Anketa: Kojim pismom pišete

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kojim pismom pišete

• Ćirilica

glasova: 10 38,5%
  • Latinica

glasova: 4 15,4%
  • Koristim oba pisma

glasova: 12 46,2%

• Ukupno glasova
    26
Можда би још занимљивије било да су опције биле азбука, абецеда и енглески алфабет (ако говоримо о куцкању у информатичком окружењу). Можда чак томе додати и писање абецедом али без слова đ. :roll:
А ако се мисли и на куцкање и на рукописање, онда би требало направити две анкете јер су у великом броју случајева одговори различити па се не могу уписати у исту анкету.

Можда би још занимљивије било да су опције биле азбука, абецеда и енглески алфабет (ако говоримо о куцкању у информатичком окружењу). Можда чак томе додати и писање абецедом али без слова đ. :roll:
А ако се мисли и на куцкање и на рукописање, онда би требало направити две анкете јер су у великом броју случајева одговори различити па се не могу уписати у исту анкету.
Ја овде често и енглески пишем ћирилицом. : ))

Ја овде често и енглески пишем ћирилицом. : ))
С обзиром на то шта све у правописном смислу виђам(о) овде, то више и не звучи толико чудно :D , посебно због тога што је добрим делом ово окружење ипак неформална интерна комуникација.

С обзиром на то шта све у правописном смислу виђам(о) овде, то више и не звучи толико чудно :D , посебно због тога што је добрим делом ово окружење ипак неформална интерна комуникација.
Наравно. Баш зато што је неформално.
Кад је службено не верујем да би се некоме допадало да чита нешто попут цхиеф ехецутиве оффицер. : )))

Наравно. Баш зато што је неформално.
Кад је службено не верујем да би се некоме допадало да чита нешто попут цхиеф ехецутиве оффицер. : )))
Значи, латиницом се маскира прљање језика страним речима!

Službene stvari ćirilicom, jer to zakon zahteva. Udžbenik studentima, zbirku zadataka na ćirilici.

Predavanja, zadatke sve na latinici. Na društv mrežama i forumu latinicom. Dnevnik latinicom, planove, troškove, itd... Ali najviše pišem na engleskom, svaki dan... dakle latinicom. To vuče još iz osnovne... u mojoj osnovnoj smo svi pisali uglavnom latinicom...ono spomenari, itd.. ali i od kuće, moji su pisali latinicom.

Slične teme

Odgovora
5
Pregleda
317

Back