Анатомија глобалистичког смрада

bookman

Početnik
Poruka
16
Да ли ико зна где могу да купим: Анатомија глобалистичког смрада: ангажовање невладиних организација на разбијање политичког, војног и безбедносног система Србије и Југославије од Драгана М. Филиповића. Одавно је тражим, нигде не могу да је нађем, добро, знам да је књига и те како "шкакљива", али бих био задовољан и са ПДФ верзијом. Хвала на, евентуалном, одговору.

Одавно је тражим, нигде не могу да је нађем, добро, знам да је књига и те како "шкакљива", али бих био задовољан и са ПДФ верзијом..
Autor verovatno ne bi bio zadovoljan ako nabaviš pdf verziju, već bi mu se mnogo više svidela varijanta da je kupiš .Šta će kad se uklopio u globalizam...

Autor verovatno ne bi bio zadovoljan ako nabaviš pdf verziju, već bi mu se mnogo više svidela varijanta da je kupiš .Šta će kad se uklopio u globalizam...

Knjiga ne može nigde da se nađe, veruj mi prevrnuo sam Srbiju, bar jedno 20-ak većih gradova i nema je nigde. Na internet knjižarama - nema, ima je, izgleda u tag-ima ali kada kliknem na stranu - obrisano! Kao da neko sistematski "ide" i briše postojanje knjige! Možda sam i paranoik ali knjige nema pa nema!

ma sta ce ti to, opet neka teorija zavere? naslov je pretenciozan, te stoga zvuci jadno, a i treba mu lektura

Ma ne, knjigu je napisao bivši pripadnik, i to visoko kotiran, državne bezbednosti. Ima puno fakata, dokumenata, ništa izmišljeno i napamet! Ima sam prilike da čitam delove na nekom, mislim, hercegovačkom sajtu, i, verovali ili ne, ima mnogo u toj knjizi istine. E, sada, različiti ljudi - različite ćudi i ukusi :) A koliko sam knjiga pročitao sa pretenciozanim naslovom pa su me oduševile. Izvini, a šta zašto lektura?

Ma ne, knjigu je napisao bivši pripadnik, i to visoko kotiran, državne bezbednosti. Ima puno fakata, dokumenata, ništa izmišljeno i napamet! Ima sam prilike da čitam delove na nekom, mislim, hercegovačkom sajtu, i, verovali ili ne, ima mnogo u toj knjizi istine. E, sada, različiti ljudi - različite ćudi i ukusi :) A koliko sam knjiga pročitao sa pretenciozanim naslovom pa su me oduševile. Izvini, a šta zašto lektura?

A što ne potražiš autora, pa ga direktno kontaktiraš? Osim ako i on nije misteriozno nestao s lica zemlje.

Ma ne, knjigu je napisao bivši pripadnik, i to visoko kotiran, državne bezbednosti.

pa bas zato i jeste al aj da se ne mesam vise, meni je te teme generalno dosadna,
kao sad ce neko da raskrinka drzavu vauuu i onda se to jos u istoj toj drzavi objavi ccccc....

btw ima tako jedan sto kaci po forumima neku morbidariju o Srbima i srpskom jeziku i stalno nesto toboz dokazuje

Poslednja izmena:
Izvini, a šta zašto lektura?

prvo naslov knjige nikiad nije tolko dugacak, to je stilski lose
'anatomija globalistickog smrada' neinvetivna metafora, zatim nejasna, preobimna
'globalistickog smrada' takodje nejasno i neadekvatno, 'smrada' je lose cak i u samo marketinske svrhe
'angazovanje na' to ne moze, moze eventualno pri, u itd.

pa bas zato i jeste al aj da se ne mesam vise, meni je te teme generalno dosadna,
kao sad ce neko da raskrinka drzavu vauuu i onda se to jos u istoj toj drzavi objavi ccccc....

btw ima tako jedan sto kaci po forumima neku morbidariju o Srbima i srpskom jeziku i stalno nesto toboz dokazuje

Де, де, не падајте у ватру а нисте ни опепелили књигу! "Пронашао" сам књигу, "иде" од руку до руку фотокопирано, фотокопирао сам свој примерак и када сам је површно прелистао схватио сам зашто је нема нигде. Последњи део књиге се односи на сарадњу покојног Ђинђиђа и Легије.

