Pa da. Sadrzina je bitnija of forme svakako.
Jugoslavija je ostvarivala kontinuirani rast drustvenog proizvoda od 5% u periodu od 1945. do 1980. g.
Izgradjeno je nevidjeno mnogo fabrika, infrastruktura (pruga Beograd-Bar, hidroelektrana Djerdap, nuklearna elektrana Krsko...), ogromna stambena naselja (Novi Beograd...u Novom Sadu Liman, Detelinara, Novo Naselje, Spens,...)... zdravstvo, domovi zdravlja, obrazovanje, osnovano ko zna koliko fakulteta, izgradjeno bezbroj osnovnih i srednjih skola...
Sto kaze Duci Simonovic, Jugoslavija je za 35 godina ostvarila napredak u oblasti industrijalizacije i privrednog razvoja za koji je zemljama zapada trebalo 100 godina i to bez da su radnici radili 12-14 sati dnevno. Radilo se standardnih 8 sati dnevno.
Znam iz prica u mojoj rodbini da su preduzeca u Srbiji su koristila IBM-ove mainframe kompjutere, moderne nemacke masine, recimo moj deda je bio direktor jednog preduzeca koje je kao podizvpdjac zastakljivalo aerodrome i zgrade po Africi... itd.
Takodje, secam se prica mojih baba i deda da je kad su oni bili klinci jedna tegla meda bila luksuz, u celom selu je bilo 2-3 bicikla, mestani nisu znali sta je to auto... moje babe i dede su zivele u kucama od blata i trske.