Jooj koje lupetanje, sta kao svi ljudi koji imaju ili su imali problem sa anksioznoscu su nemoralni ili sta , daj mani nas te a'la Miroljub Petrovic kvazi filozofije.
Inace a koja je to "prava" istorija, sta treba samo da slusa razne Deretice, Miroljube, Dejane Lucice i slicne sarlatane ili razne popove-biznismene, mislim ne zelim ja da idealizujem History kanal ili vec koga ali svakako da ima zanimljivih stvari koje makar podsticu na razmisljanje i da svako bar ponekad moze da uhvati nesto zanimljivo sto ga zanima, takodje covek treba sve da vidi i da sagleda stvari iz vise uglova pa da sam odluci sta je ispravno a sta ne a ne da postane zrtva raznih indoktrinacije i koje cega.
To sto ti pricas nema veze sa mozgom, znam ja gomilu ljudi koji nikad nisu bili vernici a ziveli su skroz ispravno , takodje znam i neke koji su ziveli onako dosta nemoralno i destruktivno pa nikad psihicke tegobe nisu imali a znam i one koji su i pobozni i fino vaspitani i maksimalno ispravni i uvek se maksimalno trudili da budu sto ispravniji, sto bolji , itd , pa opet su imali probleme sa anksioznoscu, depresijom, itd , jednostavno to nema veze i stvar je dosta slozenija, jednostavno neki ljudi su emotivno senzibilniji od ostalih i samim tim i skloniji psihickim tegobama, takodje tako neke stvari moze da izazove i neki hemijski disbalans u organizmu kao recimo poremecaj rada stitne zlezde .
U svakom slucaju ko ima takvih problema svakako da je najbolje da se obrati nekom strucnom ko ima iskustva i ko se skolovao za to , a te stvari kao setnje, boravak u prirodi, molitve, itd mogu samo dodatno da pobosljaju stvari i pozitivno da uticu ali ne budu i primarna terapija , mislim ne mozes sad ti coveku koji u napadu panike se maltene sa dusom rastaje, ono ne zna za sebe ili coveku koji je u depresiji jer mu trasnmiteri u mozgu ne primaju dovoljno serotonina i dopamina da kazes idi malo prosetaj pored Save ili samo se pomoli Bogu i problem je resen.