Aminokiseline!!!

• Začetnik teme Začetnik teme HAD~
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koliko su tablete aminokiselina opasne? Mislim na one sto se piju za misice ili sta vec? Naravno,ne pijem ja ;)

Pogresno postavljeno pitanje! Jer to pitanje implicira da su opasne , A ZAPRAVO NISU UOPSTE!

Nase celo telo se sastoji iz aminokiselina a one izgradjuju proteina tj proteini se sastoje iz njih , a i unosimo ih svakog dana kroz hranu i KROZ RAZNORAZNE KONDITORSKE PRERADJEVINE TAKO DA NEMOJTE SAD DA POCNETE O ONIM PRICAMA "PA JESTE ALI OVO JE PRIRODNO A ONO NIJE, NAPRAVLJENO JE VESTACKI".....:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:

JAfa, cokoladice, svi keksovi i bilo sta slatko ili slano sto ima da se kupi u prodavnici ima na poledjini nutritivni sastav tj iz cega se sastoji taj proizvod!

Pise UH - seceri, ugljeni hidrati
Lipidi-masti
PROTEINI - BELANCEVINE....

E sta mislis adakle su te sve belancevine tj proteini???

E pa to su ti sve oni isti proteini koji mogu da se kupe u prodavnici sportske opreme!

I sad kao to je lose a kada kupis jafu u jafi je kao dobro to?? :roll:

O proteinima pricam jer se oni sastoje od aminokiselina.....

Kiseline se dele na ESENCIJALNE I NEESENCIJALNE....
Jedne se stvaraju u telu same, a DRUGE MOZEMO UNETI SAMO ISHRANOM, ALI TO JE U PRAKSI SKORO PA NEMOGUCE TAKO DA SE PREPORUCUJE OBAVEZNA SUPLEMENTACIJA AMINOKISELINAMA SVIM SPORTISTIMA A POSEBNO VEZBACIMA U TERETANI!

Nije nista opasno garantujem ti, jedno 10 i jace godina proucavam tu temu i u ptaksi i u teoriji :D

TO JE SVE HRANA!

TO JE SUPLEMENT - DODATAK ISHRANI TO NIJE "HEMIJA" TO NISU HORMONI TJ STEROIDI CUVENI!

NE MESAJTE BABE I ZABE VI STO NE ZNATE!

Npr, Aminokiselina GLUTAMIN ima funkciju da odrzava imunitet i da ga jaca, kao i anti-katabolicku funkciju - da sprecava razgradjivanje tela tj misica i propadanje organizma!

Ne da nije nezdravo NEGO JE VEEOOOMA ZDRAVO!
TAKO DA IDI ODMAH KUPI, TI ILI TVOJ DRUG NEBITNO, SAMO ZNAJTE DA VAS TO NECE NABILDOVATI TO JE SAMO POMAGANJE DA SE ORGANIZAM NE RAZGRADJUJE I NE PROPADA TJ DA SE NE PRETRENIRAS, A MORAS DA SREDIS ISHRANU (PUNO PROTEINA I NISTA PROSTIH SECERA I TRANS MASTI) + WHEY PROTEIN DA KUPIS PORED TIH AMINO KISELINA JER AMINOKISELINE SU MIKRONUTRIJENT= UNOSE SE U MALIM KOLICINAMA IZUZETNO A PROTEIN JE MAKRONUTRIJENT=UNOSI SE U VELIKIM KOLICINAMA....

Znaci ne mozes da se "uradis" sa ne znam koliko miligrama aminokiselina, toje fizioloski perpetum mobile , nego moras da unosis jedno 2gr proteina po kg telesne tezine dnevno a tu amino kiseline dodju samo kao bonus, tj pomaganje....

Osnovu napredovanja u hipertrofiji (uvecanja, povecanja) misica cine - : ishrana , suplementacija (whey protein) genetika, jak sistematski isplaniran ucinkovit trening, odmor, pa sve ostalo...

Znaci ako misli samo da kupi aminokiseline a nema sredjenu ishranu - nemoj da kupuje jer nece videti skoro nikakvu promenu! Onda bolje neka kupi whey protein, a ako je izrazito mrsav neka kupi GAINER pocetnicki - on sadrzi pored whey proteina (whey=protein surutke) i ugljene hidrate koji daju masu i obim....

Диже тегове?
Рекао ти је винклер како смеју да се пију.
Реално, ефекат је привремен тако да их ја не бих пила.

Efekat nije privremen, EFEKTA NEMA , NIJE TO CAROBNI NAPITAK KOJI POPIJE ASTERIKS I 5 DANA JE JAK A POSLE NISTA....

