Eto ti si prvi koji mi kaže da sam dosadan, inače mi kažu da sam humorističan tip :-). Paralela nije uopće idiotska, tko želi shvatit usporedbu shvatit će.
Pola naše populacije ne simpatizira ustaše jer niti imaš stranku koja to propagira niti je ta ideja zastupljena u saboru. Sabor kao predstavničko tijelo naroda, predstavlja presjek društva jer je od istoga i biran i kada pogledaš naš sabor vidiš da u njemu egzistiraju stranke koje su vrlo umjerene po svojoj retorici. Predsjednik nam je toliko mutav i toliko se brine da nekoga ne uvrijedi da ga neki zovu i lignja, npr ja :-). Također mora ti biti jasno da je Hrvatska sljednica SR Hrvatske, a ne NDH, dakle ne vuče nikakvu odgovornost za zločine ustaša u WW2, a opet se apsolutno svake godine, baš svake, delegacija vlasti (predsjednik, premijer, predsjednik sabora) pokloni žrtvama totalitarne ideologije u Jasenovcu. NDH nije Hrvatska, već marionetska država kakva je bila i Srbija. Da je to tako govori i jedna zanimljiva i malo luda činjenica da je Srbija tog doba bila jedna od samo nekoliko država koja je priznala NDH, koja je inače bila nepriznata od ostatka svijeta.
S druge strane u današnjoj Srbiji je najjača stranka ona koja je nastala od četničke stranke čiji vođa odgovara za UZP u Hagu i svojim izjavama ruši ugled Srbiji i Srbima. Predsjednik je četnik, a premijer Miloševićev potrčko.
Civilnih žrtava je u Oluji bilo izrazito malo, Gotovini i Markaču se npr. sudi za njih 44, a dokazanih žrtava prekomjernog granatiranja je 0 (nula). Navodima četnika save štrpca o broju žrtava ne vjerujem niti će itko normalan vjerojvat jer je taj isti bio ministar informiranja u tzv. rsk i suradnik optuženih ratnih zločinaca martića i babića za UZP i protjerivanje Hrvata i drugih ne Srba sa trećine hrvatskog teritorija.
Ovo za Tuđmana je mega laž na najbrutalniji način izrezana iz konteksta jer puna rečenica glasi citiram ""Da nanesemo takve udarce da Srbi praktično nestanu, odnosno da ono što nećemo odmah zahvatiti da mora kapitulirati u nekoliko dana." Također na istom sastanku govori citiram „Prema tome, nije nam glavna zadaća Bihać nego je nanošenje na nekoliko pravaca takvih udara da se srpske snage više ne mogu oporaviti, nego da moraju kapitulirati." Kako je već kolega sa foruma rekao kapitulira samo vojska, a ne civili. Na suđenju Gotovini sudsko je vijeće prihvatilo takvo tumačenje.
Žrtava je bilo na svim stranama samo treba biti jasno tko je rat pokrenuo i zašto. Ovako se da ti opet slikoviti objasnim od nacista i fašista radi žrtvu jer su na kraju rata dobili po tamburi.