Andrea Kowch-simbolista

c6bfd010.jpg

Andrea Kowch

"Svi moji modeli su ljudi i dragi prijatelji koje poznajem i stalno ih stavljam u svoje slike.
Moje slike su počele sa prikazom jednog od mojih najboljih prijatelja iz detinjstva koje poznajem od svoje sedme ili osme godine.
Nakon nekog vremena, njena mlađa sestra je počela da se pojavljuje u mom poslu zajedno sa njom, a zatim i drugi.
Svi su oni divni ljudi sa veoma različitim naravima i ličnostima.
Svaki od njih nosi specifičan kvalitet koji je jedinstven za njih, a često se desi da taj određeni kvalitet i ja posedujem ili rezoniram na nekom skrivenom nivou - kao da je svaki od njih, na ovaj ili onaj način, produžetak mene - i to je faktor koji me privlači , a kasnije me inspiriše da ih uključim u svoje scene."

1_7HEEtYweZw_WET82MEioqQ.jpeg

"U ovom trenutku radim sa pet različitih ženskih modela i jednim muškarcem, svi su dragi prijatelji .
Fizički me privlače lica i figure, koje, kao i njihove ličnosti, takođe izazivaju emocionalni odgovor u meni.
To se dešava vrlo prirodno i udara niotkuda."

1_qAue5mfKwU9k-AuAY21EDg (1).jpeg

" Moji modeli posjeduju prirodnu ljepotu i stvarnost koja počinje iznutra i zrači kroz njihov fizički oblik
- klasične karakteristike koje proizlaze iz bezvremenosti, što je vrlo važno u mom radu, jer moja tema nadjačava svaki određeni vremenski period.
Oni su klasični i moderni u isto vreme, i moja je voljena „glumačka ekipa“ sa kojom imam radost i privilegiju da sarađujem.
Činjenica da će svi oni živeti i biti poznati generacijama kroz moje slike izaziva mi osmeh
, jer su svi oni ljudi do kojih mi je stalo i cenim ih ..."

1_fcrdS7vHqGBBEj8ZBleEFA.jpeg

„Usamljeni, napušteni američki pejzaž koji obuhvata teme slika
služi kao istraživanje svetosti prirode i odraz ljudske duše,
simbolizujući sve stvari moćne, krhke i večne“,

-Andrea Kowch-

1_jmkXHStZBMR5zVZvLC4cbA (1).jpeg

Domaći i divlji stanovnici se bore za pažnju:
psi, kokoške, zečevi, prepelice, moljci, vodene ptice i druge životinje –
mnoge sa istorijskim alegorijskim značenjima – koegzistiraju sa ženama.
Scenariji poput snova izazivaju i melanholiju i nostalgiju, dajući delu dvosmislenu i napetu oštricu.

the-courtiers-900x721 (1).jpg

Andrea Kowch

Inspirisana širokim pejzažima srednjeg zapada Amerike i arhitekturom njene matične države Mičigen,
Andrein rad Koučov odražava uticaje severne renesanse i američke umetnosti.
Pažljivo komponovane slike postižu trodimenzionalni kvalitet koji uvlači gledaoce u akciju.

Andreine slike prikazuju do četiri prijatelja koji modeliraju njene alegorijske scene
koristeći paletu i metafore godišnjih doba i vremena njenog voljenog Mičigena.
Nedokučivi izrazi žena skrivaju njihove prave emocije,
dok njihova vetrom zametena kosa nagoveštava osećanja
koja bi mogla da se kriju ispod kontrolisane spoljašnjosti.

Back