u organizmu, zato se mora unositi svakodnevno.
Imas ga najvise u pivskom kvascu, integralnim zitaricama, crnom hlebu...

Nadam se da ces uskoro reshiti problem, srecno i bez nerviranja...

podrzavam!

Evo mene ponovo posle krace pauze, posle dosta razmisljanja uzela sam diane 35 i pila sam mesec dana. Kosa je prestala da mi opada ( i dalje ona opada,ali mnogo manje nego pre), e sad, ne znam da li su pilule zasluzne za to, ali sumnjam posto su mi rekli da moram bar 3 meseca da pijem da bi videla rezultat, sto znaci da onda nisam ni morala da pocinjem. Sad sam u dilemi da li da pijem jos 2 meseca ili da prekinem i da li je to ok da se prekine posle mesec dana? Inace strah me je da se ne ugojim od njih i da ne poremetim nesto u organizmu. Sta vi mislite?

A neki cak 10 godina. I to sam na vise mesta proverila, posto pijem Mercilon vec 4.5 god pa mi bila frka koliko jos smem da pijem. Inace sam prezadovoljna sa Mercilonom. Pokusala sam u pocetku da pijem Logest pa sam odustala posle 3 meseca bilo mi bas lose. Od Mercilona nisam ni jednom za ovo vreme imala nikakav problem.

Postovani,

prije dva dana sam pocela sam Logest pilulama (nakon konsultacije sa ginekologom i krvnih pretraga)..medjutim, kao sto se i pominje kao cesto nezeljeno dejstvo, imam mucnine..moje pitanje je- da li mogu da pijem tablet 4-5 dana i ako ne prestanu mucnine da prestanem da ih pijem bez rizika da mi se nesto u organizmu "ispretumbalo"?

Mislim, ja sam htjela da pijem i pilule kao dodatnu zastitu buduci da uvijek koristimo kondom ali ako cu danima ili ne daj Boze mjesecima imati ove mucnine dok se moje tijelo ne navikne na ove vjestacke hormone- radije ne bih.

Molim za savjet..

pozdrav!

Mnoge devojke boli glava i grudni kos od tih antibebi pilula.

Pila sam Diane 35 god.dana i pre oko mesec dana sam prekinula. Kasni mi 7 dana, test sam uradila juce oko 18h- negativan.
Da li je moguce da zbog prekida sa pilulama dodje do kasnjenja ciklusa? Pozdrav!

Pila sam Diane 35 god.dana i pre oko mesec dana sam prekinula. Kasni mi 7 dana, test sam uradila juce oko 18h- negativan.
Da li je moguce da zbog prekida sa pilulama dodje do kasnjenja ciklusa? Pozdrav!

Ako se ne varam, na uputstvu i piše da je moguć poremećaj ritma menstruacije nakon prestanka uzimanja pilule, dok se ne uspostavi nova ravnoteža u organizmu.

Pila sam pilule Mercilon 9 meseci i po zavrsetku devete kutije sam prestala bez ikakve prethodne konsultacije sa lekarom, dosadilo mi je da svakog dana pijem pilulu jer nemam potrebe za tim tj.nemam redovne odnose. Sta mislite da li moze biti nekih posledica i za koliko bih mogla opet da pocnem da ih koristim?

Pila sam pilule Mercilon 9 meseci i po zavrsetku devete kutije sam prestala bez ikakve prethodne konsultacije sa lekarom, dosadilo mi je da svakog dana pijem pilulu jer nemam potrebe za tim tj.nemam redovne odnose. Sta mislite da li moze biti nekih posledica i za koliko bih mogla opet da pocnem da ih koristim?

Pa tako se i prestaje sa uzimanjem pilula, završiš jednu i ne počneš drugu.
Da sam na tvom mestu ne bih ponovo počela da ih pijem bez prethodne konsultacije sa gin.

'Ocu piskim necu piskim...

Nastavi da ih uzimash josh koji dan pa ako ti se nastave mucnine, koje ne mozesh da izdrzish, konsultuj se sa ginekologom da ti promeni pilule...
Mozda ti preporuci Diane 35, on je niskodozni, sadrzi mali broj hormona...

