ANONIMNI HOSTELI,NE PLACAJU POREZ !

Beograd naglo postaje omiljena, turisticka destinacija. To je vrlo dobro za budzet beograda,jer prilivom novca

od turizma,bice vise sredstava,za gradnju novih stambenih objekata,kao i za popravke oronulih fasada,i ostale

potrebe grada.Samim naglim porastom broja turista,pojavila se i potreba,za otvaranjem Hostela,koji su prilagodjeni

budzetu turista,siromasnijih finansijskih mogucnosti.Ali,kao i uvek,i ova korisna potreba,zloupotrebljena je u nasem

gradu Beogradu.Sa pravom poplavom,legitimno otvorenih Hostela,nesavesni gradjani (deo njih,naravno) dosetio se

da stambenim visespratnicama,svoje stanove pretvore u mini Hostele,za izdavanje uglavnom,stranim turistima.

Nevolja je u tome,sto oni te svoje stanove,nisu prijavili kao Hostele,pa dovode turiste,naplacuju im tarifu,kao da

su registrovani za Hostel,a u stvari,rade inkognito,ne placajuci ni porez,ni ikakve dazbine,ni gradu,ni Opstini,na

cijoj se teritoriji predmetni stanovi odnose.Stanari u zgradama,u kojima se ti "nepostojeci" Hosteli nalaze,neznaju

kako da se oslobode tih "divljih" gostiju,u njihovim zgradama.Vrlo cesto,ti neprijavljeni i protiv pravno primljeni

"gosti",prave nered i larmu,u stanovima koji nisu prilagodjeni za Hostel,a nisu ni registrovani,kod nadleznih

Organa vlasti.Mislim,da bi sto pre,trebalo uvesti red u ovu "divlju rabotu",sa bespravno otvorenim "Hostelima".

....svojevremeno cela udba i milicija jurili su barabe ispod savskog mosta što igraju bliške i krajcarice - geslo je riba se čisti od repa . pa tako kriminal se suzbijaod sitnih lopova , prevaranata i džeparoša........kad očistimo državu od njih , lako ćemo sa ovim krupnim zverkama - kao i do sad......

---- a dosad je država oduzimala od nejači : penzionera , ucenjenih radnika i socijalno ugroženih i nezbrinutih - pa naravno davala bogatima , da otvaraju šipak radna mesta za sirotinju bez posla.....subvencionisanje......a tek da ne govorim o onom subvencionisanju bogatih kroz zastarevanje krivičnog dela......a da , to je karićevisanje !

Ocito,da ste vi koji "sazaljevate" te koji na divlje izdaju stanove kao Hostele,nemate pojma,o cemu se radi. Ja stanujem u jednoj prelepoj
palati,u najuzem centru grada.Jedan bogati covek (niko mu ni imena ne zna),kupio je u toj zgradi,ni vise ni manje,nego tri stana,od po 8O kvm.
On zivi u Londonu,sva tri stana na "divlje" izdaje preko neke,isto tako "divlje" agencije.On zaradjuje,ne placa Opstini ni Drzavi,niti porez,niti ostale obaveze,koje bi bio duzan da placa.Stiteci takvu "sirotinju",vi direktno stitite prevarante i mangupe,koji kraduci od Drzave,kradu novac od svih nas.
Svako u ovoj zemlji,ko ne placa porez,na imovinu,direktno krade od naroda.Cudim se,da neko moze uopste da zastupa prevarante i prestupnike.
Ovde se ne radi o sirotinji.Zgrada u kojoj ja stanujem,nije pravljena za sirotinju.Cudim se da "Sanja" pita,odkud ja znam,da treba da plati porez,
ko izdaje apartman.A ja sam zgranut,da ona to ne zna.Govori,kao da zivi na nekoj drugoj planeti.Pa naravno da SVI MI MORAMO da placamo
porez.Naravno,ko poseduje stan u svojini.Verovatno je ta "Sanja" maloletna,pa ne zna da njeni Tata i Mama,takodje placaju porez.

....Lorde , ti ubadaš probleme kao majmun vaške što gricka - oću reći , pametan vašljivu životinju isflita celu , pa posle izvrši kupku sa totalnom dezinfekcijom , ošiša majmuna na ćelavo ( uzgred vlasi zapali ) , pa ga dalje izloži medicinskoj obradi iz nutra i drži ga u higijenskim uslovima - da se ne ovašljivi i napuni parazitima.....
....a to znači , država koja ima vlast - poštenu , časnu , pametnu , stručnu i ljudsku napravi program kao kakvu mrežu , kroz koju ne mogu da se provuku nepošteni , besčasni , muljatori , lopovi , kriminalci , ratni profiteri i ratni plaćenici --- i tako to........to je sistem mreže , koja ima više slojeva - takozvanih okaca.....pa se sitna riba hvata u mala okca , dok krupnija u veća , a ona grandiozna u najveća okca.....usput , velika okca su od jakog nepoderivog matrijala , pa sve što se ide ka manjoj ribi , sitnijoj , sve ja matrijal za mrežu tanji i slabiji.......tako se ima veliki ulov i vrši se separacija ulovljenog......
....to mu je nešto suprotno od majmunskog trebljenja vaški !

