anksioznost

Amelija Pulen

Početnik
Poruka
45
ja sam anksiozna. pocelo je sa agorafobijom, a nastavilo se anksioznoscu. i prevazisla sam to polako uz pomoc ovog foruma. veoma je korisno pricati o tome i s toga sam zapocela ovo. :) nisam pregledala svih 50 strana, ali evo i ukoliko ima vec ove teme na ovoj grani foruma, nema veze.. ko smatra da moze da se olaksa ovde, nek izvoli. ja sam na taj nacin uspela ;)

ja sam anksiozna. pocelo je sa agorafobijom, a nastavilo se anksioznoscu. i prevazisla sam to polako uz pomoc ovog foruma. veoma je korisno pricati o tome i s toga sam zapocela ovo. :) nisam pregledala svih 50 strana, ali evo i ukoliko ima vec ove teme na ovoj grani foruma, nema veze.. ko smatra da moze da se olaksa ovde, nek izvoli. ja sam na taj nacin uspela ;)

Da li si bila kod strucnog lica koji ti je uspostavio dijagnozu?

razmotrila sam i pomogao mi je neko sa ovog foruma i na njemu upravo. :)
razmotreno sve, ali je korisno, da tako kazem, pricati o tome, pa za sad znam i ja ponesto i jasno mi je da ce i nekme mozda biti lakse, kao i meni, kada o tome prica.
pa ako ima takvih....
nisam probala sa sexicem :P

razmotrila sam i pomogao mi je neko sa ovog foruma i na njemu upravo. :)
razmotreno sve, ali je korisno, da tako kazem, pricati o tome, pa za sad znam i ja ponesto i jasno mi je da ce i nekme mozda biti lakse, kao i meni, kada o tome prica.
pa ako ima takvih....
nisam probala sa sexicem :P

Нервоза/страх од људи је другачија напољу од оне у мислима када се седи кући. Не дај да те понесе аутоматика када наиђеш на нечији поглед, питање, размисли зашто би се стидела било чега. Пусти трипове, то су луде идеје као што је и разлог за стварање депресије.

Poslednja izmena:
ja se zapravo ne stidim kao vecina kod ovog problema.. samo cesto razmisljam sta ce biti kad izadjem napolje, hocu pasti, hoce mi pozliti, kad cu umreti, i na koji nacin i tako.. nekad te misli jednostavno odu, i kad dodju opet ja ne znam na koju foru su otisle da bih je primenila

ja se zapravo ne stidim kao vecina kod ovog problema.. samo cesto razmisljam sta ce biti kad izadjem napolje, hocu pasti, hoce mi pozliti, kad cu umreti, i na koji nacin i tako.. nekad te misli jednostavno odu, i kad dodju opet ja ne znam na koju foru su otisle da bih je primenila

Код мене је другачије, страхујем да ће неко од ближњих да се саплете и падне са терасе и одма се исфантазира сцена погибије. Томе не треба придавати пажњу и забринутост јер те идеје чисто падну на памет што се може разумети као да нису наше. Одма ,,укори" такве мисли и погледаш колико је реално то што ти се само од себе намеће јер све болести имају за циљ да се развију па тако и неурозе (као пример) и њихове луде идеје.

Или рекнеш: не могу да умрем ако ја то не допуштам... и онда док ти то мислиш те згази шлепер али то се ретко деси :lol:

Poslednja izmena:
Код мене је другачије, страхујем да ће неко од ближњих да се саплете и падне са терасе и одма се исфантазира сцена погибије. Томе не треба придавати пажњу и забринутост јер те идеје чисто падну на памет што се може разумети као да нису наше. Одма ,,укори" такве мисли и погледаш колико је реално то што ти се само од себе намеће јер све болести имају за циљ да се развију па тако и неурозе (као пример) и њихове луде идеје.

