Analiza nemačkih medija: Operacija dizanja u vazduh Severnog toka koštala 300.000 dolara - Zelenski navodno nije bio obavešten?

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
81.414

U OPERACIJI miniranja gasovoda Severni tok i Severni tok 2 učestvovalo je nekoliko ljudi, uglavnom civila, a organizovao ju je bivši agent ukrajinskih specijalnih službi Roman Červinski, preneo je list "Špigl" , koji istražuje eksplozije​

1727521737121.png

Kako se ističe, plan sabotaže je odobrio bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni. Međutim, Vladimir Zelenski navodno nije bio obavešten. Ova operacija, navodno, koštala je skoro 300.000 dolara

Kako je "Špigl" saznao, diverzantsku grupu činilo je nekoliko ukrajinskih ronilaca, od kojih su skoro svi bili civili. Operaciju je vodio i planirao bivši obaveštajac Roman Červinski. Jedan ukrajinski državljanin je sastavio tim, obezbedio njegovu obuku i na kraju ga poslao dalje. Operacija na iznajmljenom brodu Za ovu misiju, jedrilicu Andromeda je izveo vojnik specijalaca. U posadi su bili i skiper i pomoćnik, prenose RIA novosti.

Eksplozije na dva ruska gasovoda za izvoz u Evropu - Severni tok i Severni tok 2 - dogodile su se 26. septembra 2022. godine. Nemačka, Danska i Švedska nisu isključile ciljanu sabotažu. Nord Stream AG, operater Severnog toka, izvestio je da je uništenje gasovoda bez presedana, a vremenski okvir za popravke je nemoguće proceniti. Rusko tužilaštvo pokrenulo je postupak povodom akta međunarodnog terorizma. Rusija je više puta tražila podatke o eksplozijama u Severnom toku, ali ih nikada nije dobila, rekao je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

https://www.novosti.rs/planeta/svet...nportal-single&utm_campaign=nportal-dve-vesti

Ne znam zašto Zelenko krade fore od Koštunice?
"Nije bio obaveśten"
Možda su Švabama odgovarali ukro-nacisti u II WW ali sada Švabi odgovara ruski gas da greje gluteus zimi.

A Švabo posebno ne voli da kad plati nešto ne dobije plaćeno.
Ko li je savetovao Ukrajince?

Meni oko tog ST1 i 2 baš ništa nije jasno

Ne razumem zašto je izginula 27 miliona Rusa da bi 2000-te Dojče banka imala vlasnički udeo u Gaspromu i da bi im za kikiriki prodavali resurse i energente a da bi Nemci ******ili priči po ist Evropi kako je za nju dobro da se udruže ruski resursi i nemačka pamet

Meni oko tog ST1 i 2 baš ništa nije jasno

Ne razumem zašto je izginula 27 miliona Rusa da bi 2000-te Dojče banka imala vlasnički udeo u Gaspromu i da bi im za kikiriki prodavali resurse i energente a da bi Nemci ******ili priči po ist Evropi kako je za nju dobro da se udruže ruski resursi i nemačka pamet
27 miliona Rusa je izginulo jer Staljinu ljudski zivot nije znacio nista, i 27 miliona ljudi za odrzavanje potpune totalitarne diktature na vlasti je pckin dim za bilo kog ruskog vladara.

Izuzev pijanog Jeljcina mozda, on je ubijao vise komuniste, a manje obican narod.

27 miliona Rusa je izginulo jer Staljinu ljudski zivot nije znacio nista, i 27 miliona ljudi za odrzavanje potpune totalitarne diktature na vlasti je pckin dim za bilo kog ruskog vladara.

Izuzev pijanog Jeljcina mozda, on je ubijao vise komuniste, a manje obican narod.
Sovjetski. Jesi li išao u školu?

Proamerički Srbin je nešto izvodljivo jer, eto, imamo kukolja u žitu
Proamerički Rus? Momentalna likvidacija...

Ja nikad nisam igrao to.

Bio sam fan Warcrafta 1 i 2, a kasnije i Starcrafta.
Warcraft 2 radi na Win 11, 64bit verzija
Starcraft Broodwar - znam shortcut-ove napamet
Starcraft II Deluxe Edition kupljen na popustu...
Missim battle.net ovo ono...