убр, не "качим" ништа по форумима, ово ми је први форум где сам се пријавио а што по некад прочитам нешто езотерично, па да читам све што остали, било би досадно.

Извини, да ли си ти читала уопште ову књигу?
Одакле знаш да се ради и раскринкавању државе?
Ради се о НВО и њиховој улози у рушењу (ове) државе све до данашњих дана!
Немој молим те да пишеш о нечему што ниси читала!

Sto ste se navrzli na coveka?! Ne dopadaju vam se njegova interesovanja?! :) Covek je lepo pitao i ako niko nije mogao da mu pomogne, nije trebalo da ga smarate. Svakom je civilizovano odgovorio na post, a vi ste nastavljali s komentarima o knjizi koju niste ni videlil.
Vi jelizaveta cini mi se da imate obrazovanje iz iste oblasti kao ja, ali bi trebalo da znate da lektor nema pravo da koriguje kljucne sintagme nekog knjizevnog dela, ma kako delovale ili ne delovale prihvatljivo. ''Globalisticki smrad'' zvuci senzacionalno, ali nijedan lektor to ne bi dovodio u pitanje i rekao da treba da se lektorise.
U svakom slucaju, tema je otvorena u potrazi za knjigom, a na kraju smo dobili gomilu ''stavova'' o necemu sto niste cak ni procitali s nekim neumesnim komentarima cak i na autora iako Vam nije poznat.

Treba da znate da u knjizevnosti (a ni u zivotu) nema prostora za ''stav'' vec samo za ''misljenje''. Iza misljenja stoje misaone operacije i poznavanje predmeta o kom se govori, a ''stav'' se svodi na drskost izazvanu raznim vrstama ''uverenja, ubedjenja'' iliti predrasuda....

Ne zelim da se iko oseti uvredjenim, samo mi je bzvz da stalno na forumu citam neke negativne emocije, neku potrebu da se sve kritikuje, problematizuje, da se o svemu imaju predubedjenje.... Nekako ne zvuci zdravo. Ipak je ovo forum o knjizevnosti, a to je jedna od najlepsih stvari na svetu koja je iz covekovog duha nastala.

Opustenije i sa otvorenijim srcem ;)

Poslednja izmena:
ja volim btw, can't help it! ;)

ne kazem da ti kacis braate, nego si mi dao slagvort

Не треба ми твоја помоћ, више волим УБР, шта ћеш, свако своме.
Него, дала си ми идеју са оним качењем по форумима, ајд' и ја нешто да
"накачим", нећеш да се љутиш?

http://www.***********/document/0uFohjFm/Orbis_Unum__Pilot_verzija.html

Само пази, ово је део књиге и на србском је а "окачио" сам је са дозволом аутора.

"Osim ako i on nije misteriozno nestao s lica zemlje. " - а ово је, као културно?

To sam rekao zato što je čitava priča o knjizi koju si naveo vrlo čudna. Nema ni u jednoj knjižari, ni u jednoj biblioteci... Složićeš se da je to vrlo čudno ako je knjiga zaista objavljena, pa mi je dalo za pravo da se upitam šta je sa autorom.
Ako sam time tebe nekako isprovocirao da onako reaguješ, treba da znaš da mi to nije bila namjera.
Sad se još i ti meni kao dobar dečko izvini i dalje svako svojim putem.

ja ti kazem da su mi dosadne teorije zavere, nisam citala i ne nameravam, treba mi jos dva zivota da procitam sve sto sam naumila, ko ce gubiti vreme citajuci bla bla nesto sto i sama vidim

Па да је "бла.бла", како ти кажеш, предговор не би написао Мома Капор а рецензенти књиге су пуковници Душан Орловић и Тома Ђурин као и генерал Горан Радосављевић познатији као Гури. А Момо Капор није писао баш сваком предговоре.

'ova drzava' je srusena te je srusena i ja to vrlo dobro na svojoj kozi osecam, bez insajdera sa srednjim slovom u imenu

Ма, вараш се, ова држава још није срушена, има тек да се ради, али нећу о томе, није ово тема за на овом месту.

Poslednja izmena:

Back