Analiza Zakona održanja količine kretanja i održanja energije?

To je u redu! Ali, od kuda ti ona ideja o masi mirovanja nula?
Pa masa sama za sebe ne postoji. Eto neko moje razmisljanje. Iako je sila masa puta ubrzanje, kad kazemo da
je nesto masivno to zavisi od brzine kojom se krece, tako da dolazimo do maksimalne brzine\svetlosti gde
je masa beskonacna osim talasa svetlosti koji uopste nema masu.

Da rešimo i ovo: ravnomerno ubrzano kretanje kaže da će dva puta veći put dati samo za koren iz 2 puta veću brzinu! Bez uzimanja u obzir kako glase formule za energije! A tebi se to poklapa (možda?) jer je 'mgH' dobijen kao aproksimacija izraza zasnovanih na A= F*s! Probaj ovo uz promenljivu gravitaciju, tj. za veće visine?
Ustvari, NEMOJ probati! Dobićeš hrpu gluposti!

Pa masa sama za sebe ne postoji. Eto neko moje razmisljanje. Iako je sila masa puta ubrzanje, kad kazemo da
je nesto masivno to zavisi od brzine kojom se krece, tako da dolazimo do maksimalne brzine\svetlosti gde
je masa beskonacna osim talasa svetlosti koji uopste nema masu.
Zar fizičari ne barataju sa tzv. "masa mirovanja'? brzina kretanja, kinetička energija?

Zar fizičari ne barataju sa tzv. "masa mirovanja'? brzina kretanja, kinetička energija?
Cuj nisam fizicar, samo razmisljam. Ja sam matematicar. Mirovanje ne postoji tako da i masa mirovanja
ne postoji recimo. Kada se govori o masi mirovanja podrazumeva se da se nesto krece istom brzinom
u odnosu na nesto pa imas privid da miruje u odnosu na nesto trece.

Cuj nisam fizicar, samo razmisljam. Ja sam matematicar. Mirovanje ne postoji tako da i masa mirovanja
ne postoji recimo. Kada se govori o masi mirovanja podrazumeva se da se nesto krece istom brzinom
u odnosu na nesto pa imas privid da miruje u odnosu na nesto trece.
Pa i matematičarima je bitna 'masa mirovanja'? Kako ćeš bilo šta da računaš kada ne znaš šta se kojom brzinom kreće uz bilo šta?

Pa i matematičarima je bitna 'masa mirovanja'? Kako ćeš bilo šta da računaš kada ne znaš šta se kojom brzinom kreće uz bilo šta?
можеш хипотетички уѕети нешто као масу мировања у односу на К. Међутим рецимо земља се креће око 30км-с
у односу на Сунце. Сунце у односу на центар галаксије а галаксија у односу на центар свемира и друге галаксије.
Дакле ништа не мирује. Само можеш упоредити два координатна система. Када се вагон креће и рецимо
гавран лети истом брзином поред имаћеш привид да гавран стоји у месту баш као и да се крећеш
уназад када вагон мења брѕину. Капиши

Usput, na linku koji sam dao u uvodnom postu piše i ovo:
".... Еластични судари
Судар између две билијарске кугле је добар пример за скоро потпуно еластични судар. Осим што је импулс у овоме судару одржан, и збир кинетичких енергија кугли пре судара мора бити једнак збиру кинетичких енергија после судара:...."??????
https://sr.wikipedia.org/wiki/Импулс
to je normalno i ok.

Da rešimo i ovo: ravnomerno ubrzano kretanje kaže da će dva puta veći put dati samo za koren iz 2 puta veću brzinu! Bez uzimanja u obzir kako glase formule za energije! A tebi se to poklapa (možda?) jer je 'mgH' dobijen kao aproksimacija izraza zasnovanih na A= F*s! Probaj ovo uz promenljivu gravitaciju, tj. za veće visine?
Количник са дупло већег растојања 2*d и растојања d без почетне брзине написан у виду низа је:

Proba.jpg

Зависно од d, вредност се креће од 1 (d=0) до 2 (d тежи бесконачности. Додуше у бесконачности је бесмислено упоређивати бесконачно и два пута бесконачно.

Prilozi

• 1631449018300.png
    1631449018300.png
    17,1 KB · Pregleda: 2
Количник са дупло већег растојања 2*d и растојања d без почетне брзине написан у виду низа је:

Pogledajte prilog 1013080
Зависно од d, вредност се креће од 1 (d=0) до 2 (d тежи бесконачности. Додуше у бесконачности је бесмислено упоређивати бесконачно и два пута бесконачно.
Lukavo, ali ovo ti je druga metoda! Zašto si izbacio d/2R? Kvadratni član je ZANEMARIV prema ovom?

Back