Warcraft 2 radi na Win 11, 64bit verzija
Starcraft Broodwar - znam shortcut-ove napamet
Starcraft II Deluxe Edition kupljen na popustu...
Missim battle.net ovo ono...
Warcraft 2 je bio zakon.

Klikces na one ovce da mekecu dok ne eksplodiraju :super:

U ovom delu Red Alert-a Rusi menjaju istoriju vremeplovom.
Pravilo glasi da se u prethodnom periodu ništa ne sme dirati
Daklem, ovde posećuju Hitlera koji se tek dovukao na studije
Rukuju se i time ga poništavaju na vremenskoj osi.
Umesto Nemačke Rusija se osilila
Medjutim, kada u sledećm delu koriste vremeplov za eliminaciju Ajnštajna
shvataju da su ostali bez nuklearnog arsenala a pored Zapada, Ruse napadaju i Japanci
Naime - nema Ajnštajna, nema bombe, nema Hirošime i Nagasakija pa su Japanci bili vredni...
Mount Rushmore je glavna baza za izletanje Američkih čuda tehnologije.
Samo zavisi koja glava se otvara :rotf:

@38imak

Jok eto trebalo je da budu nemački robovi u koje ih je kasnije uveo Gorbačov

A Hitleru su značili ljudski životi pa je za potrebe ideje da njima trebaju robovi slao ih od Afrike do Urala da ubijaju i terorišu

Koju kašu od mozga imaju presvučeni nacipodanici za neverovatno je
Licemerna bagra koja jedno radi drugo govori
Onaj kleknuo kao izvinjava se što su pomlstili toliki svet a za par decenija perfidbije isto rade

U OPERACIJI miniranja gasovoda Severni tok i Severni tok 2 učestvovalo je nekoliko ljudi, uglavnom civila, a organizovao ju je bivši agent ukrajinskih specijalnih službi Roman Červinski, preneo je list "Špigl" , koji istražuje eksplozije​

Pogledajte prilog 1617280

Kako se ističe, plan sabotaže je odobrio bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni. Međutim, Vladimir Zelenski navodno nije bio obavešten. Ova operacija, navodno, koštala je skoro 300.000 dolara

Kako je "Špigl" saznao, diverzantsku grupu činilo je nekoliko ukrajinskih ronilaca, od kojih su skoro svi bili civili. Operaciju je vodio i planirao bivši obaveštajac Roman Červinski. Jedan ukrajinski državljanin je sastavio tim, obezbedio njegovu obuku i na kraju ga poslao dalje. Operacija na iznajmljenom brodu Za ovu misiju, jedrilicu Andromeda je izveo vojnik specijalaca. U posadi su bili i skiper i pomoćnik, prenose RIA novosti.

Eksplozije na dva ruska gasovoda za izvoz u Evropu - Severni tok i Severni tok 2 - dogodile su se 26. septembra 2022. godine. Nemačka, Danska i Švedska nisu isključile ciljanu sabotažu. Nord Stream AG, operater Severnog toka, izvestio je da je uništenje gasovoda bez presedana, a vremenski okvir za popravke je nemoguće proceniti. Rusko tužilaštvo pokrenulo je postupak povodom akta međunarodnog terorizma. Rusija je više puta tražila podatke o eksplozijama u Severnom toku, ali ih nikada nije dobila, rekao je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

https://www.novosti.rs/planeta/svet...nportal-single&utm_campaign=nportal-dve-vesti

Ne znam zašto Zelenko krade fore od Koštunice?
"Nije bio obaveśten"
Možda su Švabama odgovarali ukro-nacisti u II WW ali sada Švabi odgovara ruski gas da greje gluteus zimi.

A Švabo posebno ne voli da kad plati nešto ne dobije plaćeno.
Ko li je savetovao Ukrajince?
odakle sada ukropski specijalci u CIA misiji? :think:

Ja sam pomalo umoran od tih prikaza i cele te retorike kako mali perica zamislja politiku..

Stvarno sam umoran kad mi seljak koji svaki dan obradjuje svoju zemlju , nije procitao vise od 5 knjiga , odjednom zna kako da hendluje situacije i kako to treba politicki pripremiti...
I onda je pun trikova kao g vitamina ali sve onih seljackih podmetackih lukavih...

Kako navuci ovog, kako se poigrati sa poverenjem ovog, kako obecati pa usrati...i slicne price..

Perica kako zamislja politiku , jer je tako video i shvatio da se kao prema njemu ponasaju ceo zivot..lagali ga od roditelja dobices , ali na kukovo leto , do raznih uslova koje nije ni razumeo kad mu objasnjavaju....