Jednostavno suplementacij u sportu ne "radi" tako.... To rade steroidi tj "hemija"...

Aminokiseline su hrana odn.dodaci ishrani....Piju se u veeeoma malim kolicinama - u miligramima, a ljudsko telo tezi u kilogramima...Znaci da bi neko dobio 5kg misica (a ne sala) mora da popije 5000 pakovanja aminokiselina sto je nemoguce....

Aminokiseline se koriste samo kao dodatak da ubrzaju i olaksaju proces izgradjivanja misica, a ne "ja jedem burek i junk food i sad cu da popijem neke tamo aminokiseline i bicu za nedelju dana Svarceneger"

Aminokiseline su samo dopunsko sredstvo, najprimarnija je ishrana proteinska, pa onda suplementacija whey-em , e onda dolaze i aminokiseline, pa onda glutamin u posebnom obliku (jer je to najvaznija aminokiselina za misice - antikatabolicka funkcija) pa onda kreatin koji prenosi adenozin tri fosfat koji obezbedjuje snagu i energiju pa onda i sve ostalo - vitamini, minerali, antioksidanti itd...

A ONO O CEMU TI PRICAS - O PROLAZNOSTI REZULTATA - PA TO JE NORMALAN BIOLOSKI PROCES....

NE postoji nesto sto ces ti uraditi i to ce tako stojati zauvek bez daljeg ulaganja...TO JE TEORIJA NEUPOTREBE - SASVIM JE PRIRODNO I NORMALNO da kad neko prestane da vezba da se vraca unazad dok ne dodje do nivoa - minimum minimuma posle kod ne postoji atrofiranje tj razgradjivanje i propadanje tela jer bi covek umro....
I zgrada kada se napravi stari stari i dodje dan kada ce se srusiti ako se ne obnavlja...Tako i ljudsko telo....

E problem kod vas nevezbaca je sto se plasite da ce vam se posle nesto desiti - a to je prirodan proces da ako ne vezbate i ne hranite se ok da cete se vratiti na izgled svih ljudi koji ne vezbaju...
Nije to nista cudno niti lose niti POSLEDICA OVIH SREDSTAVA NEGO VI ZAMISLJATE DA ODRADITE 4 MESECA NEKI FITNES NESTO I TO DA VAM STOJI CEO ZIVOT!

E PA NE MOZE!

NISMO MI BUDALE STO CEO ZIVOT IDEMO U TERETANE.
TO JE PERPETUM MOBILE ANATOMIJE I FIZIOLOGIJE LJUDSKOG ORGANIZMA...

Dokle god se vezba i unose hranljive materije telo napreduje, kada se stane sa tim telo nazaduje JER NE DOZVOLJAVA SEBI LUKSUZ DA NOSI TOLIKU MISICNU MASU SA VEOMA MALIM PROCENTOM MASNIH NASLAGA - PARAFRAZIRACU I UPOREDITI SA KOLIMA - TO JE KAO DA KOLA IMAJU VELIKI MOTOR (MISICI NABILDOVANI) A MALO REZERVE GORIVA (SALO),I ONDA KOLA (TELO) SMANJE MOTOR (MISICE) A POVECAJU GORIVO (SALO).To nam je ostalo evolutivno kako bi preziveli - da telo ima minimum misicnog tkiva za pokretanje skeleta, a da sto vise skladisti sala jer je to izvor energije jer kada smo nekada bili lovci i sakupljaci nismo nista jeli po nedelju i jace dana i onda je pracovek prezivljavao zahvaljujuci tom salu samo.
Danas se vreme promenilo, i ima hrane na svakom koraku, ali taj mehanizam zadrzavanja sala je ostao a narocito kod zena zbog ishrane ploda, pa su zato i zene masnije (a ne teze) ...

bRu zLi rastura!

fala fala ....

Tebi cu isto odgovoriti, ali to je siroka tema hocu lepo da je napisem....

Za pocetak evo sta da radis:

Kupi tribulus terestris (bugarska biljka koja je vekovima koristila Bugarima, zato su bili nepobedivi na takmicenjima snage i dizanja tegova.Ona stimulise muskarca da bude muskarac - javlja se snaga, dubok glas, maljavost, cvrstina, samopouzdanje u sebe, ostrina miljenja i koncentracije) totalno bezbedan proizvod....

Kupi suplementaciju Cinka - cink povecava tj utice da se testosteron u granicama normale luci , tj regulise lucenje....

