ANDJELI

alien_god.jpg

Dobra ova zenska,prirodna crnka,ali kad se ofarba u plavo zavede Adama.Cista diskriminacija,muz joj pere noge a ona gleda u cudoviste.Barem da mu je mac neki :lol:

Poslednja izmena:
Mislim da ovde dolazi do brkanja baba i zaba.

Dakle, po mom misljenju, postoje i vanzemaljci i andjeli. Moguce da je delom doslo i do preklapanja ta dva pojma, ali oni nisu isto.

Kljucno je definisati gde ko obitava. Vanzemaljci bi, kao i covek, trebalo da postoje u ovom materijalnom univerzumu. Nasuprot tome, andjeli postoje u visim, duhovnim svetovima.
Takodje je bitno naglasiti da postoji hijerarhija "svetova" (nivoa postojanja) navise kao i nanize, tj ono sto bi mi nazvali rajem i paklom. Takodje i andjeoska bica su vrlo hijerarhijski ustrojena - ne mislite valjda da je hijerarhija izum coveka ili zivih bica ovog materijalnog univerzuma? Bog je svet napravio sustinski hijerarhijskim.

Tako da andjeli predstavljaju bica sa visih duhovnih nivoa ("babe"), dok su vanzemaljci bica ovog univerzuma, kao i mi sami ("zabe").
Posto je sve upravljano upravo sa tih visih nivoa, i mi i vanzemaljci trebalo bi da smo pod kontrolom andjela (nazovimo ih sve tako).

Da malo obrazlozim ovo - ja licno verujem, a i neki spisi (pa cak i Biblija) tvrde da postoje i druga inteligentna bica osim coveka. Toliko o vanzemaljcima.
Sto se tice andjela, ja pomalo proucavam astrologiju i tamo se upravljanje sudbinom ljudi ali i svega drugog pripisuje planetama koje zapravo samo simbolisu visa, duhovna bica, ono sto se u tekstu podrazumeva kao andjeo. Zapravo uticaj vrse ta visa bica. Ona su, s druge strane, takodje hijerarhijski ustrojena, pa i iznad njih ima visih bica koja upravljaju jos mocnijim "carstvima" i tako na 3 nivoa.
Posto sam se uverio da astrologija funkcionise, i to fantasticno, moram da prihvatim da postoje ta andjeoska bica koja upravljaju sudbinom svega, a to definitivno nisu vanzemaljci.

Nadam se da ce ovaj pokusaj objasnjenja malo konkretizovati diskusiju i dovesti do preciznije definicije sta je sta, i ukloniti (po meni) zabludu da je andjeo=vanzemaljac, iako je prakticno cinjenica da bi primitivno svesno bice lako pobrkalo pripadnika napredne civilizacije sa bozanstvom/andjelom.

Sve je ok sem astrologije...

Sve je ok sem astrologije...

Naveo sam astrologiju kao nesto kroz sta sam se ja uverio da mora postojati navedena hijerarhija u duhovnom svetu. Svako ima neki svoj put, pretpostavljam. Poenta je da sam se ja uverio (ovde mi nije namera da uveravam nikog drugog) da to funkcionise tako kako ucenje kaze. Otuda sam ja prihvatio to ustrojstvo.

Neko drugi moze to prihvatiti ili shvatiti kroz arhandjele koji vode vojsku andjela, ili na neki drugi nacin.

1) Anđeoska bića daju svetlo kroz ljubav. Nema mesta u njima za agresiju.

2) Anđeli su na različitim vibracijskim nivoima, iz tog razloga ne mogu komunicirati s demonima.

Anđeli se ne ljute, oni su ljubav. Anđeli ne kaznjavaju, oni su Milost. Anđeli ne stvaraju pravila, oni sluze.

Da zivi poznaju slatki karakter anđela, naučili bi da ih vole. Oni su sreća i pate samo kada vide naše patnje. Oni ne znaju što je mržnja, jer oni žive u ljubavi.