Npr ovaj film je drama, o detetu cije lutanje hoce da iskroriste politicari kao sto je danas u modi, i od levicara i od desnicara...i juzni tok i severni tok i vojni rok...

A umoran sam jer nemam zivaca vise da gledam kako budale i glupaci uredjuju nezivot ljudima koji bi sami i bez njih ziveli 10x ugodnije i slobodnije i sa manje troskova i sa manje nasilja...

Kao da ne mogu da razbucam svakog takvog pericu i njegove primitivne vizije kako svet funkcionise iz ugla cuo sam za 4 pojma u zivotu..Da se pridrzavamo zakona, za 5 min i poziv policiji ili komunalnoj i taj perica bi bio u zatvoru ili pristojno kaznjen..

Svi vi znate kad se nesto ukrade, kad se namesti da bude ukradeno od drugog, ali cutite uz foru , nema dovoljno dokaza da treci korumpirani , tuzilac, vlast , takodje perica...uradi ono sto mu je posao , pa onda imamo mnogo ljudi koji ne rade nista , a drustvo tako ne moze da funkcionise bez nasilja i zloupotreba..

Jok eto trebalo je da budu nemački robovi u koje ih je kasnije uveo Gorbačov

A Hitleru su značili ljudski životi pa je za potrebe ideje da njima trebaju robovi slao ih od Afrike do Urala da ubijaju i terorišu

Koju kašu od mozga imaju presvučeni nacipodanici za neverovatno je
Licemerna bagra koja jedno radi drugo govori
Onaj kleknuo kao izvinjava se što su pomlstili toliki svet a za par decenija perfidbije isto rade
Uzmi vremeplov, pa da vidis kako je to bilo biti Staljinov rob; i napisi tezu kako je biti Staljinov rob bilo bolje nego biti Hitlerov rob.

Lol.

Uh , problem sa Srpskim i Ruskim principom je sto ti ode glava kao u krimi americi a da ne znas zasto ti je otisla glava...

Dok kod nemaca imas 1000 zasto 1000 zato...i tacno znas....

Uostalom ne znam da li je legenda ili samo slucajno scenario u nemackim ratnim filmovima, ali nemac vojnik ima osobinu preispitivanja vojne gotovosti , spremnosti...

To ima u skoro svakom ratnom filmu sa nemcima..
Nemac ima zaduzenje, nemac vidi odstupanje, nemac reaguje....trazi uzrok posledicu da bi definisao izuzetak ilil podigao uzbunu...

To ljudi ne primecuju, a npr mi to nemamo u nasoj vojsci cak ni kad su ratovi bili...ne postoji ta psiholoska karakteristika..Uostalom Maricka bitka je pokolj koji nije bas istorijski onako kako se predstavlja, nije bas toliko naivan, ali nije ni nesto posebno odgovoran...

Nije laz ako se kaze da su i kod streljanja u kragujevcu, streljali 5000 ljudi , tacnije vise, kad Srebrenica pazi za svaku glavu pa naduvava, nije fer da umesto 5400 ili 5500 napisem 5000, stvarno nije fer........
ali nije laz da cim su ispunili zadatak kvotu , nisu zeleli vise da ubijaju....tj distancirali su zadatak od mrznje i emocije...Sto ne znaci da ih to cini dobrim, takva vojska moze da se ucini poprilicno krvozednom, sto i jeste bila, Kozara npr...Rusija cela...itd itd..

Ali je totalno drugaciji uzrocno posledicni pristup , od Staljina i ruskog...diglo mi se...

Ja otvoreno ne podnosim ruski princip prema ljudima, potrosnost ljudskog zivota...

To kad vidim u Srpskoj vojsci , postanem vrlo zaeban...ne nekontrolisan ali vrlo zaeban...
Naravno za raju i rulju to je vrlo nerazumljiv koncept da im neko cuva ledja ali i ocekuje da sami budu odgovorni...Raja i rulja su za sami se mi cuvamo , kako znamo i umemo , ali cemo zapaliti vatru , napiti se i pusiti da nas svi vide nasred linije fronta...
Treba ti posebna vrsta vere kad ratujes sa ljudima koji su trapavi kao medvedi bucni kao ringispil, vire im glave kao da su na osmatracnici i

Poslednja izmena:

Back