Anafralin?

salbo_pismena

Ističe se
Banovan
Poruka
2.767
Vec godinu dana nabavljam drugu iz hr lek anafranil.On ima sto bolesti. I boluje od aksioznosti.Lek mu je vazan. Ali se tesko pronalazi tamo odakle je on. Ja mu šaljem autobusom. Zadnji put mi je ostala jedna kutija.i vukla mi se po kuci.onda mi je uhvatilo ne spavanje i neki očaj..situacija je takva.Postajala sam sve ocajnija,.i neispavanija. I uzmem dva ta i rinasek.Rinasek me uspava. Ali kada sam se probudila ,bila sam bolje..nestao je ocaj. . .nekako kao da sam tuplja. . . Što mi u ovoj situaciji odgovara skroz..Da me što manje stvari pogadja. . . Jedno mesec dana. . .Pa me zanima. . .Kakve bi ja imala štete ako ispijem tu njegovu jednu kutiju?Kako anafralin deluje na jajnike i hormone? Tj.moze li da poremeti nesto sa hormonima od mesec dana uzimanja?

pitaj lekara ne zezaj se s tim :( to mozhe da bude bash jak neprijatan lek ali valjda treba i ti da si u nekom stanju
to je antidepresiv iz te grupe je i nesto ga hvale
e valjda ako se predozirash tim mozes da umres ali verovatno ne tako sto se uspavas :sad2:
imas bre recept da citas

Anafranil je antidepresiv, i dosta je jak, nemoj mnogo to da gutas, a tek nemoj da mesas...rinasek i anafranil ti ne trebaju zajedno...zavisi sta hoces da postignes...anafranil ce da te digne..rindza ce da te sobali, ne trebaju ti zajedno :) ako uzimas mesec dana kontrolisano verovatno ti nista nece biti, samo pazi da ne preteras, i nemoj da mesas ta dva =) Tupa si bila od rinaseka, ne od anafranila =)

Ne znam....ja sam znao da je dizac, pa sam znao i sta da ocekujem otprilike, da je normalan - nije :D ali bilo je i dobrih momenata :D skontao sam da je jak, nije bilo lose, ali ga ipak nisam posle uzimao...ali za taj jedan put, ok =) To sve zavisi od svakog od nas pojedinacno i nase hemije u mozgu...tako da nema pravila u sustini, kao i sa vecinom ostale hemije =)

taj lek spada u grupu triciklicnih antidepresiva i vise nije lek prvog izbora u lecenju depresije iz prostog razloga sto ima brdo nezeljenih efekata (na primer: opstipacija, poremecaji akomodacije vida, suvoca usta, pad pritiska u stojecem stavu,...) i sada postoje noviji antidepresivi koji ne izazivaju te nezeljene efekte. ako mislis da ti je potreban antidepresiv, idi kod lekara i neka ti on preporuci neki ako smatra da ti je zaista potreban, jer to nisu lekovi za zezanje.
e sad, posto me neces poslusati, naravno, i neces otici kod lekara, ako bas resis da uzimas neki antidepresiv, onda bolje uzmi neki od ovih: Cipralex, Citalex, Citalopram Sandoz, Fluneurin, Flunirin, Fluoksetin, Fevarin, Actapax.... i obavezno procitaj ono uputstvo iz kutije

Vec godinu dana nabavljam drugu iz hr lek anafranil.On ima sto bolesti. I boluje od aksioznosti.Lek mu je vazan. Ali se tesko pronalazi tamo odakle je on. Ja mu šaljem autobusom. Zadnji put mi je ostala jedna kutija.i vukla mi se po kuci.onda mi je uhvatilo ne spavanje i neki očaj..situacija je takva.Postajala sam sve ocajnija,.i neispavanija. I uzmem dva ta i rinasek.Rinasek me uspava. Ali kada sam se probudila ,bila sam bolje..nestao je ocaj. . .nekako kao da sam tuplja. . . Što mi u ovoj situaciji odgovara skroz..Da me što manje stvari pogadja. . . Jedno mesec dana. . .Pa me zanima. . .Kakve bi ja imala štete ako ispijem tu njegovu jednu kutiju?Kako anafralin deluje na jajnike i hormone? Tj.moze li da poremeti nesto sa hormonima od mesec dana uzimanja?

