Nemaju ali je kao pojava izuzetno prisutna...
Svuda itekako ima argumenata da je prisutna...ja ne mogu da udjem u market a da ne pokusaju da me pokradu, sto stvara moju reakciju na anksioznost sukoba ili osecaja vec prevarenog, zavisi sta primetis od ta dva..
Moji roditelji to ne umeju i izbegavaju markete koji to rade, ali to je naravno gubitnicka taktika, jer kad tad moraju da udju i uglavnom svi marketi su takvi , dovoljno je da dodje nova radnica koja ce probati da to proda kao dobru praksu i eto ti nove kulture..
Anksioznost se onda javi kao hronicna, reakcija na nju cesto bude depresivnost, jer se nadoda jos neki interni antagonizam kod osobe, ili izdaja ili osecaj izdaje i ups, evo ga problem..
Ne znam zasto imate utisak da savremen svet nije prepun momenata anksioznosti, ja iako to solidno resavam, nisam slep....svuda su elementi i ostaci ili reakcija na anksioznu situaciju ili direktno primer anksioznog delovanja i sukoba...
Iskreno malo sam iznenadjen vasom reakcijom, kad imamo 70% ljudi sa mentalnim problemima, kod kojih skoro uvek anksiozne pojave imaju poveci uticaj..
Pa imamo preko 35% egzistencijalnih depresija, kod mladih , sto je uzasno mnogo, narocito u odnosu na 5% ili 10% iz siromasnih vremena...sto je samo po sebi prikaz koliko su ljudi sada svesniji nemilosrdnosti drugih prema njima na ekonomskom planu , tj za razliku od nekadasnjih strasnih i siromasnih vremena kad nemas pa nekako u nemanju prezivljavas, sad imas situaciju gde ako nemas ne prezivljavas...
Meni su to signali da vlada doba anksioznosti pre pojave toliko procenata egzistencijalne depresije...