Или рекнеш: не могу да умрем ако ја то не допуштам... и онда док ти то мислиш те згази шлепер али то се ретко деси :lol:

Сутра мало :)

Kako si uspela da se izlečiš? Ja nisam nikada imao tih problema, ali mi se čini ovih dana da sam anksiozan. :(

Naime tokom pauze na faksu nisam bukvalno izlazio iz kuće, radio sam neke freelance projekte preko interneta i nisam imao nikakav kontakt sa ljudima, sem rodbine ponekad i sada kada mi krenula godina osećam se kao Alisa u zemlji čuda, totalno sam pogubljen i nekako nesiguran u sebe, sad' ne znam da li je to anksioznost, ali me užasno nervira... :(

Kako si uspela da se izlečiš? Ja nisam nikada imao tih problema, ali mi se čini ovih dana da sam anksiozan. :(

Naime tokom pauze na faksu nisam bukvalno izlazio iz kuće, radio sam neke freelance projekte preko interneta i nisam imao nikakav kontakt sa ljudima, sem rodbine ponekad i sada kada mi krenula godina osećam se kao Alisa u zemlji čuda, totalno sam pogubljen i nekako nesiguran u sebe, sad' ne znam da li je to anksioznost, ali me užasno nervira... :(

Nesigurnost u sebe, ali to ti je plodno tlo za socijalnu fobiju tj socijalnu anksioznost.

Da li se kod tebe nesto promenilo (tipa telesna tezina), da li si na neki nacin drugaciji, da li se osecas drugacije, da li imas razmisljanja da ce neko da te vidi i da pomisli nesto, da li razmisljas malo vise kakav utisak ces ostaviti na druge itd?

Nadam se da ces se opet adaptirati na civilizaciju i ljude i da nece biti problema :mrgreen::D

Mislim da si samo pogubljen a ne previse anksiozan, ne verujem da imas simptome tipa - znojenje dlanova, crvenilo u licu, opste znojenje, blaga mucnina, ubrzano lupanje srca (blago) kada su oko tebe blizu ljudi itd, neobjasnjiv strah.

Ovo su ti sve simptomi soc.fobije. Kada to primetis kod sebe, nije dobro :(

Do tada gledaj da kod sebe "razbijes" te misli, tipa da mislis da ne pripadas tu, da se osecas kao crna ovca, da ti je nesto cudno.... Motivisi sam sebe, pricaj sto vise, sto vise humora, jer tada imas pozitivni povratni odgovor od ljudi . . .. .

Ne smes da razmisljas o tom stanju kako ti je neudobno kada si napolju medju ljude, ako pocnes "tiem da se bavis" , stvarno mozes da stvoris nesto sto nemas...

Da li bi trenutno kod sebe voleo nesto da promenis?

]ja se zapravo ne stidim kao vecina kod ovog problema.[/B]. samo cesto razmisljam sta ce biti kad izadjem napolje, hocu pasti, hoce mi pozliti, kad cu umreti, i na koji nacin i tako.. nekad te misli jednostavno odu, i kad dodju opet ja ne znam na koju foru su otisle da bih je primenila

I nema potrebe! Kao kada bi se neko postideo sto ima kvaran zub......Ili neko ko ima "hronicne sinuse" ...

Dao sam ti reputaciju za ovo sto si napisala, pa udji u profil i pogledaj, ako se vec nisi snasla na Krstarici, da gledas kada ti neko da reputaciju kako, sta

:-D

Nesigurnost u sebe, ali to ti je plodno tlo za socijalnu fobiju tj socijalnu anksioznost.

Da li se kod tebe nesto promenilo (tipa telesna tezina), da li si na neki nacin drugaciji, da li se osecas drugacije, da li imas razmisljanja da ce neko da te vidi i da pomisli nesto, da li razmisljas malo vise kakav utisak ces ostaviti na druge itd?

Nadam se da ces se opet adaptirati na civilizaciju i ljude i da nece biti problema :mrgreen::D

Mislim da si samo pogubljen a ne previse anksiozan, ne verujem da imas simptome tipa - znojenje dlanova, crvenilo u licu, opste znojenje, blaga mucnina, ubrzano lupanje srca (blago) kada su oko tebe blizu ljudi itd, neobjasnjiv strah.

Do tada gledaj da kod sebe "razbijes" te misli, tipa da mislis da ne pripadas tu, da se osecas kao crna ovca, da ti je nesto cudno.... Motivisi sam sebe, pricaj sto vise, sto vise humora, jer tada imas pozitivni povratni odgovor od ljudi . . .. .

