obrada
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
obrada
obrada
Ana Karenjina je knjiga koju treba procitati i imati u svojoj biblioteci![]()
Imam jedno pitanje!!!
Sta sve treba uraditi, analizirati, napisati..... da bi lektira bila u potpunosti uradjena. (mislim na Anu Karenjinu, ali i ostale)
U skoli nam profesorica uvek kaze da se svi ne samo moje odeljenje nego i cela godina drze osnovne skole. (beleske o piscu, prepricavanje, opis likova, tema, ideja)
Dakle, sta je sve potrebno za potpunu analizu lektire???
apsolutno se slažem.Ja sam je čitala dvaput i smatram da je ova naša instant generacija znatno uskraćena jer ne čita.Ana Karenjina jedan je od mojih najdražih likova i svakoj djevojci,mladoj ženi bih toplo preporučila da je pročita.Ona je svevremenski lik,a broj stranica kod svih ruskih klasika jeste obiman,ali to ne oduzima od ljepote takvih književnih djela.
da u pravu si
ali zamisli sta su deca rekla profesorki srpskog jezika za ovu knjigu , koja se cita u drugom razredu srednje skole, i to u gimnaziji : ,, Da citamo knjigu o nekoj kurvi ne pada nam na pamet''![]()
Nisam tako nešto čula,ali me rastužuje jer svako od te djece jednoga dana može iskusiti gorčinu jedne Karenjine![]()
Jeste.Moj sin je recimo Karenjiu "izguglao" i bez obzira na moje reakcije nije imao namjeru da je pročita.Nakon nekog vremena,sasvim slučajno,jedna njegova drugarica je sa njim započela temu o Ani.deca sve manje i manje citaju knjige i to je tuzno