Andželina Žoli snima film u Bosni

alex3000000000000000

Aktivan član
Poruka
1.561
Uzeću glumce iz cele bivše Jugoslavije

A. Novaković | 23. 08. 2010. - 00:02h

Umesto na Brione, Andželina Žoli je u petak po podne doputovala u Sarajevo, u kojem je ostala 24 sata, a nakon odlaska iz Bosne, objavila je saopštenje u kojem navodi da se na jesen vraća u region gde će snimati film čija se radnja odvija tokom rata u Bosni i Hercegovini. Andželina je naglasila da će ovo biti ljubavna priča, kao i da će u ovom ostvarenju igrati isključivo glumci iz zemalja bivše Jugoslavije.

- Film je ljubavna priča koja se odvija tokom rata između 1992. i 1995. u Bosni i Hercegovini i govori o paru koji se susreće neposredno uoči početka rata i o posledicama koje rat ima po njihovu vezu. Želela bih da u projekat uključim što veći broj domaćih učesnika i da naučim što je više moguće. Iako se radnja dešava tokom rata, film je ljubavna priča, a ne politička izjava. Glumačka ekipa će se sastojati isključivo od glumaca različitih nacionalnosti iz bivše Jugoslavije - izjavila je Andželina u saopštenju koje je medijima prosleđeno iz UNHCR-a, čiji je Žolijeva ambasador dobre volje.

Na ovaj način je i definitivno potvrđeno da će popularna glumica uskoro početi sa realizacijom projekta koji je izazvao ogromnu pažnju medija na Balkanu. Zasad je sigurno da će Andželina režirati ovaj film, a da li će i igrati u njemu, zasad je neizvesno. Da podsetimo, kao što je „Blic” ekskluzivno objavio, Andželina dolazi u Beograd 3. septembra da sa našom producentskom kućom „Abarit” dogovori snimanje filma koji će se raditi u Srbiji i regionu. Reč je o njenom rediteljskom prvencu koji će producirati Filip Gajić, ugledni beogradski reditelj, a jednu od glavnih uloga poverila je njegovom tastu Radetu Šerbedžiji.

Inače, Andželina je u Sarajevo stigla u petak u 17.30 časova privatnim avionom iz Budimpešte i detalji njene posete su čuvani u najvećoj tajnosti kako bi se izbegla medijska pompa. Kako navodi list „Dnevni avaz”, Žolijeva je u glavni grad Bosne i Herecegovine došla sa dvogodišnjim blizancima Noksom i Vivijen, a o njenoj sigurnosti je brinulo 10 telohranitelja. Andželina i njena pratnja su sa aerodroma su prevezeni u plavom kombiju koji su pratila dva crna džipa. Prema pisanju bosanskih medija, Žolijeva je odbila ponudu da bude smeštena u nekom od sarajevskih hotela i odabrala je smeštaj u blizini Jahorine. U subotu pre podne Andželina je u zgradi Predsedništva BiH imala odvojene sastanke sa Harisom Silajdžićem i Željkom Komšićem, sa kojima je razgovarala o problemu izbeglica.

U subotu oko 18 časova Žolijeva je odletela sa sarajevskog aerodroma, a nekoliko minuta pre poletanja njenog aviona začuli su se pucnji. Nakon kratkotrajne pometnje, ispostavilo se da su ispaljeni hici iz plinskog topa kako bi se rasteralo veliko jato ptica u blizini aerodroma.

Divno, bas se radujem. Ne pamtim kad su nas zadnji put pljuvali u nekom od filmova americke produkcije.

Nije to isto. Kad se mi izmedju sebe pljujemo, niko ne obraca paznju na to. Al' kad nas pljuje neko drugi, sa strane . . . To ti dodje k'o ono: kad crnci jedni drugom govore nigga, to je ok, ali kad to neko drugi kaze (obicno ne-crnac) onda je to problem i uvreda. Mozda ces se setiti scene iz filma Gas do daske, kad Dzeki Cen kaze onom barmenu: "What's up my nigga?" (imitirajuci Krisa Takera); e pa to ti je ta situacija.

Nije to isto. Kad se mi izmedju sebe pljujemo, niko ne obraca paznju na to. Al' kad nas pljuje neko drugi, sa strane . . . To ti dodje k'o ono: kad crnci jedni drugom govore nigga, to je ok, ali kad to neko drugi kaze (obicno ne-crnac) onda je to problem i uvreda. Mozda ces se setiti scene iz filma Gas do daske, kad Dzeki Cen kaze onom barmenu: "What's up my nigga?" (imitirajuci Krisa Takera); e pa to ti je ta situacija.

A jeli ? :think: Nije bas tako . Kad mi pljujemo sebe onda time prenosimo poruku pljuvacima sa strane "Pljujte nas slobodno, ionako smo vec jadni" :neutral:

A jeli ? :think: Nije bas tako . Kad mi pljujemo sebe onda time prenosimo poruku pljuvacima sa strane "Pljujte nas slobodno, ionako smo vec jadni" :neutral:

Ne mogu reci da se slazem. Da bi znali da se mi medjusobno pljujemo, oni bi morali da zapravo obrate paznju na nas, sto se ne desava. Evo jos jednog razloga koji govori u prilog mojoj tvrdnji: mi se medjusobno pljujemo zbog niskog zivotnog standarda, politickih razloga, sporog sudstva, na cetnicko-partizanskoj osnovi, na grobarsko-ciganskoj (ili grobarsko-delijskoj, zavisno od strane gledista, jel') osnovi, i tome slicno, dok oni nas pljuju zbog Kosova i rata u bivsoj Jugoslaviji.

Back