Rešeno Android Studio

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Minimalni zahtevi za Android studio su:

• Microsoft Windows 7/8/10 (32-bit or 64-bit)
  • 3 GB RAM minimum, 8 GB RAM recommended (plus 1 GB for the Android Emulator)
  • 2 GB of available disk space minimum, 4 GB recommended (500 MB for IDE plus 1.5 GB for Android SDK and emulator system image)
  • 1280 x 800 minimum screen resolution
E sad imam:
Win 10 64x
8Gb ram
1920*1080

I kad god sam instalirao i ukucao neki kod, napravio osnovnu aplikaciju, proces dok on to renderuje traje 10 minuta. A ispunjavam sve ove uslove. To je nerealno sporo. Promenim tipa tekst na sredini, čekam da renderuje 10 minuta. To nije realno.

U čemu je caka?

Nije renderovao, vec kompajlovao i assemblovao.
Ali svakako, imao sam mnogo bolje iskustvo sa android studio-om u linuxu.
Toplo preporucujem da se uci native script sa angular ili react a ne java. Jer se vec dosta stvari promenile. Qt je takodje odlican za malo teže stvari ali treba znati cpp
Podrzavam. Pored React Native ili Flutter-a, kome jos treba java ili swift. A taj Android studio pokrenem samo da bi pokrenuo emulator pa posle gasim.

Podrzavam. Pored React Native ili Flutter-a, kome jos treba java ili swift. A taj Android studio pokrenem samo da bi pokrenuo emulator pa posle gasim.
Pa sa android studiom si ograničen na 1 platformu što se tiče aplikacija. Takođe java, msm...java nekako mi uvek bila i ostala odbojna.
Flutter je takođe dobar, mada lično više volim javascript ili typescript od Dart-a. Dart mi je malo čudan. Moguće jer ja primarno radim u C/C++ pa jednostavno nisam navikao.

Back