Mi možemo dospeti do njih: živeći u ljubavi, utemeljeni na usluzi jer je to jedini način duhovnog rasta. Tako da je sve do nas.

Fizička ravan je poput mlina. Duhovna bica koja se ovde otelovore podložna su svim rizicima naseg plana: Ego deluje na katastrofalan način, terajuci zive da igraju različite dramske uloge. Bezgranična privrženost može završiti pretvaranjem osobe u egoistično biće. Njihovo telo želje izloženo je različitim sebični kušanjima i duhovima pogreške, demonima. `Ludic` energije će iskoristiti sve tokove manipulacije ljudskim bićem da ga na taj način porinu u negativna ponašanja, koja koče njegovu evoluciju.

Anđeli nisu izuzeti od pada pod istim okolnostima, jer kada se Anđeli otelotvoruju u Misiji (jer i anđeli se mogu oteloviti), njihova memorija se automatski briše po Akashi kodu.

Baš kao i svi duhovi, i anđeli se radjaju sa samo 10% inkarniranoga svoga duha, a glavnina- 90% (vise-ja ili `thethan`... ) ostaje u ravni 6, s koje inace poticu.(Tvorac=8.)

Kako anđeli rehabilituju svoju karmu kada pogreše u fizickoj ravni? Unutar plana 6 (anđeoskog) nalazi se pod-nivo koji se zove Limbo i tu idu anđeli koji pate karmičku crtu zbog pogrešnog ponašanja. Sem toga, ako Anđeoske osobe koje su otelotvorene u ravni 1 počine okrutna dela, bilo iz emocionalnog impulsa ili požude za moći, oni takođe mogu spustiti svoj vibracioni nivo. Kako?

Koliko god je deo koji se otelovoruje u fizičkoj ravni 10% od entiteta, ako on vuče ozbiljnu karmu, njegov 10% može se spustiti na nivo 3, 2, -1 i -2 (-ili `pakao`), a bivajuci tu on može eksperimentirati oko vezanosti za stvari , neznanja ili boli bića koja nastanjuju gusce planove. Drugim recima, total njihovog duha se ne menja (kao što se to desava sa obicnim dusama), vec samo 10% otelotvorenog, koji je učinio neprijateljski akt koji generise karmu. Nakon što 10% otelotvorenog duha nauči svoju karmičku lekciju, on se tada može vratiti u svoj plan ili se, na zahtev Lipikasa, ponovo otelotvoriti u fizičkoj ravni radi završetka misije koje je ostavio nedovrsenom u zemaljskom prošlom životu.

Ovde treba reci da se svi događaji koji su ikada odigrani nalaze zapisani u Akashi zapisima nad kojim vode racuna Anđeli posebne vrste zvani Lipikasi. Upravo oni na osnovu zapisa o događajima odredjuju koja dusa treba da se inkarnira u koje telo u okviru odgovarajucih okolnosti vezanih za misiju ili karmu koja ta dusa sa sobom nosi. Lipikasi su kao bibliotekari svih događaja ikada, umstveni radnici nad tkanjem zivota koja je produkt izbora inkarniranih bica. Poseduju bozanstven matematicki um koji je donekle sposoban da predvidi ne i finalnu buducnost (to treba da se posebno naglasi jer je to NEMOGUCE u svim ravnima, buducnost je sacinjena od izbora), ali na osnovu afiniteta i produkta ponasanja zivih stvorenja zapisano u Akashi sferi moguce im je da predvide najblize okolnosti daljeg ponasanja neke duse, i upravo iz tog razloga su oni zaduzeni da dusu na putu (ponovne) inkarnacije razmeste u za to `sudbinski`- uslovno receno, odgovarajuce (telesno) vozilo.

Bazicno pravilo je da u ravni 1 (fizickoj) nema garancije. Oni koji se otelovljuju (anđeli ili duse) mogu opet napraviti greške.

