Androgeno-Anabolički Steroidi (AAS) (doping, "hemija")

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
VAŽNO : Ovo je tema koja će imati ulogu da objasni i edukuje, posebno mlađe vežbače koji su željni rezultata i uspeha preko noći, o neželjenim posledicama androgeno anaboličkih steroida ili skraćeno - STEROIDA ! Biće objašnjeno koja je razlika između steroida i suplemenata, šta se ubraja u sterodie a šta u suplemente odn.dodatke ishrani.

Ova tema ne preporučuje uzimanje AAS-a niti vrši njihovu popularizaciju, već služi kao informator kako bi se mladi ljudi edukovali i zaštitili svoje zdravlje!

Svaki pokušaj dilera da proda ili izmanipuliše nekog da kupi, koristi steride biće sankcionisan forumskim represivnim merama!

:hvala:

Vrlo opasno igranje fino regulisanim biohemijskim procesima u organizmu.
Promena jedne velicine povlaci za sobom promenu jos na stotine procesa, od kojih svaki povlaci nove promene, i to je ono gde se kriju opasnosti.
Jedan biohemicar mi je svojevremeno rekao da je to slicno kao kad bi studenta fizike postavili da upravlja nuklearnim reaktorom posle polozene prve godine
On donekle razume siru sliku, ali pojma nema o stotinama bitnih detalja od kojih svaki moze da napravi katastrofu

Mislim da to nikom pametnom nije potrebno. Svedoci smo da se u proizvodnji hrane protura masa sumnjivih aditiva i slicnih supstanci. Boga pitaj sta se sve ne protura u industriji steroida, posebno za siromasne. Vrhunski sportisti mogu da uzmu vrhunske steroide i imaju par strucnjaka koji ce upravljati tim telesnim "reaktorom" bar toliko da ne ode u meltdown.
Svi ostali se bukvalno igraju zdravljem i zivotom. Mozda ne odmah, ali na duze staze sigurno

Na osnovu mnogih ispitivanja utvrdeno je da upotreba anabolnih stereoida izaziva teske posledice: pojavu akni, opadanje kose, pojavu edema (nagomilavanje vode i gasova u telu), abnormalan rast grudi kod muskaraca i dece, kao i smanjivanje grudi kod zena, uvecavanje klitorisa, dublji glas, rast malja po telu a pogotovu brkova i brade, izaziva poremecaje kod menstruacije, pojavu netrepeljivosti i agresivnosti koja moze da ima ekstremne dimenzije. Buduci da su anabolni stereoidi sinteticki hormoni njihovo unosenje u organizam ugrozava normalnu proizvodnju prirodnih hormona i menja njihovu funkciju. Povecana koncentracija anabolnih stereoida u krvi umanjuje proizvodnju testosterona kod muskaraca, sto dovodi do umanjivanja testisa kao i do smanjene proizvodnje spermatozoida. Istovremeno, oni povecavaju proizvodnju zenskih hormona u organizmu sto uzrokuje povecavanje grudi kod muskaraca. Anabolni stereoidi predstavljaju veliku opasnost za zene i decu. Tokom brojnih istrazivanja je utvrdjeno da se odredjene negativne promene u zenskom organizmu, do kojih je doslo njihovom primenom, ne mogu popraviti, a da njihovo unosenje u organizam dece pred-pubertetskoguzrasta moze da dovede do zaustavljanja rasta kostiju a time i rasta deteta. Ostecenje i rak jetre, povecanje krvnog pritiska, bolesti srca, prerana arterioskleroza, poremecaji imunoloskog sistema,rak prostate, uvecana ili umanjena seksualna potencija, krvarenje iz nosa, poremeceno spavanje i nocne more - samo su neki od niza pratecih simptoma za koje je do sada ustanovljeno da nastaju kao posledica uzimanja anabolnih stereoida

Uff nije me dugo bilo vidim da je konacno ovaj sprt dobio svoj forum.Najvise volim ove copy paste znalce koji barataju terminima"mnogobrojna ispitivanja" "tokom brojnih ispitivanja",ali pri tome ne znaju da su ispitivanja na ljudima zabranjena pod broj 1.Pod broj 2 i da su odrzana nema ni spomena ni gde ni kad ni na kojoj populaciji,kom uzrastu kom broju.Cime je vrseno ispitivanje,sta im je davano u kom vremenskom periodu i u kojoj kolicini.Takodje i kakva je bila njihova klinicka slika pre i kakva posle istrazivanja.Ovo sve ostalo je samo obicno zaplasivanje neuke mase nista vise

ne mislis da je problem sto je to uzimao sa 16 godina,a moguce da je poceo i ranije

A ne, ne! Ako je uzimao, mislim da nije trebao. Nego ceo tekst nema smisla to hoću da kažem. Nije ništa provereno i potvrđeno, pa čak ni to da je uzimao AAS. Čuj školski drugovi pričaju. Ja stvarno ne verujem u te priče. Više sam sklon da poverujem da se predozirao nečim drugim, a da sada štite porodicu i slično sa izjavama da se radi o AAS-u. Vidiš da nije uređena obdukcija, zanči sve je nagađanje. Možda je imao urođenu srčanu manu, možda je nešto sasvim treće. Mnogima su i aminokiseline hemija (mislim na drugove)

......

Prilozi

• steroidi-v.jpg
    steroidi-v.jpg
    34,2 KB · Pregleda: 20
To nije tacno,idi na Pansport forum,ima clanak...Otac od tog decaka je posle obisao nekoliko dnevnih novina i malo im ebo mamu.A i smesno je da neko bez obdukcije,ili bilo kakvih nalaza prica o bilo cemu.

Tako je. Novinar je hteo samo jak naslov i priču koja će privući pažnju. I roditelji i drugovi nastradalog oštro su se obratili novinama koje su preneli vest i zapretili da ne iznose laži. A, stručnost tog doktora je veoma pod znakom pitanja jer je očigledno u isti kontekst stavio doping i suplementaciju.

Ne podržavam korišćenje AAS-a, ali ne podržavam ni takvo neosnovano blaćenje istog.

Tako je. Novinar je hteo samo jak naslov i priču koja će privući pažnju. I roditelji i drugovi nastradalog oštro su se obratili novinama koje su preneli vest i zapretili da ne iznose laži. A, stručnost tog doktora je veoma pod znakom pitanja jer je očigledno u isti kontekst stavio doping i suplementaciju.

Ne podržavam korišćenje AAS-a, ali ne podržavam ni takvo neosnovano blaćenje istog.

Ma kakvi bre doooktori !

Pa bre popovi siluju decu, pedofili, a nekom j jos uvek doktor sinonim za bezgranicni autoritet i nepogresivost, bozansku cistocu ?

To verovatno studenti medicine najbolje znaju kakve budale od njihovih kolega ce sutradan leciti nekoga i predlagati savete!

Evo licno ja profesionalno znam jednog buduceg doktora i njegovu psiho(pato)logiju :mrgreen:

Da ce da ima znanje oce, ali da ce bit "lud ko struja" oce i to :mrgreen:

Back