anti bebi pilule

tiportoinafrica

Zainteresovan član
Poruka
167
Postovani,

prije dva dana sam pocela sam Logest pilulama (nakon konsultacije sa ginekologom i krvnih pretraga)..medjutim, kao sto se i pominje kao cesto nezeljeno dejstvo, imam mucnine..moje pitanje je- da li mogu da pijem tablet 4-5 dana i ako ne prestanu mucnine da prestanem da ih pijem bez rizika da mi se nesto u organizmu "ispretumbalo"?

Mislim, ja sam htjela da pijem i pilule kao dodatnu zastitu buduci da uvijek koristimo kondom ali ako cu danima ili ne daj Boze mjesecima imati ove mucnine dok se moje tijelo ne navikne na ove vjestacke hormone- radije ne bih.

Molim za savjet..

pozdrav!

Nastavi da ih uzimash josh koji dan pa ako ti se nastave mucnine, koje ne mozesh da izdrzish, konsultuj se sa ginekologom da ti promeni pilule...
Mozda ti preporuci Diane 35, on je niskodozni, sadrzi mali broj hormona...

Ako vec nemas probleme sa policistichnim jajnicima, aknama ili neki disbalans hormona, mislim da bi mozda i ne bi trebalo da ih koristish ...

mucnina bi trebalo da prodje ubrzo. ja sam na piluli vec dve godine i vise i prva tri meseca su mi bila uzasna. mucnine, otecenost, naduvenost, bolne grudi, nervoza, promene raspolozenja........ ali nakon ta tri meseca dosao je period kada sam se najbolje osecala u zivotu i tako i izgledala.

ej! hvala..moj problem je sto se mogu mailom konsultovati sa ginekologom ali ne mogu kupiti pilule jer zivim u inostranstvu...

mislis da ih mogu prekinuti? ne vidim nista u uputstvu...

Znas kako,

mozes ti da prekines i da dobijes menstruaciju posle dva dana. MIslim da bas nije pametno.

Sve pilule imaju period navikavanja i te mucnine ne traju stalno.

Ali ako ti bas smeta probaj da izdrzis do kraja kutije pa onda prestani.
Tako ces imati regularan ciklus i neces nista da poremetis.
Samo super su one, ako se malo potrudis da se naviknes.
na primer, probaj da ih pijes uvece, pre spavanja, tako da ti period mucnine prodje nocu dok spavas. I gledaj da to ne bude na prazan stomak.
Tada su mucnine minimalne.

hvala na savjetu u svakom slucaju..medjutim ono sto mene sad muci jeste- zasto bih ja sebe kljukala hormonima i cudima ako vec koristimo kondom? mislim,u startu je ideja bila da imam duplu zastitu..

znaci, ako prekinem poslije prve kutije..dobicu menstruaciju..i onda prestanem sa tabletama..i onda opet normalno ciklus kako mi inace dolazi? je li tako jednostavno?

Da tako je jednostavno..

Ne moras da pijes pilule ako koristis kondom. I nije to kljukanje, doze su jako niske. Kako hoces. Ali nemoj se igrati, pocinjati i prekidati.

Ubuduce, ako se resis da koristis pilule istraj u tome, imaju one mnogo svojih prednosti.
Samo ne stite od bolesti. Tako da su one bas za stalnu i sigurnu vezu.

U svakom slucaju izdrzi do kraja kutije. Ispostuj taj proces i posle toga ciklus se vraca na staro kao da nista nije bilo

puno ti hvala! znam, ne bih trebala da se igram..ali vidi, ako on ne pravi problem oko kondoma i sve ok..valjda sam sigurna. samo se nekad prepanem kad vidim statistike "uspjesnosti" kondoma kao zastite..inace sam prilicni hipohondar i "trudna" sam makar jednom mjesecno:)

puno ti hvala! znam, ne bih trebala da se igram..ali vidi, ako on ne pravi problem oko kondoma i sve ok..valjda sam sigurna. samo se nekad prepanem kad vidim statistike "uspjesnosti" kondoma kao zastite..inace sam prilicni hipohondar i "trudna" sam makar jednom mjesecno:)

Znam, i ja isto :lol: Samo mi je u glavi, sta ako.....