ne možeš da otupiš odjednom, nego si zgutala to odokativnom dozom, komirala se i probudila sa "teškom glavom". potrebno je neko vreme uzimanja leka (7-10 dana ili čak više, zavisi od osobe do osobe) da bi se pojavili prvi znaci njegovog delovanja. najbolje je da odeš kod lekara da ti odredi terapiju, ako si uopšte za terapiju lekovima, a ne na svoju ruku. antidepresivi nisu za jednokratnu upotrebu. obično se piju oko 6 meseci najmanje, a ne jedna kutija. ako nećeš kod lekara bolje zgutaj bensedin kad zatreba, dok ti ne prođu ti problemi, nego da počinješ sa antidepresivima.

Hvala hvala ljudi.Odgovorili ste me.A pod br.1ja vec imam hronicnu ostipaciju-ne treba mi jos nesto da me zatvori.Ja jesam tvrdoglava istina je to,i znam odredjivati sebi terapije.jedino mi je dobro to sto cim primetim promene velike ja prestajem da pijem sve.

Postaces drogeras ako vec nisi. Ako nije prosao rok trajanja posalji dalje. Nije se zezati sa lekovima.

p.s. 185.000 post :)

To si nam napisao da bi zaokruzio broj postova?Hvala tata. Ali ja i svi ovi ljudi to znamo.Ne cine zivot definicije iz udzbenika.Znam da se nije zezati sa lekovima,ali nije se zezati ni sa psîhom.Ako postoji nesto cime cu olaksam sebi postojecu situaciju ...zasto da ne olaksam.Nego da cekam da me spopadne manija neka pa tek onda da reagujem.

A inače. Dobila sam jutros proliv.Od leka koji izaziva opstipaciju? I to jos ja koja imam hronicnu opstipaciju.Nije da nije,ali bolje je nego juče.Ne pomisljam i ne zalazim u dubioze analiticke. . .Tako je kako je.Tu sam. . .ko zna,mozda je ovo tunel iza kog me čeka svetlo...ali valja pokušati..preziveti.Juce. To nisam tako rezonovala.I ako mi je u tome pomoglo ovo sranje malo od tablete,zasto bi tu cinjenicu odbacija zbog skolske definicije- ne treba se sa lekovima igrati.Tj.Mozda ovo nije dobar lek. . .za mene. . .Ali vi kazete da nece mi mnogo nista biti od 15dana uzimanja.....pa probacu još 2 dana.ali po jednu bez rinaseka. . .Ovo sam se malo predozirala. . .

Malo mi se ruke tresu.ne primetno .Vise je to neka slabost u rukama.. . Jeste da nije sasvim normalno ali sam se ja jako obradovala kada sam osetila da mi se ide u wc. ...i to od tableta koje su za mozak.??? Ako je opstipacija znak da nesto u organizmu nije kako treba ,onda moguce je da je proliv ..znak da je nesto uzrok opstipacije pokrenulo?

Proliv ne mora da ima ikakve veze sa tabletom, mozda imas neku stomacnu infekciju bas u ovom trenutku i da se vremenski poklopila sa uzimanjem tablete. Ne mogu sad da objasnjavam nekoliko biohemijskih procesa koji dovode do opstipacije pri uzimanju ovog leka, pa mogu samo da ti kazem da mi verujes - on ili izazove opstipaciju ili ne izazove nista u crevima. ne moze da se desi da ti on na nivou gastrointestinalnog trakta dovede do proliva.
Samo cu jos da primetim da sam bio stoprocentno u pravu, nisi poslusala nikog od nas ovde. Niti si otisla kod lekara, niti si uzela neki bezbedniji lek. To sto ti se tresu ruke moze biti jos jedan veoma ozbiljan nezeljeni efekat. Procitaj o jatrogenom parkinsonizmu pa razmisli da li ces da nastavis na svoju ruku da uzimas lekove.

