Analiza izbornih rezultata

Smrc smrc gde je onaj Noksir da ti da rame za plakanje... :(
Mojne te tuzne price, ne mozes da svaris SRS :( kuku i lele nama sada

Placi, placi, ali samo da te upozorim, tek ces da places, nisi svestan sta cemo da vam radimo za koji mesec :D

Radije bih da mi ti to odgovoris, jer mislim da ako se sve ove stvari sagledaju objektivno, mnogi ljudi nece moci da svare SRS, pa ni sami radikali. :dash:

Je li to neka pretnja? :think:

Ma kakav bre konzervativni korpus sta palamudis to ne postoji.
Danas u Srbiji postoje dva korpusa - patriotski i izdajnicki, sve ostale podele su sporedne i irelevantne.
DSS je gubio na popularnosti od 2003 upravo zbog saradnje sa izdajnickim partijama. 2003 njihovi glasaci su ocekivali, nakon zestokog sukoba sa DS-om, da ce Kostunica ici sa Radikalima u koaliciju. Tada je, ali i na sledecim izborima Kostunica izneverio ocekivanja svojih glasaca otud i sunovrat podrske njihovoj partiji.
SPS vam je dao jasan odgovor - na ucenu Dinkica da ako SPS udje sa Radikalima u gradsku vladu nema nista od republicke koalicije - SPS odgovara upravo potpisivanjem sporazuma sa SRS. Slag na tortu je Mrkonjino podyebavanje pominjanjem Milosevica i Milanovica i slicni maestralni potezi :)

Ma kakav bre konzervativni korpus sta palamudis to ne postoji.
Danas u Srbiji postoje dva korpusa - patriotski i izdajnicki, sve ostale podele su sporedne i irelevantne.
DSS je gubio na popularnosti od 2003 upravo zbog saradnje sa izdajnickim partijama. 2003 njihovi glasaci su ocekivali, nakon zestokog sukoba sa DS-om, da ce Kostunica ici sa Radikalima u koaliciju. Tada je, ali i na sledecim izborima Kostunica izneverio ocekivanja svojih glasaca otud i sunovrat podrske njihovoj partiji.
SPS vam je dao jasan odgovor - na ucenu Dinkica da ako SPS udje sa Radikalima u gradsku vladu nema nista od republicke koalicije - SPS odgovara upravo potpisivanjem sporazuma sa SRS. Slag na tortu je Mrkonjino podyebavanje pominjanjem Milosevica i Milanovica i slicni maestralni potezi :)

Postoji, a ja, kao neko ko je radio za CESID, bih trebalo da znam dosta o politickoj situaciji i modernoj politickoj istoriji u Srbiji.

"Izdajnicki"...hm....da si uopste svestan da to nije politicki korektno, da ne pominjem normalno u drzavi? I da li stvarno mislis da pola Srbije, zajedno sa svim nacionalnim manjinama, cine izdajnici? Mozda bi mogao objasniti zasto to mislis i zbog cega?

Politicki strucnjaci i analiticari vide struje i blokove, a korektno ime za tvoj izdajnicki je pro-evropski.

Ako je DSS gubio 2003. zahvaljujuci saradnje sa izdajnicima, kako objasnjavas da je vecina njihovih glasaca sada kod istih tih izdajnika? :rotf: Pre ce biti da gubi zbog svoje radikalizacije i puta tamo gde potpredsednik Vladeta Jankovic rek'o da zna da bi se vecina DSS celnika obesili kada bi neko to ozbiljno predlozio.

Sve su to politicke igre. One prestaju onog trenutka kada se formira vlada, i tek tada (unazad) mozemo sa sigurnoscu sve posmatrati. Mnogi ne iskljucuju ni Tadic-Kostunica vladu. :mrgreen:

"Izdajnicki"...hm....da si uopste svestan da to nije politicki korektno, da ne pominjem normalno u drzavi? I da li stvarno mislis da pola Srbije, zajedno sa svim nacionalnim manjinama, cine izdajnici? Mozda bi mogao objasniti zasto to mislis i zbog cega?

Zabole me patka za politicku korektnost. Naravno da ne mislim da su svi glasaci tih partija izdajnici, izdajnicka je njihova ideologija i njihova partijska infrastruktura. Glasaci nisu obavezni da se previse ozbiljno bave motivima politicara i njihovim pravim ciljevima.

Ako je DSS gubio 2003. zahvaljujuci saradnje sa izdajnicima, kako objasnjavas da je vecina njihovih glasaca sada kod istih tih izdajnika?

