Anksioznost / Otezano gutanje ?

mladibajker

Početnik
Poruka
5
Brisem i pisem vec pola sata, ne umem ni ja vise kako da pocnem i zavrsim, rekao bih 1000 stvari ali ne umem :D svojim recima cu pisati jer lakse mi je tako

pre 2 meseca sam se opteretio oko kvadricepsa jer sam ga povredio itd i non stop mi je to u glavi bilo cimao sam se sta kako, guglao osecao tu anksioznost kad god me zaboli noga i sve to ali opet tamo vamo ajde valjda ce proci i sve to ali vremenom je uticalo na apetit, ali nekako mi se vrati apetit uvece ili ceo dan sam lose ali uvece mi je dobro, jedem normalno i sve to uzivam kao i pre e i to vremenom je nestajalo, tj pogorsavalo, krenula suva usta, grlo, sekret u grlu koji je gust lepljiv i sive boje, kada progutam nije to to kao pre, pucketanje neko se cuje nekad u grlu i kada uzmem da jedem nesto nemam taj neki apetit kao ee al mi se jede ovo ali jedem na silu jer moram i tako uzmem nesto ali kada zvacem to sve je nekako suvo, ne tera me da progutam i uvek mi je neka nelagodnost kada treba da jedem bas zbog toga,ali nemam niikakav strah da progutam,do pre nedelju dana sam par puta povracao jer mi je bilo nesto kao u dusniku kad god se nagnem tera me da povratim ali to je sad nestalo, non stop mi se spava,prosle nedelje nisam spavao 2 noci jer sam bio opterecen time i uvek kada treba nesto da jedem pomislim u glavi da li to mogu normalno da sazvakam da mi ne bi pravilo probleme, pre par dana sam radio bris grla i krv vadio sve je ok, kupio sam tada 2 peciva probao da jedem, ma sanse nema, ta suvoca kad progutam i zastajanje, sa sokom sam pojeo 5-6 zalogaja jedva i onda posle par sati od toga sam pojeo i jedno i drugo pecivo bez ajmo reci problema, ali opet se sve to nekako vrati i 1000 misli u glavi sve me boli nekako ne znam vise sta da radim i kako da objasnim ovu situaciju...pre pomislim na neku stvar ogladnim ili vidim i odma mi se jede to ali sad nista od toga, ne pije mi se voda, sve na silu radim, ne mogu nista da radim u zivotu jer me to izludjuje

Па смири се мало. Узми ради нешто корисно (или бар одреди себи нешто) да би што мање мислио о тим глупостима. Ако наставиш овако упашћеш у врзино коло из ког се тешко излази. Узми од лекара једну таблу пилула за смирење и пиј то пар дана да видиш само да ли ће те проћи тај губитак апетита и стезање у грлу. Онда ћеш знати скоро сигурно да ли је због стреса. А мож' да буде и кандида коју је изазвао пад имуног система узрокован стресом.. Батали та пецива и пређи на што више поврћа.

Ali nije to to vise, nemam snage vise uopste, glavobolje onako male, bolovi u stomaku i kada vidim da mi je prazan stomak il osetim to je jos gore jer moram da jedem al ne jede mi se brate nista, uzmem neke gluposti banane,pomorandze, namazem krem i hleb i ne uzivam u svemu tome, nzm kako da ti objasnim, pre ustanem onako lepo mi je u krevetu upalim komp, uxmem sok pa jedem i sve je normalno a sada me ne tera to uopste, cim ustanem odma bolovi u stomaku kao da je prazan i to kada osetim odma mi se budi anksioznost sta cu da jedem i mrm da jedem a nemam apetit, tu se javljaju i drhtanje celog tela, jednostavno ne umem da kontrolisem to i da se smirim i ne mogu nista drugo da radim ili da se fokusiram ako nemam snage ni za sta i raspolozenje mi 0 nikada mi anksioznost nije stvarala problem dok nije krenula da utice na apetit, taj osecaj kao neke panike kad treba da jedem a ne jede mi se itd😔