Ne smes da razmisljas o tom stanju kako ti je neudobno kada si napolju medju ljude, ako pocnes "tiem da se bavis" , stvarno mozes da stvoris nesto sto nemas...

Da li bi trenutno kod sebe voleo nesto da promenis?

Pa pazi ovako, mnogo se nerviram ove godine, dosta sam neuspeha doživeo i navikao se na njih, izgubio sam oko 5kg u odnosu na zimu prošle godine, mada sam u ovo vreme prošle godine imao isto kao i sada...
Osećam se drugačije u smislu da sam se okamenio na neuspehe, ova godina mi je najgora u životu ako ne računam prvih 5 godina života i silne operacije, ali toga se i ne sećam...

Znojenje dlanova nisam nikada primetio, ubrzano lupanje srca imam, i to često kada su situacije bitne, recimo tokom polaganje vožnje, prijemni za faks, pokušaj "muvanja" nekih devojaka itd itd i to mislim da je normalno right?

Ima nekih stvari koje bih hteo da promenim i aktivno pokušavam u tome....

Mislim da sam se pronasao u ovim simptomima. Vec neko vreme pokusavam da se izborim s tim problemom ali ne mogu se pohvaliti da napredujem...

nešto više o anksioznosti

kao i sve i anksioznost može biti lakša ili teža, pa treba razmotriti i opciju odlaska lekaru.

ZNAM ZA OVAJ SAJT! odlican je! Autor nije lovator, ne prodaje preskupe cudotvorne knjige, nije farmakomafija,ne diluje tablete, vec je to osoba koja je imala problema i izborila se, i sada zeli svima da pomogne jer zna kakav je gadan osecaj.

ZNAM ZA OVAJ SAJT! odlican je! Autor nije lovator, ne prodaje preskupe cudotvorne knjige, nije farmakomafija,ne diluje tablete, vec je to osoba koja je imala problema i izborila se, i sada zeli svima da pomogne jer zna kakav je gadan osecaj.

kuburio sam i ja sa time prošle godine. imao sam i te panične napade i svašta nešto i prosto je moralo to da se sredi preko terapije kod lekara. meni je pomoglo zato mislim da tu opciju ne treba ljudi da odacuju u startu. za neke lakše slučajeve ili početne stadijume, ovakvi sajtovi takođe mogu dosta da pomognu. a što se tiče ovih priča sa seksom, to mi može biti ai ne mora, jer sam ja recimo i u najgorem periodu anksioznosti imao skroz ok sex. deluje blagotvorno, al' ne rešava problem sa anksioznošću.

Šta bih mogla laički da kažem?
Onako najiskrenije...opustiti se, smiriti se negdje duboko u sebi
pogledati pozitivno i vedro u današnji dan
biti svjestan činejnice da vrijeme prosto leti, da će život protrčati prije nego mnogi shvate šta se desilo
Zar imamo vremena za strahove?
NEMAMO
Imamo vremena samo da živimo

Šta bih mogla laički da kažem?
Onako najiskrenije...opustiti se, smiriti se negdje duboko u sebi
pogledati pozitivno i vedro u današnji dan
biti svjestan činejnice da vrijeme prosto leti, da će život protrčati prije nego mnogi shvate šta se desilo
Zar imamo vremena za strahove?
NEMAMO
Imamo vremena samo da živimo

Upravo je u tome caka....Te osobe sve mogu samo to ne mogu sto si nabrojala....Da mogu, ne bi bilo reci o poremecaju, "psihickom stanju" ili kako god to nazvali (ne volim i ne preferiram bolest)

A ovo crveno - Upravo zbog toga i upadaju u depresiju, jer vreme leti a oni stoje zakljucani na jednom mestu, a zele da nastave norlano da zive svoj zivot bez psihickih nezgodacija....

Za strahove se itekako ima vremena...Kada su oni iracionalni nas um se bavi njima 100%, sve se posvecuje njima, i zato trpi nas socijalni zivot.

Potrebno je mnoooogo recenica izgovoriti sa ovakvim ljudima, pa da tek onda oni shvate ovo sto ti pricas. Ili pak da popiju tabletu koja ce vestacki to neutralisati, ali se to posle vrati kada se prestane, jer uzork nije razresen, samo posledica.

Back