Andric grad - opsesija frustriranog filmskog rezisera!

Emir Kusturica je postigao svoj maksimum,u filmskoj industriji,i onda je nastala oseka,u tom njegovom kako je on smatrao,zivotnom opredeljenju.Tada se opredelio,da na Mokroj gori,napravi prirodni rezervat,u kome ce on biti
direktor.Posto se mestanima toga kraja,to izgleda nije svidjalo,da "dodjos" iz Bosne,stoluje u njihovom kraju,on je
dosao na dugu ideju.Da u delu Bosne,gde je smestena Dejtonska Republika Srpska,izgradi kameni grad,i da ga
nazove, "Andric grad"! Koliko je poznato,nikada se gradovi nisu gradili po narudzbini,niti po volji pojedinca!

Taj grad,ima sva obelezja vestackog grada,koji je sasvim nepotrebno,pojeo mnogo finansijskih sredstava,bez ama
bas ikakve potrebe.Kako iz stampe mozemo videti,u njemu je osnovan Institut "Ivo Andric",a u pripremi je osnivanje
fakulteta umetnosti.Taj fakultet,trebalo bi da odskoluje,stotine filmskih i pozorisnih reditelj i rezisera,kao i druge kadrove srodnih struka.Pitam se:sta ce nam sve to,zasto trositi silan novac,kada vec imamo nekoliko fakulteta
koji skoluju te profile medijalnih struka.Pa ni sam Kusturica,i pored brojnih priznanja koje poseduje,nema posla
kao reziser,kao covek od te struke. Pa cemu onda stvarati hiper produkciju,filmadzija i pozorisnih delatnika,kada
ni za one najeminentnije,posla nema.Mislim da Kusturica,ovom gradnjom vestackog i nicim opravdanog "Andric grada"
pravi ustvari sebi,i svojoj porodici otstupnicu,za buducnost.Jer,ko ce biti u tom vestacki stvorenom gradu,sve i svja?
pa naravno,opet Kusturica.Pitam se samo jedno? Koliko je drzava Srbija,u svemu ovom neukusnom poduhvatu
gradnje,donirala sredstva,svojih poreskih obveznka,a da nikada niko,nije izasao sa ciframa,koliko taj Kusturicin
marifetluk,sva nas kosta!!!:rtfm::dash:

a
šta ste Vi, LORDE, iza sebe ostavili?

Dragi moj Soradze--Ja sta sam iza sebe ostavio,ostavio sam od sopstvenih sredstava.A to sto Kusturica "ostavlja",to je od
para poreskih obveznika,kojima nije trazena saglasnost,za podizanje vestackog "grada".Ako Kusturica pak zeli,da sebi podigne
mauzolej,neka to slobodno gradi,ali, iz LICNIH SREDSTAVA. Neznam,dragi moj Soradze,da li si ikada cuo,za onu poznatu
izreku:Najgore je biti - veci papa od Pape!

Poslednja izmena od moderatora:
9-4.jpg

Back