Anđeoska hijerarhija

Važno je objasniti da anđeli nisu duhovi, vec bica od Svetlosti koja nastanjuju 6. ravan supra-energijske vibracije i izvršavaju nekoliko funkcija, uvek na službi za dobrobit ljudskih bića.

Nisu to samo božanski glasnici, kao dragi arhanđeo Gabrijel. Postoje i anđeli zaštitnici koji nastoje da izbegnu nesreće i druge nedaće, osim ako osoba mora proživeti određeni incident radi daljnjeg toka svoje karme.

Anđeli deluju i u fizičkoj razini koliko i u duhovnim razinama, gde su neophodni.

Njihova vibracija je tako visoka vibracija i ona je u skladu sa njihovom Ljubavi, zbog toga se anđeli uzdržavaju od bilo kakve presude ... oni uživaju jedino u pruzanju usluge.

Otelovljena bića zamišljaju anđele sa projektovanim ljudskim osobinama. Oni vide anđeoski sliku u skladu sa svojim potrebama.

Zaštitnicki obojena osoba može videti dete s krilima, onaj koji trazi utočište u samoći možda će videti anđela s zrelom ljudskom figurom te, iako anđeli nemaju pol, mogu završiti viđeni kao žena ili muškarac, u skladu s očekivanjima iz covekove podsvesti.

PRAVI izgled anđela nema NIKAKVE SLICNOSTI sa antropomorfnim bićem, vec sa svetlom.

Neko ko ima dar posredovanja biće u mogućnosti da predoči trag svetlosti, liniju ili brilijantne tačke, obično u belim tonovima, tada ce on ili ona znati da vide andjela, iako većina ljudi, s obzirom na prekoncepciju, obicno vide anđele sebi znanih, dobro utvrđenih oblika.

Neki stručnjaci opisuju anđele kao pulsirajuce svetlo, ali ne vidljivo svetlo koje svi mi znamo, vec svetlost koje nadilazi supra-fizički svemir, a obitava u 6.vibracionoj ravni.

Među onim anđelima koji su u kontaktu s čovekom postoje četiri koja su dobro poznata: Gabriel, Mihael, Rafael i Uriel.

Ovo je anđeoska hijerarhija koja se sastoji od devet kvaliteta:

1) Serafimi

2) Heruvimi

3) Prestonici

4) Dominaciji

5) Ovlasnici

6) Vrli

7) Kneževi

8) Arhanđeli

9) Anđeli.

Svaki kvalitet drži anđeo-princ u pratnji osam anđela.

Princ Serafima je Metatron takođe poznat kao "Kralj Anđela", naziv takođe može imati nešto u vezi sa Božijim prestolom.

Njegova energija je toliko suptilna da dotice energije samog Elohima (ili `manjih bogova`-kreatora, naspram vecnog Apsoluta). Iako je na 6. ravni vibracije, Metatron ima dar komuniciranja s Božanskim energijama od 7. plana. (Jedna od tamo prisutnih energija koju je kanalisao Isus, inkarnirani master 4.sada 5.nivoa, cineci upravo posredstvom nje cuda, zove se `HRIST`,prim.)

Metatron usmerava s ljubavlju većinu duhovnih bića, uvek u korist svih duhova u evoluciji.

Princ Heruvima je Raziel što znači "Tajna Boga" na hebrejskom, ovaj entitet ljubavi vodič je svih bića koja se osećaju duhovno napušteno.

Princ Prestolnika je Cafkiel čije ime znači "Anđeo Noci". Još jedna denominacija je Auriel, ovaj anđeo pomaže otelotvorena bića kako bi pronašla svoj duhovni put.

Princ Dominacija je Cadkiel, ili "Vatra Božja." Njegova funkcija je da pomogne bićima kojima nedostaje podsticaj da produzmu altruistički zadatak. On je takođe poznat kao Uriel, Arhanđel spasenja.

Princ Ovlasnika je Kamal koji je "pomoć i snaga Božija". On utiče na duhove u evoluciji, tako da, kroz jedinstvo s drugim bićima nađu snagu da idu napred.

