Android OS za PC (Android X86, Remix OS, Prime OS, Phoenix OS...)

Cavtislav

Ističe se
Poruka
2.706
Otvaram novu temu jer ne nađoh ništa slično pretragom, ako slučajno postoji ova tema ispričavam se i molim da se obriše. Zanima me da li je netko od vas eksperimentirao sa ovim programima i sa kakvim uspjehom? Ja sam sa USB sticka od ovih programa uspio pokrenuti jedino Remix OS i to samo u guest modu, u resident modu mi ne želi pokrenuti, samo mi stoji na ekranu natpis Remix OS i to sve dok ne ugasim komp. Sviđaju mi se mogućnosti ovog operativnog sustava, sve igre i apikacije koje sam isproobao na njemu rade glatko i bez problema, iako mi laptop nije baš neka jaka mašina.

U novom broju "Sveta kompjutera" članak koji upravo o tome piše.

73409-0046.jpeg

73409-0047.jpeg

Otvaram novu temu jer ne nađoh ništa slično pretragom, ako slučajno postoji ova tema ispričavam se i molim da se obriše. Zanima me da li je netko od vas eksperimentirao sa ovim programima i sa kakvim uspjehom? Ja sam sa USB sticka od ovih programa uspio pokrenuti jedino Remix OS i to samo u guest modu, u resident modu mi ne želi pokrenuti, samo mi stoji na ekranu natpis Remix OS i to sve dok ne ugasim komp. Sviđaju mi se mogućnosti ovog operativnog sustava, sve igre i apikacije koje sam isproobao na njemu rade glatko i bez problema, iako mi laptop nije baš neka jaka mašina.
Bilo bi lakrdijaški smešno da OS napisan za ono malo prenosno Smart-govance ne može da radi na PC-u! ALI: Klasična problematika i za PC-OS-ove: DRAJVERI za sve moguće komponente, nabijem ih sve! :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

E ja jesam jedan,ali je bilo pre dve godine,pa ne znam baš detalje da ti kažem mnogo...
Imao je OS 4.4.2 mada je mogao da se uzme 5.0 ili 6.0...
Radio je solidno na PC-ju koji je tada bio star sedam godina...

OpenthOS mi se čini zanimljiv, i velika mu je prednost u odnosu na ostale što mi se brzo učitava sa USB sticka i sve podatke automatski sprema na USB stick, dok kod ostalih to nije slučaj. Remix OS i Phoenix OS mi rade samo u tzv. guest modu, što znači da se svi podaci brišu kada isključim laptop. Najveća zamjerka koju imam kod OpenthOS-a je nepostojanje Google play storea. Pokušao sam Googleove aplikacije instalirati ručno i preko nekih aplikacija ali nisam uspio, stalno mi iskaču poruke tipa "Google service framework was stopped" i sl. Ovo je jedna od metoda kojom sam pokušao instalirati Google servise u OpenthOS, inače je namjenjena za kineske mobitele kojima je Google zbog novih američkih propisa ukinuo svoje aplikacije.
Download+Google+Installer+V2.0+App+For+Miui+Devices+Mitutorialnet.jpg

Mogu reći na sam prilično zadovoljan sa Phoenix OS-om. Uspio sam ga podesiti kako mi odgovara, pobrisati sav bloatware sa njega koji mi ne treba i što je najvažnije, pobrisati tzv. "Vip service" s njega, koji mi je ograničavao koliko puta mogu instalirati aplikacije. Većina aplikacija za android mi radi jako dobro a također mi dobro rade i emulatori za Playstation 1 i PSP. Emulator za Playstaton 2 mi neće pokrenuti igru Medal of honor frontline, dođe do onog početka gdje piše loading i onda stane na tome. Skinuti ću neku drugu igru pa probati s njom.

Najveći problem koji trenutno imam s ovim OS-om je to da su u postavkama jezika zabrljali sa velikim i malim č, jer mi malo č piše kad stisnem caps lock a veliko kada ga isključim.I ovo što piše na stranicama časopisa "Svet kompjutera", da je pristup internetu moguć samo preko bežićne veze nije točno. Meni internet na Phoenix OS-u sasvim lijepo radi i preko žice. I sad pišem ovaj post na Phoenix-u spojenom preko kabela sa ruterom.

Back