.....ima tu još jedan problem......većina tih stanova , po palatama u užem centru , bilo kog grada za džabaka je crvena buržoazija nafatala......prelepi sebi , a oni manje vredni izabranoj radničkoj poslušnoj klimoglavoj sirotinji.....ne retko , danas u ovim ratno profiterskim vremenima , imamo ljude koji su nasledili po 3-4 stana - rentiaju tu "imovinu" i lepo , pristojno žive.....
.....pa kad već brbljamo o tome , što Lorde nepredloži da svak državi nadoknadi , po zatečenom stanju , razliku u ceni tih stanova , na dan preuzimanja vlasništva , naravno sa pristojnom kamatom za ove 2-3 decenije.......iz toga izdvojiti one koji su ih kupili po tržišnoj ceni na dan kupovine.....
....mislim da bi ovako nešto bilo poštenije i časnije , nego otpočeti sa jarcanjem i hapšenjima kriminalaca koji igraju krajcarice ispod savskog mosta------manimo se brozovsko komunjarskih zamajavanja i bacanja prašine u lice poštenim ljudima !

Zalosno je,ako treba da se objasnjava,da ne postoje mali i veliki lopovi.Onaj ko ukrade od nekoga,makar i jednu kutija sibica...on je LOPOV.
Dakle,svako je LOPOV,b ez obzira,na velicinu kradje.Svi koji kradu,potkradaju Drzavu u kojoj zive,koja im je sve dala,oni su LOPOVI.Razlika
je samo u visini kazne.Za mnju kradu,manja kazna,za vecu kradju,naravno,i veca kazna.Svaki gradjanin ove zemlje,koji podrzava lopove,koji
opravdava kradje,takodje treba da odgovara.Naravno,treba da odgovara moralno.To sto neko ima primedbe,na trenutni rezim u nekoj zemlji,ne
abolira njegovo zauzimanje,da se "sirotinji",dozvoli da krade.Neki forumasi,koji se ovde stalno busaju u grudi,da su "pravoverni" naci,zdusno
brane LOPOVE,koji ne placaju porez Drzavi,od koje zive oni,i njihova deca.To nije lepo ni ispravno.Drzavu treba voleti,bilo ko da cini vlast.

....poštovani Lorde , rekao bih da si upozoren i opomenut , u vezi problema izvršenja po zakonu o oporezivanju građanstva.....nema tog zakonodavca koji taj problem ne obrađuje integralno / sveobuhvatno , ali je problem sprovođenja zakona ; odnosno problem je diskriminatorska izvršna vlast , pa tako na ovom svetu nema izvršne vlasti koja uzima od bogatih i deli deo tog kolača između države i siromašnih , a uglavnom izvršne vlasti uzimaju od siromašne većinske rulje i dele taj kolač između države i bogatih.....( to se lepo videlo sa poslednjim talasima finansijskog kraha )......
.....u nas je problem što se vulgarno poreskom politikom izvršna vlast pljačka sirotinju i daje bogatima , dok se bogatima odlaže plaćanje poreza do zastarevanja ili otpisivanja od strane izvršne vlasti....to je belodana istina , i ovde je spomenut slučaj pinkovizije i njihovog prapagandnog silovanja gledalaca u ime zahvalnosti za neplaćene poreze i ostale dažbine......vaj vid diskriminacije je teror !

....inače , svi znaju , a gusci o dome gaču , da ako se ima problem , veliki , on se segmentira , u slučaju poreza po kvotama....pa takva lista sastavljena ima svoje maksimalne i minimalne kvote....vlast , koja je rešena da radi za stanovništvo , ako nije moćna da integralno obradi listu , ona pravi prioritete - pa tako kad je reč o časnoj i poštenoj vladi , ona prvo vrši naplatu maksimalnih kvota ( postaje uzorita tako , a i vaspitno efikasna , pa oni sa liste najnižih poreskih kvota sami se privode pravdi i uplaćaju porez i bez opomene .......dok vlast koja ne radi za svoj narod , prvo ganja najniže poreske kvote , uteruje dugovanja nejači (invalida , socijalnih slučajeva , penzionera , radništva sa najnižim primanjima i tako to )......
....šta biva sa sredinom - kao recimo sa renijerima koji rentiraju ratno profitersko diskriminatorsko stečeno blago , u ovom slučaju građevinske objekte - oni se masovno provlače a pojedinačno plate......procenuje se da preko 20 % građevinskih objekata ( vile , kuće , stanovi , poslovni prostori , lokali , magacinski prostori , kiosci i tako to ) dato je u najam , a ne plaća se porez , nit na imovinu , nit na zakup , kiriju i sl.
....u tom haosu smešno je izvaditi jedan segment , minorni i ostrviti se na njega - predstavljati ga kao rešenje svih problema....

KAPITO -- konačno , sve što je punija državna kasa , sve su veći apetiti budžetske mafije , pa su politički i svaki drugi kriminalci bezobzirniji.....mislim , biće srpski gradovi osvetljeni šest meseci novogodišnjim uličnim nakitom , a svake večeri biće besplatni javni koncerti velikih narodnih umetnika : cecilendiranih , karleuširanih , kebiranih , bregiranih , neliniranih i svakojakih velikana....pa palmi ima da svira za novu godinu i mocart - na trgu !

Back