AnalognA fotografija, buducnost

misionar

Zainteresovan član
Poruka
301
Bavio sam se fotografijom amaterski, za svoju dusu oko 15 godina. Iako sam imao dosta kvalitetnu opremu (leica m4, olympus OM3....) nisam bio zadovoljan nikada u potpunosti fotkama jer nisam imao uslove da samostalno izradjujem fotke. Vreme je proslo, presao sam na digitalnu fotografiju ali sam izasao iz fazona- ne pratim tehniku. Interesuje me da li bi mi se isplatilo da nabavim ponovo nesto od analogne opreme? Kakve su mogucnosti da na primer ispucam neki crno beli klasican film i da ga sa dobrim kvalitetom prebacim na digitalni medijum (CD, DVD) a zatim ga naknadno obradjujem na kompu (Adobe lightroom) u smislu kontrasta, ostrine.Znaci u domacoj radinosti.
Da li ce se bar narednih 10 godina proizvoditi analogni fotoaparati i filmovi?

dobra analogna fotografija (tehnicki deo ) se zasnivao na mukotrpnom radu sa hemikalijama u laboratoriji. Posto to ni ranije nisi radio ne verujem da bi sada kuvao razvijace i razvijao filmove da postignes kvalitet koji bi bio OK da se prenese u digitalnu teh., a ovo sto ti razvijaju u foto radnjama je ispod svakog proseka jer rade sa jednom hemiikalijom bilo koji film da im doneses,(svaki film trazi svoj proces i valja samo prvih nekoliko razvijanja).
Dakle sto kaze Danez digitalni aparat po finansijskim mogucnostima pa SLIKANJEEEEEEEE

Back