(anketa) Da li ste nekada uzgajali hranu za sebe?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li ste nekada uzgajali hranu?

• da

glasova: 10 90,9%
  • Ne i ne zanima me

glasova: 1 9,1%
  • Nisam ali planiram

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    11
Da li ste bar nekada uzgajali hranu za sebe ili makar malo učestvovali u
tome?
Da li bi se snašli u tom poslu i u kojoj meri?

Da li smatrate da je važno svoju decu tome naučiti?
Pa...uzgajam hranu za sebe ...ono što imam u bašti (povrće) , u dvorištu(voće)...
Ne u velikoj količini , ali ja sam zadovoljna...

U kući gde sam rođen, odrastao i ponovo živim postoji bašta, koju sam dugi niz godina obrađivao, tj uzgajao povrće (i voće) bilo sa roditeljima ili sam, za potrebe domaćinstva. Više ne, izgubio sam volju u periodu kada sam se bavio poslom koji je iziskivao terenski rad, tj odsustvo. Tako da sad na tu baštu gledam kao na zanimaciju za penzionere tj nekog ko ima slobodnog vremena, posao oko nje nije težak ali iziskuje redovnost ukoliko se želi da se vide i plodovi svog rada kojima se neće postideti.

jesam, sadila sam peršun i mirodjiju na terasi i zasadila rasad paradajza i onih malih ljutih papricica
Paradaiz ume da bude komplikovan. Ne voli da se kvasi, a potrebna mu je vlaga
dublje u zemlji. Ako bi molga preko tacne da ga zalivaš i zaštitiš od kiše, to bi
bilo super.
A paprike sve vole da budu u saksiji i male i velike.

dublje u zemlji. Ako bi molga preko tacne da ga zalivaš i zaštitiš od kiše, to bi
bilo super.
paradajz je bio super i cvetao i rodio ali sitno sve nesto posadih ga jer kazu tera komarce :) a papricie su bile u saksiji
nije isto kada se sadi na terasi kao u basti ako se ima...a volela bih

bilo super.
Парадајз воли обилно а ређе заливање.

Узгајам и имам све по мало скромно.. парадајз обавезно, лук бели, црвени, ротквице, салата зелена, першун, целер, кромпир, кукуруз, малине, купине, кукуруз шећерац, купус, паприке, чили папричице, краставци, мркву.. воће све по мало..

Зашто мора кућа и плац ако се финансијски не може, можда само парче земље купиш,или у аренду!? Сећам се као дете живели смо у граду у стану а имали викендицу у изградњи село поред..Сваког викенда у башту, копали, заливали, брали...🙂 Чист ваздух, природа..

koliko znam kada se bavis sadnjom potrebna je stalna prisutnost..zato sam rekla kuca i bastica
mene vikendica ne zanima..pa samim tim ta opcija kod mene otpada
Ne treba.
Potreban ti je sistem za zalivanje koji možeš, kao ja, da priključiš na rezervoara sa vodom, i kontroliše putem wi-fi sistema.

Potrebno je da bašra bude ograđena i nađubrena, a to se snađe i dogovorilš sa lokalcima.
I potrebno je da vodiš.računa o korovi...eto..a u uzdignutom lejicama imaš.raznih trikova da trave i korova bude što manje.
Samo napred : )

Do ro.sad, da l treba vikendica, kućica, baštenska kućica u kojoj bi i prespavali i ostala neko vreme...treba...pa.ako ne želiš, onda ništa...soriška.

Back