Nemam sta da objasnjavam kad je to izmisljotina.
Da je to istina oni bi presli u glasace DS-a jos 2003 nakon onog velikog sukoba kad je DS izbacila DSS iz parlamenta.

Mnogi ne iskljucuju ni Tadic-Kostunica vladu. :mrgreen:

A to su oni isti koji i dan danas ne iskljucuju vladu DS-SPS :D Toliko o njihovoj politickoj ozbiljnosti

Zabole me patka za politicku korektnost. Naravno da ne mislim da su svi glasaci tih partija izdajnici, izdajnicka je njihova ideologija i njihova partijska infrastruktura. Glasaci nisu obavezni da se previse ozbiljno bave motivima politicara i njihovim pravim ciljevima.

Nemam sta da objasnjavam kad je to izmisljotina.
Da je to istina oni bi presli u glasace DS-a jos 2003 nakon onog velikog sukoba kad je DS izbacila DSS iz parlamenta.

A to su oni isti koji i dan danas ne iskljucuju vladu DS-SPS :D Toliko o njihovoj politickoj ozbiljnosti

Izmisljotina? Fajn, mozes ti ziveti u svom svetu, ali gde su otisli svi oni DSSovski glasaci? U SRS nisu, odnosno jedva. Otkuda je DS nabavio sve one glasove? Sve to apstinenti, a? A DSSovi otisli u apstinenciju? :whistling: Da nisu to isti ljudi? Iovako ionako, u drugom krugu od DSSovih biraca odnos Tadic:Nikolic je bio 2:1.

Naravno da ne bi, pa to je i razlog tako malog rezultata DS-a.

Ne iskljucuju ni vladu DS-DSS. Sve je moguce u ovoj Srbiji...samo je pitanje koliko. Ako se ogradimo potpuno od jedne mogucnosti - to znaci da mozemo da ispadnemo u krivu, a tada gubimo kredibilitet i struku. Npr. mene bas interesuje, u slucaju da SPS i DS formiraju vladu, koja ce tvoja prva reakcija biti na ovom forumu - ovde uvek nakon sto izbore izgube, zestoko tvrdi postovaoci struje misteriozno pobegnu (npr. nakon sto je Nikolic izgubio predsednicke izbore).

A zasto su oni izdajnici po partijskoj infrastrukturi i ideologiji? Objasni. Slusam te.

Sta tu ima vise da se prica, ideologija koja cuti pred cepanjem drzave, koja kidnapuje ljude i protivustavno ih izrucuje drugim drzavama, koja ukida presude onima koji su bombardovali ovu zemlju, koja sa onima koji potpiruju i podrzavaju otcepljenje Kosovo namerava da ulazi u nekakve integracije - sta reci za takvu ideologiju i takvu partijsku infrastrukturu koja tu ideologiju gura - nego da su izdajnicke.

Sve je zavrseno, jos samo par vas fanatika se koprcate po nekakvim forumima, bolje bi bilo da se ugledate na cmizdravu Svetlanu Lukic i ostale apostole vase retardirane i propale ideologije, eno i ona priznaje kako je rat izgubljen i kako samo zeli da boluje u tisini. Idite i vi malo bolujte, ima ko ce da se bavi politikom sledecih godina.

Sta tu ima vise da se prica, ideologija koja cuti pred cepanjem drzave, koja kidnapuje ljude i protivustavno ih izrucuje drugim drzavama, koja ukida presude onima koji su bombardovali ovu zemlju, koja sa onima koji potpiruju i podrzavaju otcepljenje Kosovo namerava da ulazi u nekakve integracije - sta reci za takvu ideologiju i takvu partijsku infrastrukturu koja tu ideologiju gura - nego da su izdajnicke.

Sve je zavrseno, jos samo par vas fanatika se koprcate po nekakvim forumima, bolje bi bilo da se ugledate na cmizdravu Svetlanu Lukic i ostale apostole vase retardirane i propale ideologije, eno i ona priznaje kako je rat izgubljen i kako samo zeli da boluje u tisini. Idite i vi malo bolujte, ima ko ce da se bavi politikom sledecih godina.

U prevodu....ne umes da objasnih. Da. :dontunderstand:

Kao prvo, da nagovestim da su ovo praktično iste snage, maltene bez ikakvih unutarkoalicijskih oscilacija, pa da ne bude "ma to su X+Y+Z zajedno"!!!

U pitanju su Okruzi Republike Srbije, analizirajmo 2008. godinu:

Predsednicki izbori:
Pogledajte prilog 37768

Parlamentarni izbori:
Pogledajte prilog 37769

Da nije Srba političke nauke bi bile p. dim od fakulteta
A sada me ostavite da analiziram priloge...

Back