Anketa: sistem ocenjivanja na književnim konkursima

Koji sistem glasanja smatrate boljim?

• Ukupno glasova
    18
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je sistem da se glasa za jednu pesmu nekako najjasniji i najjednostavniji.

A pošto ovde dobitnik ne dobija nikakav novac ili drugu korist, nemojte se opterećivati pravdom/nepravdom... :)

Ovo je igra, da vidimo koje su pesme dopadljive (u ovom trenutku i na zadate teme), da razvijemo malo takmičarskog duha (ali ne da ga podignemo na nivo pesničke olimpijade)... itd...

Dakle, uživajte!

Nisam protivnik ni jednog sistema, sve je to igra, samo nisam siguran da će u takvom sistemu biti odmah izabran pobednik.

Naime ne verujem da će biti nešto više od dvadeset glasača, što znači da bi veći broj pesama kod ovog sistema mogao imati podjednak broj glasova pa u tom slučaju unapred treba definisati kako će biti odabrana pobednička od njih.

Mi na Likovnoj glasamo po sistemu ocjenjivanja tri najbolja rada sa 3, 2 i jednim poenom. Meni se taj sistem svidja ali za sta god se odlucite ja sam saglasna.

Pozdravchic svima!

:bye:

Ovaj sistem je neka sredina i možda najbolje rešenje, e sad kako god da se odluči nisam protiv možda je i dobro da ima 5 pobednika pa da zajedno zadaju temu :)

Ovaj sistem je neka sredina i možda najbolje rešenje, e sad kako god da se odluči nisam protiv možda je i dobro da ima 5 pobednika pa da zajedno zadaju temu :)

kakav bi to dogovr bio, mogu da zamislim :lol:
ama ima 1 pobednik.....onaj koji ima najviše bodova

Meni je uvek bio problem da kada odlučim kojih je to 5 meni najboljih fotografija (na primer), opet odlučujem kome dati 5 a kome 4 ili 2 boda, prosto zato što ih ja sama tako ne rangiram. Zato mi je ovo po 1 bod za 5 najboljih (za koje se svakako moram odlučiti) najpribližnije onome što želim.....svima isto, pa nek pobedi onaj tekst koji se najvećem broju čitalaca dopao.

Zatvorili ste temu
Anketa: sistem ocenjivanja na književnim konkursima
a trebalo je jos nesto objasniti.

Znaci glasa se ovako primer:

1.Pesma pod rednim brojem 3
2.Pesma pod rednim brojem 2
3.Pesma pod rednim brojem 6
4.Pesma pod rednim brojem 5
5.Pesma pod rednim brojem 9

Znaci svaka pesma dobija 1(jedan) poen
Ostala je nedoumica koju je vec neko postavio kao pitanje,
sta u slucaju neresenih glasova.
U tom slucaju predlazem da bolji plasman ima pesma koja
je vise puta bila pod redni brojem 1.

Molim moderatore da ovaj post prebace u odgovarajucu temu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back