Anatomija i fiziologija mišića i kostiju

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Da bi se neko uopšte i bavio bodibildingom, mora da se zapita koje on to sve mišiće ima.Gde su ti mišići tačno, kako se zovu, koja im je uloga.

Samim tim kada znamo koji je koji mišić, gde se nalazi, koja mu je uloga u telu, mi smo ovladali znanjem i onda možemo sistematski isprogramirano nagoniti odrežen mišić da hipertrofira (uveća se) , da igradi snagu, brzinu, elastičnost, izdržljivost, nasuprot onim ljudima koji ne poseduju znanje i onda uzu da rade šta prvo dohvate fizički, pa šta se napravi i izgradi , izgradi se, šta ne, baš ih briga.

Podsećam Vas, znanje je moć! Ovde treba uložiti i puno intelekta . Ko uloži u sebe i u svoje obrazovanje vratiće mu se desetostruko više.

Ovo nije tema za one kojima je ovo smor, preuveličavanje, dosada. Takvi nikada neće napraviti uspeh, a fizikasaće za džabe :mrgreen:

ecorche_contemp.chart_.lg_.jpg

meni je bb bezveze, trenirao sam oko dve godine dobio malo misica ali sam izgubio dosta toga u kretanju, nekako mi je to neprirodno a i malo njih ima lepo telo za oblikovanje misica pa onda kada to shvate treniraju samo da bi licili na gorile i izbacili bes iz sebe. vise sam za sprave i trcanje, pravilno disanje i te stvari, pogotovo za ove tj. nas kojima je treniranje bb besmisleno.

nisam nikad vezbao bas precizno i u odredjenom danu ali sam ipak gledao da odmaram odredjene misice do sledeceg treninga. malo sam preterao u tom postu ali mogu da kazem da mi je smetao polozaj ruku i nekako sam se gegao a noge su bile ok, cak mi je zao danas sto ih vise nisam trenirao a provodio sam dosta vremena u teretani, ustvari nemam ja nista protiv toga ali treba voditi racuna o treninzima kako bi se izbegle neke povrede koje mogu da ostave dugorocne posledice. meni je trebalo dosta vremena da shvatim da je sustina sporta u osluskivanju krvotoka i disanja, znam mnoge koji bilduju ali ne trce i to su te neke greske koje vecina njih cak i profi bb prave..ne mogu da zamislim trening a da ne trcim pre toga a nekad i posle treninga.

Wihor vidi se da nemas veze sa vezom o BB-u i da jso robujes nekim stereotipima, a koliko vidim i ostale nauke usko vezane za BB ne znas.

Ovo je malecni kutak, jedva smo dobili to, posle 3 godine borbe, i ukoliko ti je BB GLUP, OVAKAV ONAJAV, NE VOLIS GA, SLOBODNO OTPALI ODAVDE, NIKO TE NIJE NI ZVAO, NE ZNAM ZASTO SI I DOLAZIO, JER NAM TVOJI KOMENTARI KOJI SU SPAM OVDE NISTA NE POMAZU!

Ovo je tema ANATOMIJA MISICA U BB-U A NE "FILOZOFIJA BB-A " I "DA LI VAM SE SVIDJA BB, pa da tu sad filozofiras i govoris sta se tebi svidja a sta ne.

Ako volis BB pisi ovde ali samo tacne cinjenice, ako ga ne volis NE VIDIM KOJ DJAVO TRAZIS OVDE?

Back