Princ Vrlih je Rafael ili "Bog će izlečiti." On je zadužen za isceljenje duhovnih bolesti, usklađen svojom ljubavlju za svako biće koje je depresivno.

Princ Knezeva je Haniel, "Radost ili milost Božja." Ovaj anđeo pokušava voditi sve duhove pogreške. On takođe pomaže u afektivnom delu otelotvorenih u fizičkom planu.

Princ Arhanđela je Mihael, ili "Ko je kao Bog?" Kad je duhovna evolucija počela, on je bio arhanđel paladin u borbi protiv zla. U ovome trenutku, on je arhanđeo mira. Kada je pozvan, on vodi racuna o skladu i bratstvu među svim otelotvorenim bićima. Neki stručnjaci Kabale su ga zamenili s Metatronom.

Princ Anđela je Gabriel, "Bog je moja snaga". Njegova misija je da podseti sva živa stvorenja da Otac voli sve i da nikada neće biti napušteni. Kada je pozivan, rec je o zahtevu za ujedinjenje svih ljudi i sklad emocija onih koji su vrlo impulsivni.

Potrebno je istaknut rad Rehaela, sedmog Anđela Ovlasnika. Njegova zadatak je da zaštiti otelotvorena bića koji su u misiji od svih negativnih uticaja koji otežavaju njihovo poslanje bilo da se radi o misiji duhovnog isceljenjivanja ili širenja Božanske Reči.

Kada se govori o anđeoskim entitetima vrlo je važno naglasiti ulogu Lucifera čije ime znači "Nosilac Svetla."

On ima nadmoćnu ulogu u duhovnoj evoluciji otelotvorenih bića, budući da je Apsolut odabrao njega da kuša čoveka i na taj način ojača njegovu duhovnu utemeljenost.

Lucifera prate 72 anđela volontera, kojima je po Božanskom milosrđu obrisano pamcenje i to je razlog zašto su nazvani Demonima.

Lucifer je zadržao svoju memoriju netaknutom i video je kroz hiljade godina koliko su ljudi podlegli iskušenjima čineći gotovo neograničenom svoju patnju. Ali on se zalaže kroz svoju bezuslovnu ljubav prema Bogu.

Lucifer je poznat i kao Princ Demona.

Tradicija je prestala da ga vidi kao entitet Svetlosti koji pomaže otelotvorenim bićima da rastu duhovno, već ga je krenula upoređivati s opakim bicem koje kvari duh.

Potrebno je imati veliku unutarnju snagu za prevladavanje iskušenja i balasta ega. Majstor Isus je uspeo u tome i Lucifer je imao veliko zadovoljstvo zbog toga, iako je jako teško shvatiti tu emociju.

Apsolutni je mudrost, i sva bića ne mogu dospeti do razumevanja toga.

Jedan od najvažnijih anđela je i anđeo Zemlje. Kao što Zemlja vec ima svoj Planetarni Logos, ona takođe ima Anđela koji je štiti, zajedno sa svim bićima koja je nastanjuju.

On je kao anđeo čuvar, ali je na planetarnoj razmeri. Njegovo je ime Geanel i on se nalazi u kvalitetu Prestonika. (Drugo ime: Gaianel).

Poslednja izmena:
Jedan od najvažnijih anđela je i anđeo Zemlje. Kao što Zemlja vec ima svoj Planetarni Logos, ona takođe ima Anđela koji je štiti, zajedno sa svim bićima koja je nastanjuju.

On je kao anđeo čuvar, ali je na planetarnoj razmeri. Njegovo je ime Geanel i on se nalazi u kvalitetu Prestonika. (Drugo ime: Gaianel).

Gde god citam tekstove o hijerarhiji Adjela nalazim nove klasifikacije i nove osobine istih.Kao da neko nekog namerno kljuca u mozak.

Po jevrejskoj klasifikaciji nebeske hijerarhije,ako se dobro secam ime Andjela zemlje je Ašim.

