U pravu ste ali administracija u zdravstvu se promenila od ove godine i potrebna je hrpa dokaza da bi se ostvarilo pravo na zdravstvenu zaštitu. Najjednostavnije je to pravo ostvariti iz radnog odnosa, već za studente i nezaposlene je procedura puno veća zbog oslobadjanja od participacije jednim delom ili u potpunosti zavisno od socijalne ugroženosti. Dobro da još ima načina da se lečimo svi jer sve manje je i lekova koji se mogu dobiti na recept. Evo, dve nedelje sam na bolovanju zbog nazeba, sem jednog leka sve ostalo sam morala da kupujem. Pa i ranije sam imala anginu pa to nije bilo potrebno ali ni angine nisu kao što su bile, nagadja se koji je virus napao grlo ali da nije bilo limuna i pregorelog šećera još bih kupovala septolete i fervex pored jednog antibiotika koji sam dobila na recept i naravno plaćala participaciju. Kad sve saberem mogla sam i sama to da kupim u apoteci, isto bi me koštalo sem što sam morala zbog otvaranja bolovanja. Nazeb je banalna stvar ali za nedaj Bože bolje nam je svima da imamo zdravstvene knjižice i da izdržimo svu neophodnu šetnju radi administracije. Umesto da se upotrebom komjutera lakše dolazi do potrebnih dokumenata, sada je to sve uveliko teže jer kako bi se inače naplaćivale takse.