andragogija

Cao ljudi! Treba mi vase misljenje. Naime, maturant sam i planiram da upisem Filozofski fakultet u Beogradu, smer andragogija. Sta mislite o andragogiji, da li je moguce naci posao i gde sve mogu raditi andragozi? Hvala vam unapred

Стара је тема али се многи вероватно и данас питају исто питање. Мислим да је ту проблем до маркетинга Филозофског факултета. Ево једног примера. Када је Факултет одбране и заштите био практично пред гашењем, само је променио име у Факултет безбедности и преко ноћи је удесетостручио број пријављених студената, јер им је прво у подсвести бркати социјалистички инспектор, а друго је Џејмс Бонд, или некакав аналитичар што серинда на ТВ. Исто је са Андрагогијом. За почетак већина не зна ни шта је то, а за оне који су и чули мисле да је то за рад у вечерњој школи. Када би променили име департмана у Управљање људским ресурсима, па онда ту да постоје модули са по пар предмета из других смерова на ФФ: Развој и обука, Образовање одраслих, Кадровско управљање, Регрутација и селекција… без проблема би имали 300 студената а не 30 као сада од којих пола приме по казни од отпалих психолога. Ако већ завршите андрагогију, урадите мастер из маркетинга, људских ресурса, менаџмента, психологије… јер често и људи у ХР алужбама имају одбој према имену андрагогија…

Back