Nista nije 100% sigurno osim apstinencije, a necemo bas da idemo tako daleko.
Pilule jesu sigurnije , po procentima, ali i kondomi su dovoljni. Dobro je dok redovno koristite zastitu.
E sad, ako bas omane, tu je uvek pilula za dan posle. Samo tek to nije za igranje, (to je bukvalno hormonska bomba) ....to je krajnja opcija.

Znas kako,

mozes ti da prekines i da dobijes menstruaciju posle dva dana. MIslim da bas nije pametno.

Sve pilule imaju period navikavanja i te mucnine ne traju stalno.

Ali ako ti bas smeta probaj da izdrzis do kraja kutije pa onda prestani.
Tako ces imati regularan ciklus i neces nista da poremetis.
Samo super su one, ako se malo potrudis da se naviknes.
na primer, probaj da ih pijes uvece, pre spavanja, tako da ti period mucnine prodje nocu dok spavas. I gledaj da to ne bude na prazan stomak.
Tada su mucnine minimalne
.

slazem se sa ovim.
licno sam se uverila da je mucnina veca kada ih uzimam na prazan stomak...

Znam, i ja isto :lol: Samo mi je u glavi, sta ako.....

Nista nije 100% sigurno osim apstinencije, a necemo bas da idemo tako daleko.
Pilule jesu sigurnije , po procentima, ali i kondomi su dovoljni. Dobro je dok redovno koristite zastitu.
E sad, ako bas omane, tu je uvek pilula za dan posle. Samo tek to nije za igranje, (to je bukvalno hormonska bomba) ....to je krajnja opcija.

negde sam procitala da jedna pilula "dan posle" sadrzi 8 ovih obichnih hormonskih, tipa diane, yasmin itd.
zaebano je to ... moze da izazove haos na kozi, npr.

hvala na savjetu u svakom slucaju..medjutim ono sto mene sad muci jeste- zasto bih ja sebe kljukala hormonima i cudima ako vec koristimo kondom? mislim,u startu je ideja bila da imam duplu zastitu..

znaci, ako prekinem poslije prve kutije..dobicu menstruaciju..i onda prestanem sa tabletama..i onda opet normalno ciklus kako mi inace dolazi? je li tako jednostavno?

e'o nesto iz uputstva diane 35:

"Ako se uzima pravilno (bez preskakanja tableta), sansa za ostajanje u drugom stanju je veoma mala. Istovremeno uzimanje hormonskih ili drugih kontraceptiva, takodje nije potrebno."

reci ako te josh neshto zanima pa da prekucam ovde...

negde sam procitala da jedna pilula "dan posle" sadrzi 8 ovih obichnih hormonskih, tipa diane, yasmin itd.

Koliko ja znam izaziva ljustenje zida materice i pravi potpuni poremecaj ciklusa.

Nema to veze sa kozom. i ne funkcionise po principu kontraceptivnih pilula.

Nemojte brkati te stvari. opasno je

kao prvo pilule ako ti u startu ne odgovaraju, po bilo cemu, MJENJAJ IH u konsultaciji sa ginekologom. ne cekaj na ono-da se organizam privikne.longest a pogotovo Diane35 imaju preveliku dozu hormona-za tvoj organizam.
.
zadnja generacija pilila su Yasmin i Yazz.
Meni je cak i Yasmin bio "prejak" pa sam presla na Yazz i nemam apsolotno nikakav problem. nikakvo prilagodjavanje nije bilo.Ovo da smetaju na prazan stomak je potpuna besmislica.