Isto tako kazu da nam andjeli malo zavide, dosta puta sam cuo za tu izjavu sto mi je nekako i logicno...
Jedan razlog, zato sto smo u takvom svetu da nam je svaki trenutak bitan i vazan, zato sto volimo, pomazemo drugima u nevolji (ako je u nama svetlost i namere su dobre) sa toliko ljubavi i paznje znajuci da nam je sve mozda uzalud, da svaki tren mozda poslednji, ziveci u neznanju da mozda postoji nesto iza zivota, misleci da nema nizsta iza a opet cinimo cobra dela to je za njih nesto carobno, mozda cak i neka jaca ljubav sto oni imaju...
E sad tu postoji kod nekih i tama kod nas ali ipak ima i ljubavi i svetlost u nama e oni nam to zavide na tu svetlu stranu sto govori o njima da poseduju svake ljutske osobine verovatno uglavnom one pozitivne, i mislim da imaju agresiju u sebi, da komuniciraju sa demonima i jos neke tamne osobine one koje su im potrebne da bi mogle da pomognu, oteraju i poraze zlo jer bez njih ne bi ni znali sta je zlo tako da mislim da moraju da imaju te neke osobine da bi se protiv toga borili a to im je svrha...

Pridruzujem se pitanju.

Osim toga dugujem objasnjenje - ja sam, ne zeleci da ulazim u diskusije, debate i sl, a i da bih uprostio stvar, sva duhovna bica podveo pod andjele. Zapravo sam hteo da ukazem da postoje dve grupe bica, po meni, koje su sustinski razlicite ali koje se mogu pomesati zbog efekata i uticaja koje mogu imati na coveka.

Znaci vanzemaljci bi bili materijalna bica slicno nama, od kojih nas razlikuje recimo nivo tehnoloskog razvoja, zbog cega oni nama mogu izgledati cudesno, kao neka nadbica. Verovatno su takav uticaj i imali na ljude iz proslosti.

Andjeli bi bili sva duhovna bica (da sad ne idemo u demone itd), nevezano da li su dobra ili losa, ali to nisu bica viseg tehnoloskog razvoja, vec bica veceg duhovnog razvoja/nivoa.

Tu je sustinska razlika koju sam ja hteo da istaknem, bez ulaska u detalje hijerarhije na duhovnim nivoima.

Jer tema je o tome da li su vanzemaljci i andjeli (duhovna bica) isto.
(posto je tema tako zapoceta ja sam zadrzao imenovanje, jer bozanstva iz proslosti koja se pominju nisu ovek bila dobra te ih nikako ne mozemo svrstati u onaj uski pojam andjela kao bica koja cine samo dobro, a za vanzemljace smatram prilicno logicnim da su imali neke svoje interese ovde sve i kada su pomagali, i da su takodje mogli, ili bar neki od njih, da pokazuju lose ponasanje prema ljudima ili jedni prema drugima; znaci ni vanzemaljci ni andjeli ne podrazumevaju samo dobre ili samo lose momke, vec prosto bica odredjenih tehno ili spiritualnih sposobnosti)

Pravoslavno tumačenje

Аnđeli su stvoreni pre ičegа drugog, а sаmi nisu ničegа stvoritelji. Anđeli su po prirodi božаnski duhovi, drugostepene svetlosti, neveštаstveni plаmen ognjeni, hitropokretni umovi. Oni su slovesni, sаmovlаsni (imаju slobodnu volju dа sаmi odlučuju), po blаgodаti Božijoj su besmrtni, tromi su nа zlo аli ne i sаsvim nepokretni; ipаk sаdа su zаistа nepokretni nа zlo, аli ne dаkle po prirodi, nego po blаgodаti Božijoj i svojoj dobrovoljnoj bliskosti Dobru. Rаzlikuju se po slаvi, dostojаnstvu i službi. Dele se u devet činovа, koji su rаspodeljeni u tri jerаrhije:

Serаfimi - rаspаljuju ognjenu ljubаv premа Bogu
Heruvimi - prosvećuju premudrošću i bogopoznаnjem
Prestoli - rаzumni i po blаgodаti bogonosni, izlivаju silu prаvosuđа nа prestole zemаljskih sudijа i vlаdаrа

Gospodstvа - gospodаre nižim činovimа, nisu robovi već služe sа rаdošću, dаju silu i mudrost zemnim gospodstvimа, uče nаs dа vlаdаmo voljom i osećаnjimа
Sile - dаju silu čudotvorstvа i pomаžu poslušnicimа i slаbimа
Vlаsti - krote demone, odbijаju iskušenjа, pomаžu podvižnicimа

Nаčelа - nаčeluju nižim činovimа, brinu zа držаve, nаrode, plemenа, uče nаs dа poštujemo stаrešine, i uzvode dostojne nа stаrešinstvo
Arhаngeli - blаgoveste, prorokuju, ukrepljuju veru
Angeli - jаvljаju mаnje tаjne i nаmere Božije, podstiču nа vrlinu

Tаkođe iz Jevаnđeljа znаmo u kаkvom se obliku pojаvljuju аnđeli: "A lice njegovo (Anđelovo) beše kаo munjа, i odelo njegovo belo kаo sneg" (Mt. 28, 3); "mlаdić obučen u belu hаljinu" (Mk. 16, 5); "dvа čovekа u blistаvim hаljinаmа" (Lk. 24, 4); "dvа Anđelа u belom" (Jn. 20, 12). Tokom čitаve hrišćаnske istorije Anđeli su se uvek jаvljаli u obliku mlаdićа obučenih u belo. Ikonogrаfskа trаdicijа predstаvljаnjа Anđelа je tаkođe kroz vekove bilа u sklаdu s tim i uvek ih je predstаvljаlа kаo blistаve mlаdiće (često sа dvа krilа, kojа su nаrаvno sаmo simvolični detаlj, jer se obično prilikom jаvljаnjа Anđelа ne vide). Sedmi vаseljenski sаbor je 787. godine doneo odluku dа se Anđeli mogu izobrаžаvаti sаmo nа ovаj nаčin, u obličju ljudskom. Zаpаdnjаčki "kupidoni" renesаnse i potonjih periodа nаstаli su pod uticаjem pаgаnstvа i nemаju ničegа zаjedničkog s istinskim Anđelimа.

Prema određenju svetog Atanasija Velikog, "anđeli su bića živa, razumna, bestelesna, sposobna za slavoslovlja, besmrtna".

Prema crkvenom predanju, koje je najbolje izraženo u radu svetog Dionisija Areopagita O nebeskoj jerarhiji anđeoski činovi se dele na tri jerarhije: višu, srednju i nižu. Svaka jerarhija se deli na tri čina.

Oni se svi zаjedno nаzivаju аngelimа (vesnicimа), zаto što svi služeći Bogu učestvuju u nаšem spаsenju; mаdа to nije njihovа jedinа službа, oni su zbog nje Svetim Duhom u Svetom Pismu dobili ime. Shodno tome se i serаfimi kаo nаjviši i Bogu nаjbliži čin nаzivаju аrhаnđelimа (tj. "nаdаnđelimа"), što u ovom slučаju nije nаziv činа, nego službe (dа ih ne poistovećujemo sа osmim аnđeoskim redom); аrhаnđelа (serаfimа) imа osаm: Mihаil, Gаvriil, Rаfаil, Uriil, Jeremiil, Sаlаtiil, Jegudiil, Vаrаhiil. Svаki od njih, opet, imа rаzličit zаdаtаk: sveti Mihаil, nаprimer, dа brаni prаvoslаvnu veru i nаrod Božiji, sveti Gаvriil dа blаgovesti.

izvori: http://www.svetosavlje.org/bibliote...dski/Lat_LjudiIDemoniRodionPetrogradski02.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Smrt/Serafim/Serafim_03.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Knjige/Asomata.htm

Back