Jedi preko dana orah/badem/kikiriki - u njima su dobre masti a hormoni se prave od lipid tj masti....
Kupi maslinovo ulje i stavljaj ga u salatu - maslinovo ulje je zdravo i od njega se isto prave hormoni u telu....
Izbegavaj preradjene masti i slatko napravljeno fabrickim putem (tipa cokolada belog secera itd)

LEzi sto ranije , ustaj ranije - hormoni se luce i uvece i rano ujutru, ako tada telo nije u stanju sna/jave moze doci do blagog poremecaja....

Sto manje konzumiraj alkohol ako moze uopste ne konzumiraj eventualno po jedno pivo za vikend - alkohol smanjuje nivo testosterona...

Isto puesnje - izbaci, smanji ili prekini...

Tezak trening stimulise povecanu proizvodnju testosterona - guranje ormana, prenosenje teskih stvari itd - Upisi se u teretanu i radi teske bazicne vezbe - cucanj, bench mrtvo dizanje...+ i ostalo po malo ali ovo glavno da bude - teske vezbe kao ove stimulisu proizvodnju testosa da bi se mogao podici taj predmet drugi put

Moras da jedes na svaka 2-3 sata - gladovanje i preskakanje obroka inhibise (sprecava) stvaranje testosterona jer onda telo cuva masti za rezervu i nece praviti hormone u normalnoj meri...

Ako nemas,nadji devojku i imajte redovne sex,odnose (ali ne preterano ucestale jer je onda obrnut efekat).Redovan sex stabilizuje telo i proizvodnju testosa, a ako se tako radi duze vreme testosteron se luci i vise jer se trosi pa je telo primorano da poveca lucenje...

I to je to sto sam se mogao setiti na brzinu...

fala fala ....

Tebi cu isto odgovoriti, ali to je siroka tema hocu lepo da je napisem....

Za pocetak evo sta da radis:

Kupi tribulus terestris (bugarska biljka koja je vekovima koristila Bugarima, zato su bili nepobedivi na takmicenjima snage i dizanja tegova.Ona stimulise muskarca da bude muskarac - javlja se snaga, dubok glas, maljavost, cvrstina, samopouzdanje u sebe, ostrina miljenja i koncentracije) totalno bezbedan proizvod....

Kupi suplementaciju Cinka - cink povecava tj utice da se testosteron u granicama normale luci , tj regulise lucenje....

Jedi preko dana orah/badem/kikiriki - u njima su dobre masti a hormoni se prave od lipid tj masti....
Kupi maslinovo ulje i stavljaj ga u salatu - maslinovo ulje je zdravo i od njega se isto prave hormoni u telu....
Izbegavaj preradjene masti i slatko napravljeno fabrickim putem (tipa cokolada belog secera itd)

LEzi sto ranije , ustaj ranije - hormoni se luce i uvece i rano ujutru, ako tada telo nije u stanju sna/jave moze doci do blagog poremecaja....

Sto manje konzumiraj alkohol ako moze uopste ne konzumiraj eventualno po jedno pivo za vikend - alkohol smanjuje nivo testosterona...

Isto puesnje - izbaci, smanji ili prekini...

Tezak trening stimulise povecanu proizvodnju testosterona - guranje ormana, prenosenje teskih stvari itd - Upisi se u teretanu i radi teske bazicne vezbe - cucanj, bench mrtvo dizanje...+ i ostalo po malo ali ovo glavno da bude - teske vezbe kao ove stimulisu proizvodnju testosa da bi se mogao podici taj predmet drugi put

Moras da jedes na svaka 2-3 sata - gladovanje i preskakanje obroka inhibise (sprecava) stvaranje testosterona jer onda telo cuva masti za rezervu i nece praviti hormone u normalnoj meri...

Ako nemas,nadji devojku i imajte redovne sex,odnose (ali ne preterano ucestale jer je onda obrnut efekat).Redovan sex stabilizuje telo i proizvodnju testosa, a ako se tako radi duze vreme testosteron se luci i vise jer se trosi pa je telo primorano da poveca lucenje...

I to je to sto sam se mogao setiti na brzinu...

Sad da mogu castio bi te :)
Cink sam nedavno kupio planiram i Tribulus za koji dan na uzmem cim skupim pare.Student sam pa je 2500 za mene velika para :)
Maslinovo ulje i orasasti plodovi nece biti problem,ne pusim,ne pijem ili veoma retko ali nazalost kasno lezem i kasno ustajem,to cu morati korigovati.Isto tako i preskacem obroke ali i tu cu probati korigovati.
Devojku imam vec duze vreme i odnose imam trenutno samo jednom nedeljno,ne znam dali je to dovoljno za povecano lucenje testosterona.
Sto se tice teretane nedavno sam krenuo i vezbe radim po 3 serije sa 10 ponavljanja uz sto vecu tezinu,dakle brz ali tezak trening,mislim da je to ok za ovo sto meni treba.