Naravno da smijes prekinuti odmah sa uzimanjem ali radije se strpi jos do kraja kutije, cisto da ne remetis ciklus. I da, narednu kutiju nekih drugih tbl ne nastavlja na prvu menstruaciju vec sacekaj da prodje jedan ciklus

od a do ž si fulala.
to nije sastojak tbl za dan poslije. ona je cisto hormonska bez ikakve primjese kontraceptivnih tbl

@tema
jedino sto moze prouzrokovati poremecaj hormona naredni par mj.
ali ne vidim razlog zasto bi je autorka teme uopste uzimala

upravo tako!:)

kao prvo pilule ako ti u startu ne odgovaraju, po bilo cemu, MJENJAJ IH u konsultaciji sa ginekologom. ne cekaj na ono-da se organizam privikne.longest a pogotovo Diane35 imaju preveliku dozu hormona-za tvoj organizam.
.
zadnja generacija pilila su Yasmin i Yazz.
Meni je cak i Yasmin bio "prejak" pa sam presla na Yazz i nemam apsolotno nikakav problem. nikakvo prilagodjavanje nije bilo.Ovo da smetaju na prazan stomak je potpuna besmislica.

Naravno da smijes prekinuti odmah sa uzimanjem ali radije se strpi jos do kraja kutije, cisto da ne remetis ciklus. I da, narednu kutiju nekih drugih tbl ne nastavlja na prvu menstruaciju vec sacekaj da prodje jedan ciklus

a besmisleno je zato shto to tebi nisu smetale na prazan stomak? :roll:

sve je individualno...muchnina i bol u trbuhu su moguca nezeljena dejstva koja se mogu javiti u prvih nekoliko meseci korishcenja, pishe i u uputstvu.

Koliko ja znam izaziva ljustenje zida materice i pravi potpuni poremecaj ciklusa.

Nema to veze sa kozom. i ne funkcionise po principu kontraceptivnih pilula.

Nemojte brkati te stvari. opasno je

a po kom principu radi majke ti?
to jeste hormonska pilula samo toliko jaka da momentalno izazove menstrualno krvarenje,
samim tim spreci mogucu oplodjenu jajnu celiju da se usadi u endometrijum.
i moze da izazove svasta nesto u organizmu, ne samo probleme na kozi.

od a do ž si fulala.
to nije sastojak tbl za dan poslije. ona je cisto hormonska bez ikakve primjese kontraceptivnih tbl

@tema
jedino sto moze prouzrokovati poremecaj hormona naredni par mj.
ali ne vidim razlog zasto bi je autorka teme uopste uzimala

sta je sa vama ljudi, isto je samo je razlika u kolicini hormona u njima.
znaci, ona koja je za dan posle ima mnooogo vecu kolicinu hormona i odmah izaziva menstruaciju,
jer joj je to i svrha.
regularne kontraceptivne su sa manjom dozom i imitiraju prisustvo odrdj.hormona, tako da ne dolazi
do sazrevanja jajne celije.

inace, postavljacice teme, konsultuj se u vezi svega sto ti nije jasno sa svojim lekarom kad vec mozes.
nema potrebe ovde da gubis vreme.

cao svima

evo ja opet sa dosadnim pitanjima...ispila sam svoju prvu kutiju Logest pilula i mucnine su polako prestale..e sad..vec 3 dana pauziram ali nemam krvarenje! da li trebam da brinem? naime, tokom 21 dan uzimanja tableta sam imala blaga krvarenja povremeno, samo kao jednom dnevno ili tako nesto bih osjetila nesto i nasla tamno crvenu mrlju na gacicama...procitala sam da su ta intermenstrualna krvarenja normalna u toku tog perioda navikavanja na pilulu...ali sad se malo plasim kako ne dobijam menzis..

odmah krece paranoja jer smo ja i decko imali odnose bez kondoma dok sam bila na piluli..

pomazite:)!!

hvala svima na pomoci i podrsci:)

nije ništa nenormalno, samo na vreme 8.dana kreni sa drugom kutijom bez obzira imaš li krvarenje još ili ne.
meni se isto dešavalo da posle nekoliko dana pauze dobijem, i ne brini deca se ne prave tako lako ;)

Back