Evo da vam objasnim, u glavi su mi hiljadu misli jer jednostavno ne mogu da ih zaustavim ili objasnim sebi i dam odgovor..nekako kao da vise ne razumem sebe, nemam kontrolu nad sobom..ovo mi se desava vec 2 meseca ali nekako postepeno gubitak apetita jer u ustima je sve cudan osecaj i ukus, neki sekret iz nosa koji ide u grlo ali ne osecam ga ovako u nosu vec u grlu i sve mi zastaje onako hrana, pogotovo kad jedem sve mi je suvo u ustima i oni komadici koji ostanu ja to jednostavno moram da ispljunem jer mi to lako zastane , mng mi je lakse da jedem nesto sto je tecnije...sad sam jeo pirinac jer mi je to lako za jesti iako mi se ne jede, ne uzivam u ukusu i odjednom mi se vrati taj sekret iz grla bas puno, nekad mi se i napravi kao promukao glas zbog toga i moram da se iskasljem malo da se to procisti..nzm srce mi bas roka brzo, nekad se smiri, nekad ne i tako me drzi skoro ceo dan, uvek neka stepnja, panika koja mi ne daje da se fokusiram ni na sta sem na taj problem.

Evo da vam objasnim, u glavi su mi hiljadu misli jer jednostavno ne mogu da ih zaustavim ili objasnim sebi i dam odgovor..
Знаш и сам пословицу - Докон ум, ђавоље игралиште.

nekako kao da vise ne razumem sebe, nemam kontrolu nad sobom..ovo mi se desava vec 2 meseca ali nekako postepeno gubitak apetita jer u ustima je sve cudan osecaj i ukus, neki sekret iz nosa koji ide u grlo ali ne osecam ga ovako u nosu vec u grlu i sve mi zastaje onako hrana, pogotovo kad jedem sve mi je suvo u ustima i oni komadici koji ostanu ja to jednostavno moram da ispljunem jer mi to lako zastane , mng mi je lakse da jedem nesto sto je tecnije...sad sam jeo pirinac jer mi je to lako za jesti iako mi se ne jede, ne uzivam u ukusu i odjednom mi se vrati taj sekret iz grla bas puno, nekad mi se i napravi kao promukao glas zbog toga i moram da se iskasljem malo da se to procisti..nzm srce mi bas roka brzo, nekad se smiri, nekad ne i tako me drzi skoro ceo dan, uvek neka stepnja, panika koja mi ne daje da se fokusiram ni na sta sem na taj problem.
То што описујеш личи на кандиду. Прекини да се стресираш и почни нормално да једеш.

Знаш и сам пословицу - Докон ум, ђавоље игралиште.

То што описујеш личи на кандиду. Прекини да се стресираш и почни нормално да једеш.
Cak i imam bele naslage po obrazima i nesto malo na zadnjem delu jezika.To sto kazes da se ne stresiram i da pocnem da jedem normalno je meni i zelja i na tome radim i pokusavam, malo pre sam jeo sarajevsku pitu s mesom samo 1 deo, jednostavno progutam i moram par puta da progutam zalogaj da bi otislo sve jer se samo susi grlo i taj neki sekret koji je siv i gust kao da mi smeta a nos mi nije zapusen? radio sam bris grla, vadio krv i tu je sve u redu

Ali nije to to vise, nemam snage vise uopste, glavobolje onako male, bolovi u stomaku i kada vidim da mi je prazan stomak il osetim to je jos gore jer moram da jedem al ne jede mi se brate nista, uzmem neke gluposti banane,pomorandze, namazem krem i hleb i ne uzivam u svemu tome, nzm kako da ti objasnim, pre ustanem onako lepo mi je u krevetu upalim komp, uxmem sok pa jedem i sve je normalno a sada me ne tera to uopste, cim ustanem odma bolovi u stomaku kao da je prazan i to kada osetim odma mi se budi anksioznost sta cu da jedem i mrm da jedem a nemam apetit, tu se javljaju i drhtanje celog tela, jednostavno ne umem da kontrolisem to i da se smirim i ne mogu nista drugo da radim ili da se fokusiram ako nemam snage ni za sta i raspolozenje mi 0 nikada mi anksioznost nije stvarala problem dok nije krenula da utice na apetit, taj osecaj kao neke panike kad treba da jedem a ne jede mi se itd😔
Vreme ti je za posetu psihijatra.
Ništa strašno, on će ti pomoći da rešiš problem.

To sto kazes da se ne stresiram i da pocnem da jedem normalno je meni i zelja i na tome radim i pokusavam, malo pre sam jeo sarajevsku pitu s mesom samo 1 deo
Битно је да постоји жеља и воља, онда ће то лагано да се доведе у ред. 🔧
Батали бурек са месом 🙃, узимај неку лакшу храну. И као што рече doktorka, идо до лекара да те стави на неку благу терапију да се опустиш. Важно је да што пре почнеш нормално да једеш.

Back