Analiziranje pesama

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Sećate li se početne scene iz filma Ulični psi?

Gde Tarantino analizira Madoninu pesmu Like a virgin.

Srce je moje violina, što je diraš kad ne znaš da sviraš?
Nemoj da kvariš najlepše zvuke, mesto pesme začućeš jauke

Znači, upoznala je tipa koji je obdaren, ali je sirovina, možda je i nasilnik, ona ga voli ali i kritikuje u pesmi...

Adele - "Someone Like You"

I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

neki misle da su zadnja dva stiha o tome da je adelin bivši dečko želeo analni seks, maštao o tome, a ona kao tradicionalno vaspitana devojka odbijala. veza im je zbog toga pukla.
adel je dosta patila, što je inspirisalo za sve što je usledilo kasnije...

Emina Jahovic

Gospodine,
ko te nocas poslao da te prevarim,
kao stari kaput da te odbacim,
ja sam ti na rubu zivaca.

Gospodine,
s njom si bio juce, sa njom nastavi,
kad ti dusa pukne, njoj je ostavi,
ja sam ti skupa krpica.

Sve receno, skupa krpica na rubu zivaca.

Sećate li se početne scene iz filma Ulični psi?

Gde Tarantino analizira Madoninu pesmu Like a virgin.

Srce je moje violina, što je diraš kad ne znaš da sviraš?
Nemoj da kvariš najlepše zvuke, mesto pesme začućeš jauke

Znači, upoznala je tipa koji je obdaren, ali je sirovina, možda je i nasilnik, ona ga voli ali i kritikuje u pesmi...
MINEA Mimo zakona (po notama gledano, kad se izostavi nepristojno vulgaran tekst, njena najbolja pjesma)

Uzmi da je ovo kraj
knjigu mi ne otvaraj
jer si svakodnevno nju
kidao (hm...) po stranicu (sa strane)
:hahaha:

Naravno, kasnije cu napisati analizu pjesme BIJELO DUGME Ne gledaj me tako i ne ljubi me vise, jer je to nesto fenomenalno, i Bregovicevu licnu (javno objavljenu u medijima) analizu pjesme Ima neka tajna veza.

Poslednja izmena:
BIJELO DUGME Ne gledaj me tako i ne ljubi me vise
ne gledaj me tako nocas jer u srcu tvoju ljubav slutim - dakle, misli da ga ne bi voljela ako bi znala nesto o njemu, ili da zna nesto o njemu i ne voli ga
ne gledaj me dok muzika svira, reci cu ti stvari koje cutim - reci ce to zbog cega ce ona prestati da ga voli. Da, muzika povecava nivo zelje za iskrenoscu
zato sklopi oci, idi, jer i tvoje su zelene i snene, kao nekad njene - to zbog cega ga ne bi voljela kad bi znala o njemu ima veze sa njegovom ljubavlju prema jednoj drugoj zeni
ja sam covjek bez snage da krene jos jednom - treba mu neka dodatna snaga?
ja sam sanjar, sto je sanjao samo s' jednom zenom - htio je nekako da ostvari snove
ja sam kockar bez srece - naisao je na nju sad, za koju saznaje da ga ne bi voljela kad bi znala nesto o njemu. On je "kockar", trazi nesto vise, i misli da je uredu to raditi i kad se gubi. Ne misli se bukvalno na igre na srecu.
ja se bojim - zasto ne shvatiti bukvalno? necega se boji
ja te molim - savjetuje je.
idi sad
i ne gledaj me tako
o
i ne ljubi me vise

Dakle, on je "covjek bez snage da krene jos jednom" tj. narkoman. Ona je neko ko radi za ministarstvo unutrasnjih poslova i misli da je to sto radi to ministarstvo isprvna stvar. Zato kaze "on se boji". On joj kaze da je narkoman, to sto zna da kad cuje nece vise da ga voli, ali na nacin koji nije jasno priznavanje, i nacin koji ce ona shvatiti sto je znacio kada i sama eventualno postane narkomanka.

Poslednja izmena:
ne gledaj me tako nocas jer u srcu tvoju ljubav slutim - dakle, misli da ga ne bi voljela ako bi znala nesto o njemu, ili da zna nesto o njemu i ne voli ga
ne gledaj me dok muzika svira, reci cu ti stvari koje cutim - reci ce to zbog cega ce ona prestati da ga voli. Da, muzika povecava nivo zelje za iskrenoscu
zato sklopi oci, idi, jer i tvoje su zelene i snene, kao nekad njene - to zbog cega ga ne bi voljela kad bi znala o njemu ima veze sa njegovom ljubavlju prema jednoj drugoj zeni
ja sam sanjar, sto je sanjao samo s' jednom zenom - htio je nekako da ostvari snove
ja sam kockar bez srece - naisao je na nju sad, za koju saznaje da ga ne bi voljela kad bi znala nesto o njemu. On je "kockar", trazi nesto vise, i misli da je uredu to raditi i kad se gubi. Ne misli se bukvalno na igre na srecu.
idi sad
i ne gledaj me tako
o
i ne ljubi me vise

Dakle, on je "covjek bez snage da krene jos jednom" tj. narkoman. Ona je neko ko radi za ministarstvo unutrasnjih poslova i misli da je to isprvna stvar. Zato kaze "on se boji". On joj kaze da je narkoman, to sto zna da kad cuje nece vise da ga voli, ali na nacin koji nije jasno priznavanje, i nacin koji ce ona shvatiti sto je znacio kada i sama eventualno postane narkomanka.

A jeste. A ova prosla je takodje bila narkomanka i tu su se nasli. U najbitnijoj stvari. Ali je bila veca drogerasica od njega i zato ga ostavila jer nije mogao da je prati u najbitnjijoj nesporednoj stvari na svetu
A za ovu drugu oseca da bi takodje mogla postati narkomanka, i plasi se da ga i ta ne prevazidje i prepozna kao osrednjeg, mlakog narkomana, koji nikad ne bi mogao da se predozira.
To je! Pcka mlakonjska. Uplasio se

A jeste. A ova prosla je takodje bila narkomanka i tu su se nasli. U najbitnijoj stvari. Ali je bila veca drogerasica od njega i zato ga ostavila jer nije mogao da je prati u najbitnjijoj nesporednoj stvari na svetu
A za ovu drugu oseca da bi takodje mogla postati narkomanka, i plasi se da ga i ta ne prevazidje i prepozna kao osrednjeg, mlakog narkomana, koji nikad ne bi mogao da se predozira.
To je! Pcka mlakonjska. Uplasio se
Sve ovo si napisala da bi imala pokrice da pomenes rijec "p***a"? Mozda nisi, ali ako jesi, trebala si samo da kazes "ocu da upotrebim izraz p***a jer jer je fora!"

idi sad
i ne gledaj me tako
o
i ne ljubi me vise

Dakle, on je "covjek bez snage da krene jos jednom" tj. narkoman. Ona je neko ko radi za ministarstvo unutrasnjih poslova i misli da je to sto radi to ministarstvo isprvna stvar. Zato kaze "on se boji". On joj kaze da je narkoman, to sto zna da kad cuje nece vise da ga voli, ali na nacin koji nije jasno priznavanje, i nacin koji ce ona shvatiti sto je znacio kada i sama eventualno postane narkomanka.

ma volio covjek drugu a fin jadan pa joj nije mogao reci da odjebe nego to sve fino upakovao u pjesmu :ceka:

plus jadna moze da se tjesi da je makar pjesmu dobila od njega :ceka:

a njega ona prva dobro istorsila pa zato nema snage vise :fdlan:

Back