Anti-Astrologija

etotako:
ajde vas dve, smirite se
meni ne treba pomoć astrologa :D
mislim... potpuno je jasno da ne verujem u nju... bezveze

i stvarno me baš briga šta mislite o meni
ЂАБЕ ИМ ТО ГОВОРИШ од незнања верују у те глупости!
Сватиће то кад се жестоко за..бу у свом монотоном животу!

Kada gledamo na ljude kroz astrologiju mi automatski zauzimamo jedan stav koji nam služi kao distanca za sagledavanje tih ljudi.

Ovaj stav ne može zbližiti ljude, nego isključivo pravi veštačke odnose i gomila nesporazume.

Ovde ne pričam o astrolozima, koliko su oni zastranili u svom pogledu na svet, možete videti iz priloženog gore.

Ako se stavimo iznad i gledamo sve ljude sa horoskop distance mi nikada nećemo zaista dotaknuti ljude, nećemo iskusiti život, nego ćemo ga falsifikovati.

Do danas sam upoznao tri osobe koje su se bavile astrologijom. Dve profesionalno, jedna amaterski. Sve tri su me odmah pitale kada sam rodjen. Naravno ja sam im mrtav ladan odmah opicio potpuno drugi datum i godinu i one su mi napravile profil do jaja. E sad najlepsi deo sledi. Sedeci u kaficu oni imaju obicaj da posmatraju fizionomije ljudi koji prolaze i nemustim jezikom i pogledima pocinje sporazumevanje: "Aaaa vidi onog Ovna, vidi kako je ona bucna prava Bikcica, onaj mora da je Vaga vidi se umetnicka dusa..." ja lepo platio pice i otisao u drugo drustvo koje prica o sexu, fudbalu i automobilizmu a neki put o teorijama zavere i zen budizmu. 8)

da, verovatno je to njihova nesigurnost,... one se brane od neizvesnosti, pokušavaju da manipulišu istinom

ahh... ja bih im verovatno rekla da nemaju pojma, one bi bacile neku kletvu na mene, pošto su obično humane i prave hrišćanke, i rastali bi se uz big bang...

a onda bi pričale za mnom: uff što mrzim Ribe, vidi kako su ljigave i arogantne :lol:

ali molim Vas, moje mračne tajne iz detinjstva ostavite samo za mene... želim da mi preostane bar još mrvica dostojanstva nakon što me provučete kroz vaše programe i matrice... najponiznije Vas molim.

off topic
marlon... ti imaš ženu u avataru, a ja imam muškarca... baš smešno
u stvari moj avatar lik je najsmešniji
setila sam ga se juče... Party, birdie, birdie... am, am...
obožavam Peter Sellers-a... nedavno sam ponovo gledala Being There, baš je smešan

On topic, pa to je najveci biser kad bi sad rekla nekom nadobudnom a.... da ga ne citiram jer ce odmah da trazi po Poslovniku repliku, za tebe bi rekli da si kit, a za mene da sam ajkula.

A sad sa ovom elaboracijom bi trebalo da nastavimo na SF "Sta ste bili u proslom zivotu?". ****** ja ne znam sta sam u ovome, a oni pricaju o proslom... 8)

Ne moze se na osnovu jednog razgovora sa astrologom pricati o astrologiji uopste. To govori da osoba i inace ima obicaj da pristupa stvarima povrsno i za ovaj zakljucak nikome ne treba natalna karta. Kada idete kod astrologa, prvo se dobro raspitajte kod koga cete ici. Podrazumeva se da treba i dalje da koristite mozak, bez obzira na posetu astologu...

