anatomija

Nit ces se secati lanaca biohemije nit ce ti u zivotu trebati. Moras da poznajes osnovne supstance tj. one koje se rade krvnom slikom , da znas koji ih organ ispusta i kako uticu na organizam , tj na organe i u kakvoj su korelaciji sa nekim drugim supstancama.

Veruj mi to sto kazes sa knjigu...nije uopste tacno. Pacijenti vole i cene iskrenost, kad kazes "ja ovo ne znam" ili kad otvoris atlas pred njima. To je samo zabluda lekara i lekarska sujeta.

Nit ces se secati lanaca biohemije nit ce ti u zivotu trebati. Moras da poznajes osnovne supstance tj. one koje se rade krvnom slikom , da znas koji ih organ ispusta i kako uticu na organizam , tj na organe i u kakvoj su korelaciji sa nekim drugim supstancama.

Veruj mi to sto kazes sa knjigu...nije uopste tacno. Pacijenti vole i cene iskrenost, kad kazes "ja ovo ne znam" ili kad otvoris atlas pred njima. To je samo zabluda lekara i lekarska sujeta.
Pa znam.... svi normalni to cene...
A što se tiče donjeg pitanja ne znam... anatomiju sam nabubala napamet i volela bih da je mogu nekako drugačije naučiti, ali ne mogu. Jednostanvo ne vidim.... a koliko mi je mučenje bilo naučtiti je o tome neću ni pričati, jednostavno nisam tip koji uči napamet.

Zelim samo da kazem da je Milgred u pravu u vezi anatomije.U svemu ima logike,pa i u anatomiji,jednostavno to nije samo prosto bubanje cinjenica napamet.Stvar je u tome sto vecina studenata ne kapira i ne nalazi pravi nacin kako da je uci.Sto se tice Verovatnoce,samo da joj odgovorim da se deo ispita ne daje kroz kolokvijume vec ti bodovi sa kolok. samo ulaze u zavrsnu ocenu kad se polozi prakticni i usmeni deo ispita.Ispit jeste obiman,ali ponavljam kad se shvati kako trba da se radi,onda se uci sa lakocom,pominje to vec Milgred,tako da ne ponavljam.

Pa da li se anatomija polaže parcijalno ili imamo te kolokvijume pa na kraju na ispitu nas pitaju zadnju oblast ili na ispitu pitaju svo gradivo...Hvala Vam na pomoći svima...Nemojte se svađati......

Pa da li se anatomija polaže parcijalno ili imamo te kolokvijume pa na kraju na ispitu nas pitaju zadnju oblast ili na ispitu pitaju svo gradivo...Hvala Vam na pomoći svima...Nemojte se svađati......

imas kolokvijume koji ti donose neke bodove, koje bi profesori na kraju trebalo da ti saberu sa bodovima sa usmenog i da ti formiraju konacnu ocenu. kazem trebalo bi, ali vecina se toga ne pridrzava. dakle, kolokvijumi ti donose bodove i oni su ti uslov da izadjes na usmeni ispit, ali ti nikako ne smanjuju gradivo koje treba da naucis za usmeni, jer tada odgovaras apsolutno sve. ne obracaj paznju na ljude koji sire ovde dezinformacije po principu "cula sam da je tako"

Anatomija se ne polaže parcijalno. Molio bih ljude koji nisu sa medicine da ne šire dezinformacije iz "rekla-kazala" izvora.
Postoje tri kolokvijuma, praktični ispit i usmeni ispit. NA USMENOM ISPITU SE POLAŽE CELO GRADIVO!!! Nema izvlačenja pitanja, profesori pitaju iz glave pitanja iz svih delova tela, i ispit traje u proseku 45 minuta do sat vremena, zavisno od ispitivača. Po pravilu koje je zvanično na katedri kolokvijumi doprinose sa 30% u konačnoj oceni, praktični deo ispita sa 20% a usmeni sa 50%. To je zvanično, ali dosta profesora se toga ne drži i samo ti upišu ocenu na kraju ispita i ne zanimaju ih poeni na kolokvijumima i praktičnom, dok ima i onih koji sve računaju. Postoje i oni koji gledaju samo kada je na štetu studenta, a kada je u korist, onda iskuliraju, znači, zavisi koga izvučete.

Back