Anakonda

• Začetnik teme Začetnik teme Bexo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bexo

Zainteresovan član
Poruka
433
Anakonda mi vise lici na zver nego na zmiju , dostizu duzinu i do 20 metara . U stanju su da progutaju celo govedo .

Na sta vama vise lici ?

Mislim da si malko pogresio, najduza ikada uhvacena je imala oko 11m, a inace bas su cool zivotinje. Pre dosta godina u NS-u je postojala radnja Zoo tropico koja je prodavala egzoticne zivotinje, pa su jedno vreme imali i povece zmije, najlepsa ikada mi je bila Albino Piton, jednog sam cak planirao da pazarim ( u to vreme kosta 300e ) al nazalost prodali su ga....

Mislim da si malko pogresio, najduza ikada uhvacena je imala oko 11m, a inace bas su cool zivotinje. Pre dosta godina u NS-u je postojala radnja Zoo tropico koja je prodavala egzoticne zivotinje, pa su jedno vreme imali i povece zmije, najlepsa ikada mi je bila Albino Piton, jednog sam cak planirao da pazarim ( u to vreme kosta 300e ) al nazalost prodali su ga....

Nisam pogresio , proveri malo po netu . Ako ti je to cool zivotinja , sta ti je onda recimo pagaj ?

Malo da pojasnimo terminologiju. Grabljive zivotinjske vrste su po automatizmu zveri tako da je naslov teme, samim tim sto su sve postojece vrste zmija grabljivci, bio pleonazam. Mozda je autor teme pre mislio na cudoviste nego na zver ali sad je gotovo... :) I jos da vas zamolim, da ne koristim grublje termine, da zavrsite sa takmicenjem u uneredjivanju. ;)

Nisam pogresio , proveri malo po netu . Ako ti je to cool zivotinja , sta ti je onda recimo pagaj ?

Pa pogledao sam, najveci zabelezeni primerak je imao oko 34stope, sto je skoro 2x manje od 20m... Ono sto se navodi nikada nije dokazano, kao i dzinovska lignja od 100m

A papagaj je ptica, malo lepsa kokoska i jos moze da leti...

Back