Imao bi i jedno pitanje.Kad recimo povecam testosteron sa svim ovim stvarima koliko njemu treba da glas makar malo produbi i dali je to produbljenje koliko toliko trajno???

Poslednja izmena:
amino kiseline + dobar trening = estra rezultati provereno !
savet potrazi u malo boljoj teretani gde mozes naci i trenere i nutricioniste i sve informacije iz prve ruke,sto je najvaznije prave informacije a ne babske price i amaterske savete.
sto se tice amino kiselina one su apsolutno neskodljiv suplement i mozes i trebas da ih kupis i koristis po uputstvu.
iznenadices se rezultatima vec posle par treninga i to ne samo muskulaturom nego komleptnim stanjem organizma.

te price to je privremeno i sta ti ja znam posle nekog vremena ti splasnu misici su smesne do te mere da se cak i najveci amateri vise ne primaju na to.
naravno da ce misici atrofirati ako prestanes da treniras ma sta koristio tako je.poenta je u treningu i kvalitetnoj ishrani.
amino kiseline namenjene bodibildingu su jedan od najkontrolisanijih i najvise testiranih suplemenata i ako ih svi vrhunski svetski sportisti koriste kao dodatak ishrani zasto ne bi i ti ...

sto se tice cinka kao suplementa on ne podize nivo testosterona nego pravi hormonalni balans u organizmu tako da ako ocekujes da ti cink od 8 miligrama odradi testosteron to nece ici tako lako.
postoje takodje neskodljivi biljni preparati koji stimulisu testosteron al o tome ti je bitno da se konsultujes sa lekarom i da pre toga odradis komplet krvnu sliku. da se razumemo ne govorim o steroidima ni jednog tipa.

slazem se sa bruzlijem da ljudi imaju iskrivljen pojam o suplementima i sve svrstavaju pod 'hemikalije' a nije tako

ja koristim twinlabov amino fuel anabolic liquid i ekstra sam zadovoljan rezultatima.
ako te zanima nesto ili ti treba pomoc oko izbora i informacija posalji mi p.p.

Drustvo treniram vec 3 meseca i stvarno se vidi napredak ..mada ne uzimam nikakvu "hemiju" pa me zanima da li su amino kiselini pravi izbor ako hocu da skinem masne naslage i jos bolje oblikujem misic ..da napomenem bio puniji sam malo kad kazem malo 188 cm sa 95kg ..

amino kiseline + dobar trening = estra rezultati provereno !
savet potrazi u malo boljoj teretani gde mozes naci i trenere i nutricioniste i sve informacije iz prve ruke,sto je najvaznije prave informacije a ne babske price i amaterske savete.
sto se tice amino kiselina one su apsolutno neskodljiv suplement i mozes i trebas da ih kupis i koristis po uputstvu.
iznenadices se rezultatima vec posle par treninga i to ne samo muskulaturom nego komleptnim stanjem organizma.

te price to je privremeno i sta ti ja znam posle nekog vremena ti splasnu misici su smesne do te mere da se cak i najveci amateri vise ne primaju na to.
naravno da ce misici atrofirati ako prestanes da treniras ma sta koristio tako je.poenta je u treningu i kvalitetnoj ishrani.
amino kiseline namenjene bodibildingu su jedan od najkontrolisanijih i najvise testiranih suplemenata i ako ih svi vrhunski svetski sportisti koriste kao dodatak ishrani zasto ne bi i ti ...

sto se tice cinka kao suplementa on ne podize nivo testosterona nego pravi hormonalni balans u organizmu tako da ako ocekujes da ti cink od 8 miligrama odradi testosteron to nece ici tako lako.
postoje takodje neskodljivi biljni preparati koji stimulisu testosteron al o tome ti je bitno da se konsultujes sa lekarom i da pre toga odradis komplet krvnu sliku. da se razumemo ne govorim o steroidima ni jednog tipa.

slazem se sa bruzlijem da ljudi imaju iskrivljen pojam o suplementima i sve svrstavaju pod 'hemikalije' a nije tako

ja koristim twinlabov amino fuel anabolic liquid i ekstra sam zadovoljan rezultatima.
ako te zanima nesto ili ti treba pomoc oko izbora i informacija posalji mi p.p.
e bas zato ne treba da ih koristi

Back