Anksioznost, napadi panike i nervna napetost, biljka kava kava

• Začetnik teme Začetnik teme fkcz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
http://www.vitaminshop.rs/index.php/biljni-ekstrakti/kava-kava-250mg-60-caps-detail

mada kao farmaceut, ja bih ti preporucio obican biber u crnom vinu . prokuvas pola case crnog vina, po mogucnosti slatkog i ukuvas na vrh kasike bibera. osetices posle toga blag napad vrucine i opustices se. provereno.

rizom kava kave je efikasan ali i plod bibera + crno vino je zaista ok. pogotovu kod nervoze i napada vrucine usled panike ili nervoze u klimakterijumu.

Poslednja izmena:
Чај од матичњака, лако доступан (биљна апотека "Панчић") и не много скуп...

moze i to + lavanda. dve supene kasike maticnjaka + jedna lavande u kupku i opustanje u kadi 25-30 minuta. (obavezno naviti alarm jer se covek cesto tako uspava i probudi smrznut i ukocen) :D

haha hvala vam na odgovorima, vec pijem lavandu i maticnjak, takodje i kantarion :D ali bih zeleo da probam i kavu kavu, da li neko zna nesto vise o njoj ili jos bolje, ako neko ima iskustva sa istom? :)

nista specijalno. tim pre sto se kombinuje sa leuterokokom (eleutherococcus senticossus maxim. Araliaceae) sigirski zen-sen. proguglaj da ne davim ovde..

Pozdrav, da li neko zna gde se moze nabaviti biljka kava kava, citao sam da je jako dobra za anksioznost?

Novija istraživanja su pokazala da biljka nije baš toliko lekovita kao što se mislilo, samo još jedno pomodarstvo a da može dovesti do depresivnosti kod nekih ljudi.
Blagi biljni sedativ koji je od koristi južnoameričkim Indijancima može biti od male koristi ili štete osobi iz drugih sredina Ne banalizuj nikad ovakve stvari traženjem pomoći u kojekakvim sredstvima. To od čega patiš je kompleksno i ne može se rešiti čajem od kamilice, matičnjaka, kava kavom. Ako vrlo brzo ne potražih pomoć postojeće stanje se može pogoršati i pretvoriti u neki daleko gori poremećaj ili se razgranati u ceo niz poremećaja pa da nemaš pojma šta te je uopšte snašlo. I da nešta što si mogla izlečiti brzo i jednostavno potraje više godina. Ne zajebavaj se. Idi kod lekara opšte prakse da ti da uput i pravac kod specijaliste. Znam da savet nije popularan, ali je najbolji. U krajnoj liniji da stručnjak utvrdi u čemu je problem. Ako već ne želiš da koristiš neku terapiju korisno je znati na čemu si.

Back