Anatomija!!!

Pa naravno da je besplatno!!! Zato i postoji torent :)

@Saint Jos pitas!!! Naravno da je efikasno!!! Ne znam tacno koliko dugo traje. Najiskrenije ovo je nesto sto svaki studenti medicine i stomatologije mora da ima u svojoj zbirci.

Naravno potrebno je znanje engleskog jezika , barem ono minimalno:D Nadam se da ste ga lepo savladali za 4 godine osnovne i 4 godine srednje skole koliko se uci. :D

Nazivi su na engleskom ali brzo cete shvatiti. Englezi kazu recimo femoral artery a na latinskom bi bilo arteria femoralis ili recimo lingval nerve na engleskom a na latinskom nervus lingvalis. Znaci samo mala igra reci.

neki fakulteti imaju i svoju nomenklaturu dodatu, recimo Niški.
prof.insistiraju na njihovim knjigama (i detaljišu), a ovde se možda i ne pominje to.
msm, suština je da ja kapiram anatomiju, imam moć 3D vizualizacije dok učim,
ali problem je u memorisanju svega toga.
ali verovatno pomaže i to kada gledaš i slušaš ovog koji priča.
sva sreća pa mi je znanje engleskog i više nego dobro :D
hvala ti puno na ovome, javljam da li vredi i koliko kad pogledam :D

Da podelim i ja anatomsko znanje. Ja sam ucio anatomiju tako sto sam se stavljao u ulogu eritrocita i zamisljao bih gde i kako putujem. Nije to TOLIKO tezak ispit, ali trazi se 7-8 meseci dugog rada. Ja sam uspeo iz drugog puta da je polozim, sa relativno dobrom ocenom. Preporucujem svakom Aklandovu anatomiju koju je izlozio neko. Dosta ljudi uci iz nje jer je vrlo pregledna i daje novi koncept ucenja. U svakom slucaju, bez leba nema motike, tako da deco, knjiga u shake ;)

nema nista bez ruskih atlasa :))) netter je dobar, slike su u boji, ali smatram da je vizuelno bolje resenje - ruski atlasi ... na netu danas mozes naci ogroman broj vizuelnih pomagala u ucenju anatomije, ali od svega toga nista dok ne sedens i dobro zagrejes stolicu

Back