Kalatea:
Ne moze se na osnovu jednog razgovora sa astrologom pricati o astrologiji uopste. To govori da osoba i inace ima obicaj da pristupa stvarima povrsno i za ovaj zakljucak nikome ne treba natalna karta. Kada idete kod astrologa, prvo se dobro raspitajte kod koga cete ici. Podrazumeva se da treba i dalje da koristite mozak, bez obzira na posetu astologu...
bila nekad neka tema
sa kog drveta si ti pao
... a sada je adekvatnija: sa koje planete si ti pala?
Pre nego što raspališ sa ovakvim zaključivanjem, izdvoji vreme, pročitaj bar dve strane teme, ako ti se i posle toga učinim površnom, piši peticiju protiv mene... ne znam šta da kažem... :roll:

ne znam koji je najveći problem astrologije, ali najgora prevara je taj kvazi naučni pristup
svaka osoba koja tvrdi da tu postoji neka objektivna osnova i istina je neuka budala... i kako raspravljati sa takvim ljudima?
mislim, pijačni stil nije nešto u šta sam spremna da se upuštam...

ma da... svi se bave nekim bajanjem i veštičarenjem... dečja posla
mislim... njima je to zabava, ali to ostavlja tragove, mislim, oni nesvesno počinju da prate tragove ove gluposti

razvijaju se pod okriljem laži i pomame

Nema potrebe za toliko agresije, negativnosti i ironije... Ako se postavite prema nekoj temi u startu negativno i sa nipodastavanjem, vi onda, u stvari, ne ocekujete razmenu misljenja, vec inicirate svadju. Pozdrav.

Kalatea:
Nema potrebe za toliko agresije, negativnosti i ironije... Ako se postavite prema nekoj temi u startu negativno i sa nipodastavanjem, vi onda, u stvari, ne ocekujete razmenu misljenja, vec inicirate svadju. Pozdrav.

ne, ova tema nije za svađanje, nego je anti astrološka
a ti nisi uložila nimalo energije da pročitaš o čemu se radi i kritika ti je bila potpuno promašena
nije ništa lično, samo sam ti skrenula pažnju na tvoju površnost... pošto si ti već spomenula taj pojam

Ti bi, u stvari, trebalo da procitas malo literature (sto, sigurna sam, neces uciniti), da bi shvatila da ja jesam procitala sve strane i da bi shvatila moj komentar na pravi nacin. Tek tada mozemo i ZAISTA da razgovaramo.

Kalatea:
A najbolje se prvo raspitati kod nekog astrologa kod kog astrologa treba ići !!! :lol:

Drugari, hteo bih da podelim jednu misao sa vama...

Zemlja je okrugla... right?
Okej, ako je tako... zakrivljenje zemlje sprecava osobe koje su juzno od ekvatora da vide zvezde koje sijaju na severnom nebu. Si? I to ih zaklanja od njihovog zvezdanog uticaja. Ok?
A astrologija pociva na premisi da je polozaj zvezda u trenutku necijeg rodjenja odredio njegovu sudbinu, i da mu kretanje i polozaj istih i danas "kroje kapu".
Okej...
Sazvezdja ili konstelacije zvezda vidljive na SEVERNOJ HEMISFERI cine znake zodijaka. A sta sa konstelacijama koje se vide sa juzne polulopte? Sta sa "Juznim krstom"?
Koji on znak u horoskopu predstavlja...?
Koliko ja znam horoskop ne postoji za juznu hemisferu...
Dakle, te zvezde tamo NE UTICU na zivote ljudi... a zakrivljenje globusa sprecava uticaj severnog zodijaka... UAU!
I sta onda? vrlo prosto... ja kao veliki pristalica "Okamove ostrice" egzaltiram u ovom trenutku...
resenje je VRLO JEDNOSTAVNO... i namece se samo.
Kad mi horoskop kaze da mi nailazi los period... samo treba da odem 1m juzno od Ekvatora. I spasen sam... hehehe...

...

a mogao bi i da se zezam sa sudbinom... sta mislite... stanem na liniju ekvatora i skakucem levo-desno... < Bik-skorpija ... nisam > ... < Bik-skorpija ... nisam > ... < Bik-skorpija ... nisam > ... hehehe...
...
Zakljucak... Nikad necu razumeti astrologe...

ili jednostavno pokusavaju da negiraju/revidiraju Kopernika na isti nacin na koji nasi "simpaticni" klerofasisti hoce da revidiraju chika Darvina...
I tako zadrze vekovim drzane pozicije koje su im izmakle usled naucnog razvoja i ociglednog raskrinkavanja njihovih dogmi...
Bojim se da je sve ostalo kolateral...
Nista retro... nista dogma... samo postovanje tradicije kao korena danasnjice.
I pogled u future...
jer - after all, tamo smo krenuli

Back