Anketa: Bora Todorović ili Žika Todorovic?

Bora Todorović ili Žika Todorovic?

• Ukupno glasova
    20
zika je glumio i vozaca kamiona i djavola i roma i srpskog domacina , uostalom pogledaj filmove do 2010

i svakog je glumio nekako na isti nacin, isti izraz.....nema ocevu harizmu i nonsalanciju
ali ok, dobar je za te uloge koje dobija.
ono gde je bio u ziriju za nekakve talente...nekako mi nije islo uz njega, kao da je tu zalutao....(naravno da je vrlo strucan da ocenjuje neciji glumacki i muzicki talenat), ali, sam koncept te zabavne emisije, kao neki rijaliti gde se kao ziri medjusobno koska...cak tu bila i neka plava voditeljka sa pinka...msm, uzasno mi to bilo...on je bio jako fin i kulturan, i normalan za razliku od ostatka zirija.

pitanje nije na mestu. bora je u klasi sa batom zivojinovicem, draganom nikolicem, mijom aleksicem, njegove uloge (maratonci, balkanski spijun, ko to tamo peva, profesionalac) su klasici nase kinematografije. a zika je bio malo vise multimedijalna licnost jer je pored glume bio i istaknut muzicar na pankerskoj sceni u beogradu, bio je i clan zirija u nekim emisijama tako da je kao licnost kompletniji od svog oca. zikini filmovi su danas vise prijemcivi mladima dok se borini postuju ali verovatno ne bi nekom sa strane bili toliko zanimljivi, recimo kad bi strancu nekom pustao nase filmove u cilju da ga sto vise privucem pustao bi one sa zikom pre nego sa borom jer bi mu ovi verovatno dosadili,iz danasnje perspektive.kada zike ne bude bilo, bice upamcen kao sto je sada njegov otac. glasam za ziku.
Pustala sam ja strancima te stare filmove i nije im bilo dosadno, pocepaše se ljudi od smeha.
A od Žikinih samo Kako je propao rokenrol i Apsolutnih sto, tu mi je najdraži.

Ono sto sigurno nije tacno je da je Bora mnogo bolji od Zike, i izjave kako Zika Bori nije ni blizu su jedno veliko preterivanje, kako je neko rekao kinematografija je u proslosti jednostavno bila znatno bolja pa je Bora dobijao raznovrsnije uloge i mogao je vise do izrazaja da dodje od sina. Zika je inace super, jedan od malobrojnih odlicnih glumaca koji su nam preostali.

Ovo sto je rekla Honduras je mozda i najbolji odgovor... Nisu isti kriterijumi sada i pre 40 godina...
Nekada se od glumca trazilo da bude spadalo i taj neki pristup karikaturnog tipa, a danas da budu sto vise nadrkani i namrsteni..
Tako da i nije bas za poredjenje, ali obojica su talentovani i imaju nezaboravne uloge..

A opet Bora je npr. u Profsionalcu bas ozbiljan i odlicna mu je uloga, a Zika iako namrsten je da umres od smeha...
I jedan i drugi su sjajni i spadaju u najvece glumce, svako u svojoj generaciji.....

Back