Ako vec nemas probleme sa policistichnim jajnicima, aknama ili neki disbalans hormona, mislim da bi mozda i ne bi trebalo da ih koristish ...

Diane 35 uopste nije niskodozna pilula i koliko ja znam sada se vise koristi kao terapijska pilula

5!? auuu ...
ovo za pore je super!
i ja ih uzimam zbog koze, diane 35, one su kao uglavnom za teshke oblike akni ...
A, koliko dugo si uzimala pilule, odnosno kad si napravila prvu pauzu? Neko kaze da se mogu uzimati 6 mes., neko 9, neko ne prestaje godinama...
Citala sam i cula da se nekome sredi sve a nekome bude josh gore ...

Koliko znam za Diane 35 pravi se pauza nakon 6 meseci i prelazi se na druge neke niskodozne ...

Diane 35 uopste nije niskodozna pilula i koliko ja znam sada se vise koristi kao terapijska pilula

Koliko znam za Diane 35 pravi se pauza nakon 6 meseci i prelazi se na druge neke niskodozne ...

Mislim da su sve pilule koje se danas koriste niskodozne.
Na uputstvu za Diane piše da je niskodozna.
Pauza se pravi onda kada se dogovoriš sa lekarom, ne postoji pravilo jer je ne piju svi iz istog razloga.

Meni je lekar rekao da se Diane 35 smatraju terapijskim pilulama a to sam procitala i na netu...Njihovo koristenje se savetuje kod lecenja policisticnih jajnika,pojacane maljavosti i akni.A i to za 6 meseci tj da se nakon 6 prelazi na neku drugu niskodoznu pilulu je savet lekara

Danas se Diane 35 smatraju terapijskom pilulom- okvirni razlozi su nesto visa doza hormona u njima i hormonski sadrzaj. S obizorm da postoje pilule novije generacije koje su jednako ( pa i vise) kozmetski aktivne uz znacajnu nizu ukupnu dozu hormona u sebi. Danas su preporuke da se nakon 6 meseci koriscenja Diane 35 prelazi na neku niskodoznu kontraceptivnu pilulu sa antiandrogenim delovanjem ( Yasmin, Jeanine) ili na ultraniskodoznu kontraceptivnu pilulu sa anitandrogenim delovanjem najnovije generacije (Yaz). KOnsultujte se sa Vasim ginekologom o promeni.Pozdrav
preuzeto sa www.21dan.com

Meni je lekar rekao da se Diane 35 smatraju terapijskim pilulama a to sam procitala i na netu...Njihovo koristenje se savetuje kod lecenja policisticnih jajnika,pojacane maljavosti i akni.A i to za 6 meseci tj da se nakon 6 prelazi na neku drugu niskodoznu pilulu je savet lekara

Danas se Diane 35 smatraju terapijskom pilulom- okvirni razlozi su nesto visa doza hormona u njima i hormonski sadrzaj. S obizorm da postoje pilule novije generacije koje su jednako ( pa i vise) kozmetski aktivne uz znacajnu nizu ukupnu dozu hormona u sebi. Danas su preporuke da se nakon 6 meseci koriscenja Diane 35 prelazi na neku niskodoznu kontraceptivnu pilulu sa antiandrogenim delovanjem ( Yasmin, Jeanine) ili na ultraniskodoznu kontraceptivnu pilulu sa anitandrogenim delovanjem najnovije generacije (Yaz). KOnsultujte se sa Vasim ginekologom o promeni.Pozdrav
preuzeto sa www.21dan.com

Pa zapravo se sve pilule mogu koristiti za nekakvu terapiju, ali ajde nećemo se ubeđivati. Evo uputstva za Diane 35 http://www.bayerhealthcare.rs/bayer-proizvodi/c-f/diane-35.html

A ovo vezano za prelaz na neke druge pilule opet zavisi od lekara do lekara, kao što su mišljenja različita i za pauziranje.

Back