Poslednja izmena:
Sto pijes rinasek, tj. sto mesas ta dva? =) Prvo, anafranil ti ne treba, to sam 100% siguran...drugo, ako te uhvati nesto, pa treba da smiris glavu, bolje uzmi malo bromica, nego taj anafranil...a ako ti treba nesto na duze da te podigne, onda otidi kod nekog lekara koji po mogucstvu dobro zna svoj posao, da popricas i da ti preporuci nesto...posto mnogi ne znaju.

Proliv ne mora da ima nikakve veze sa tabletom, mozda imas neku stomacnu infekciju bas u ovom trenutku i da se vremenski poklopila sa uzimanjem tablete. Ne mogu sad da objasnjavam nekoliko biohemijskih procesa koji dovode do opstipacije pri uzimanju ovog leka, pa mogu samo da ti kazem da mi verujes - on ili izazove opstipaciju ili ne izazove nista u crevima. ne moze da se desi da ti on na nivou gastrointestinalnog trakta dovede do proliva.
Samo cu jos da primetim da sam bio stoprocentno u pravu, nisi poslusala nikog od nas ovde. Niti si otisla kod lekara, niti si uzela neki bezbedniji lek. To sto ti se tresu ruke moze biti jos jedan veoma ozbiljan nezeljeni efekat. Procitaj o jatrogenom parkinsonizmu pa razmisli da li ces da nastavis na svoju ruku da uzimas lekove.

cekaj kako vas nisam poslusala?
ja sam juce se nadrogirala lekovima i onda postavila post,,
i osamutila sam se od spavanja..ne znam tacno kada sam se budila i koliko
ali danas sam najzad otvorila oci i ustala ojo 13 h
skoro 12 sati sam spavala
,,
to je bilo pre 4 sata
..osamucena tesko da cu da odem danas kod lekara
ali evo necu uzimati anafralin,dovoljno si me uplasio
hvala

izvini, nisam hteo da zvucim kao da osudjujem :)
Sigurno imas razloge zasto mislis da ti treba ta tableta, necu da ulazim u to. Samo sam hteo da te upozorim na uzasne posledice koje su moguce ako te lekove ne uzimas na pravi nacin i zato cim prestanes da budes osamucena, ako se i dalje osecas depresivno, idi kod lekara. Sve najbolje ;)

izvini, nisam hteo da zvucim kao da osudjujem :) Sigurno imas razloge zasto mislis da ti treba ta tableta, necu da ulazim u to. Samo sam hteo da te upozorim na uzasne posledice koje su moguce ako te lekove ne uzimas na pravi nacin i zato cim prestanes da budes osamucena, ako se i dalje osecas depresivno, idi kod lekara. Sve najbolje ;)
da.pa hocu da znas.Kada se ruke tresu i kada mi je stalno hladno i pospana sam ne mere biti da mi lek prija.Ali sam stabilnija...sto ce reci da mi treba antidepresiv

Smej se, smej se i smeeeej. Najbolji lek za sve. :lol:

Imam lekarku opste prakse ...cara!Kaze!Ako mislis da ti odgovara anafralin probacemo 3 meseca sa njim.Da te ne saljem sada na preglede,ako postoji mogucnost da ti daju isti lek.Ako primetis da ti nesto nije kako treba na prvi znak dodji.

Izvini ali ne mogu da razumem da uzimas takav lek na svoju ruku (a i dr.opste prakse je malo 'cudna').

Psihijatar odreduje treba li ad ili ne, i koji. Ne podnosi svako isti lek niti na svakoga isto deluje.
Sem toga, koliko znam, ad se pije najmanje 6 meseci.

Back