Anarhija

Podržavaš li anarhiju?

• Ukupno glasova
    15
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

messenger_of_fear

Primećen član
Poruka
680
Razmišljao sam da li ovu temu da stavim na podforum Politika, ali da je neko za anarhiju na tom podforumu, već bi postojala tema.
Dakle, za početak ću samo prekopirati ono što sam našao na Wikipedia-i, čisto da ova tema ima neki uvod.

Anarhizam (grčki: anarkhos - bez vladara) je ideologija i filozofija društva zasnovanog na slobodi koju ne ograničava vlast. Anarhisti se protive svakom autoritetu i sili i zalažu se za apsolutnu slobodu pojedinca i samoorganzovanih grupa. Kao organizovan pokret, anarhizam se prvi put javlja posle francuske revolucije. Prvi koji je sebe okarakterisao kao anarhistu, bio je Pjer Žozef Prudon u 19. veku.
Mediji često predstavljaju anarhiste kao opasne i nasilne ljude. Ova predrasuda je proizvod državne propagande, pre svega zato što se anarhizam zalaže za mir i slobodu. Mnoge radnice i radnici, naučnici, poznati umetnici, književnici i muzičari su kroz svoja dela propagirali anarhizam.

Voleo bih da čujem vaša mišljenja o anarhizmu.
Ako imate neka pitanja, pitajte.

ne podrzavam anarhiju,jer mislim da je disciplina jako bitna u bilo kojoj oblasti zivota.potpuno bezvlasce ne znaci potpuna sloboda jer ce ga mnogi ljudi suprotno iskoristiti. anarhija je lepo zamisljena u teoriji,ali u praksi ne.

Anarhija je utopija,to je ne moguce! Ne ne podrzavam, nekima ipak treba uskratiti odredjenu slobodu ali i kao "sistem" je ne moguca... ako niko nista ne bi radio ne bi ni napredovali, svi bi lencarili!

Razmišljao sam da li ovu temu da stavim na podforum Politika, ali da je neko za anarhiju na tom podforumu, već bi postojala tema.
Dakle, za početak ću samo prekopirati ono što sam našao na Wikipedia-i, čisto da ova tema ima neki uvod.

Anarhizam (grčki: anarkhos - bez vladara) je ideologija i filozofija društva zasnovanog na slobodi koju ne ograničava vlast. Anarhisti se protive svakom autoritetu i sili i zalažu se za apsolutnu slobodu pojedinca i samoorganzovanih grupa. Kao organizovan pokret, anarhizam se prvi put javlja posle francuske revolucije. Prvi koji je sebe okarakterisao kao anarhistu, bio je Pjer Žozef Prudon u 19. veku.
Mediji često predstavljaju anarhiste kao opasne i nasilne ljude. Ova predrasuda je proizvod državne propagande, pre svega zato što se anarhizam zalaže za mir i slobodu. Mnoge radnice i radnici, naučnici, poznati umetnici, književnici i muzičari su kroz svoja dela propagirali anarhizam.

Voleo bih da čujem vaša mišljenja o anarhizmu.
Ako imate neka pitanja, pitajte.

z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:Šta još reći.....

Pih...90% ljudi ne zna ni pravo značenje te reči....

ja znam
Engel.gif

Kako to debilno i glupo zvuci! A najveca fora je u tome da polovina pankera ili anarhista uopste to nisu i da na kraju zavrsavaju u sistemu!! Sve je to gomila decijih sranja koja nikad nece zaziveti!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back