Anemija

Hipi Girl

Obećava
Poruka
72
Pre par meseci sam isla da dam krv i odbili su me jer sam imala manjak hemoglobina.Posto prethodnu noc nisam uopste spavala pretpostavila sam da je zbog toga...Opet sam pre 2 nedelje otisla s tim sto sam se naspavala i opet su me odbili pa mi je doca rekao da sam verovatno anemicna...Otisla sam u DZ i krvna slika mi je ok ali ja me je doktorka u skoli pregledala i kaze da sam anemicna.Inace sam cesto malaksala i dosta bleda...kada su mi uzimali krv iz prsta(kad sam isla da dajem) odmah mi je bilo muka i osecala sa kao da mi se sva krv i toplota skuplja na tom mestu(znam, bolesno :rolleyes:)...a mozda sam i ja cve to utripovala jer sam se uplasila davanja...:oops: U svakom slucaju doktorka (ona iz skole) mi rekla da uzimam Heferol i ja sam ga uzela ali me od njega zeludac otkida!Sta mi preporucujete da uzmem?I sta mislite jel to uopste anemija ili sam jednostavno iscrpljena?

Ne mislim onista dok nam ne postavis svoje rezultate krvne slike i biohemije. Napamet ne znamo da vracamo sta bi moglo da ti bude. Dakle, rezultat Fe (gvozdja), Hg (hemoglobin) i KS (krvne slike, eritrociti-RBC , hematokrit-Ht, is ve ostalo iz te rubrike).

Da nije ovo...

WBC 4.5-10.5
LY 20.5-51.5
MO 1.7-9.3
GR 42.2-75.2
LY# 1.2-3.4
MO# 0.1-0.6
GR# 1.4-6.5
RBC 4.0-6.0
Hgb 110-180
Hct .350-0.600
MCV 80-99.9
MCH 27-31
MCHC 330-370
RDW 11.6-13.7
Plt 150-450
MPV 7.8-11.0

Nisam znala da se te vrednosti razlikuju po labaratorijama...:shock:
Svi su mi u granicama tako da stvarno ne znam...:confused:

Da,razlikuju se.
Fali vrednost gvozdja i eritrociti su "prazni", sto iz tvog rezultata znaci da ih ima dovoljno ali nemaju potreban kvalitet.

Ishrana i neki od preparata gvozdja, konsultuj svog lekara, na forumu ne savetujemo lekove a postoje preparati gvozdja sa daleko boljom podnosljivoscu.

Back