Anketa-Da li kula u Beogradu na vodi treba da bude simbol Beograda?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kula u Beogradu na vodi kao simbol Beograda?

• Da-lepa je

glasova: 0 0,0%
  • Ne-ružna je

glasova: 11 100,0%

• Ukupno glasova
    11
to je neka moda sa tim tornjevima u svetu..tako je i London trebao da dobije Tulip toranj jer podseca na lalu
ali je koliko sam procitala krajem prošle godine odbijen predlog ..ako se ne predomisle
Clip.jpg

koliko spratova ima tvoja zgrada?
nesto sumnjam 1.

krenulo se od jedno dva sprata..onda su se zidale zgrade do 5 spratova da ne bi morao da se ugradjuje lift u zgradu.
onda se islo dalje i vislje..
sasvim je normalno da se prave visoke zgrade jer nema mesta vise na dnu, mora da se ide u visinu.

ako hoces posten da budes, onda bi rekao da treba i tvoja zgrada da se rusi jer je visa od dva sprata i rusi formu starog beograda... i nema tu..10 spratova nije isto sta i 20..jeste isto je .. sve preko dva sprata rusi formu starog beograda

nego lepo napustite stanove i srusite zgrade... moji su poreklom sa cubure, jednospratna kuca.. komotno mogu tamo da idem..
neka ceo beograd bude dvospratan onda.

nego svi razmisljate iz perspektive..uvalio sam goozu u visespratnicu ali zato drugi ne mogu jer nije lepo da se zidaju visoke zgrade...

i ne pricam tebi licno da me pogresno ne shvatis, nego pricam uopsteno a tvoj post mi je posluzio kao slagvort i zato te citiram.
Моја зграда има 9 спратова и приземље, слично као и више суседних. Али, ми смо на 500 метара од реке.
Најближе Дунаву је насеље 25. мај, које има нешто ниже зграде. Део најближи реци нема ваљда више од 3 спрата.
Тада се имала мера, да се буде близу реке али да се не заклони свима поглед.

Тада никоме није падало на памет да набије кулу од 168 метара на 30 метара од реке.

Скоро једини некакав изузетак у старо време је стара зграда Ушћа - па је и она свакако на већој удаљености од реке него што је висока.

Глупим побадањем солитера на саму обалу ће тек половина оних који су тамо уопште видети реку, и нико више иза њих.
Свакако ће моћи пешке да се проће обалом... Ако те не заслепљује одсјај сунца са солитера, а јајасте стаклене површине су идеалне за тако нешто.

Удовољити малој мањини, и заблокирати све остале... Уа !!!

Back