Амфилохије o изјави Вучића да je Црногорска Православна црква аутокефална: "Вучић је велика незналица"

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
https://srbin.info/pocetna/aktuelno...esignal&utm_medium=push&utm_campaign=web_push

Амфилохије: Вучић је велика незналица, посланици призвали на себе проклетство

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије назвао је председника Србије незналицом, коментаришући изјаву Александра Вучића "да Црногорска аутокефална црква и де факто и де јуре постоји и пре успостављања независности 2006. године".

m-amfilohije-stanje-u-kome-se-sa-700x394.jpg

09:53 25.12.2019.

– Нисам гледао, али сам чуо. Тиме Вучић показује да је велика незналица – рекао је митрополит Амфилохије Вијестима.

Пар сати након што је Законодавни одбор дао сагласност на предлог Закона о слободи вероисповести, и то готово истовремено док су свештеници били окупљени испред Парламента, Амфилохије је казао да су чланови тог скупштинског тела урадили оно против чега се свештенство МЦП са верницима молило у Саборном Храму Христовог Васкрсења.

– Ми смо позвали сав народ и Скупштину да не темељи будућност Црне Горе на безакоњу, него на закону Божјем, имену Божјем и правди Божјој. То је наш призив и призив Црне Горе одувек. Ја се у Бога надам да Скупштина црногорска неће потврдити то безакоње утемељено на деобама, на мржњи, на Богомржњи братомржњи – истакао је митрополит Амфилохије.
Он је поручио да такво безакоње призива на себе проклетство светог Василија Острошког и светог Петра Цетињског.
– Још се надам да Скупштина Црне Горе то безакоње неће потврдити, јер би то био пораз Црне Горе и власти Црне Горе. А била би победа њена, као и победа свих нас да тријумфује правда, име Божје и правда Божја и закон онако како га је утемељио свети Петар Цетињски – рекао је он.

Он је питао чланове Законодавног одбора у чије име су данас одлучивали, ако су изигнорисали већину која се потписала против тог закона.
– У име народа нису. Народ је посведочио ових дана за шта је. Ако су они народна власт, онда је природно да не прихватају такве ненародне и противнародне законе – казао је Амфилохије.
Митрополит црногорско приморски поручио је да ће Митрополија наставити да се бори ако Скупштина ипак усвоји Закон.
– Боримо се 2.000 година против злочина, безакоња, против мржње, Богомржње, братомржње и та борба је увек оно што побеђује и која ће победити. Сам Христос рекао је – ‘Ја победих. Свет у злу лежи, али ја победих Свет, и зло и демонску силу’ – казао је Амфилохије.

Поручио је онима који треба да гласају о предлогу Закона да ће Бог победити.
– Онај ко је мислио да је јачи од Бога, грдно се преварио. Сви моћници који су ратовали против Бога сви су пропали и нестали, па че и ови савремени, сироти моћници – рекао је он.

1577264589000.png

По налогу олошких страних служби стално се подмећу измишљотине, лажи и подметаљке ДА БИ СЕ СРПСКИ НАРОД МЕЂУСОБНО ПОДЕЛИО И ПОСВАЂАО ---постаје одвратно... а оне који промовишу лажи треба драконски казнити:

https://webtribune.rs/vucic-mozda-ce-mali-sengen-propasti-pod-pritiskom-spolja/

Pokrenuo sam temu crkve sa Đukanovićem, odnosi su kompleksni
Predsednik je rekao da Srbija nije srećna zbog Zakona o slobodi veroispovesti koji je predložila crnogorska Vlada, ali da nismo mi ti koji će da odlučuju o tome.

Naveo je da je Srbija pravo da odlučuje u Crnoj Gori izgubila mnogo davno, a na kraju i formalno 2006. godine, kada, zahvaljujući tvrdokornosti naše tadašnje vlasti, nije bilo dogovora i Crna Gora je raspisala referendum o nezavisnosti, koju je potom i proglasila.

Temu zakona o slobodi veroispovesti, pokrenuo je, kaže, sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

„Razgovarao sam sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, čuo od njega određene argumente, rekao njemu svoj stav o tome. Videćemo šta će da bude“, rekao je Vučić.
„Taman i da su crnogorske vlasti za sve u pravu, postoji jedna stvar od koje ne može da pobegne — ne možete posle 100 godina državine i prava korišćenja svojine da kažete ’mi sad imamo druga pravila‘“, zaključio je Vučić.

По налогу олошких страних служби стално се подмећу измишљотине, лажи и подметаљке ДА БИ СЕ СРПСКИ НАРОД МЕЂУСОБНО ПОДЕЛИО И ПОСВАЂАО ---постаје одвратно... а оне који промовишу лажи треба драконски казнити:

https://webtribune.rs/vucic-mozda-ce-mali-sengen-propasti-pod-pritiskom-spolja/

Pokrenuo sam temu crkve sa Đukanovićem, odnosi su kompleksni
Predsednik je rekao da Srbija nije srećna zbog Zakona o slobodi veroispovesti koji je predložila crnogorska Vlada, ali da nismo mi ti koji će da odlučuju o tome.

Naveo je da je Srbija pravo da odlučuje u Crnoj Gori izgubila mnogo davno, a na kraju i formalno 2006. godine, kada, zahvaljujući tvrdokornosti naše tadašnje vlasti, nije bilo dogovora i Crna Gora je raspisala referendum o nezavisnosti, koju je potom i proglasila.

Temu zakona o slobodi veroispovesti, pokrenuo je, kaže, sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

„Razgovarao sam sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, čuo od njega određene argumente, rekao njemu svoj stav o tome. Videćemo šta će da bude“, rekao je Vučić.
„Taman i da su crnogorske vlasti za sve u pravu, postoji jedna stvar od koje ne može da pobegne — ne možete posle 100 godina državine i prava korišćenja svojine da kažete ’mi sad imamo druga pravila‘“, zaključio je Vučić.
Ja ne mogu Eremito da verujem sta ti pises sada....pa evo ti snimak toga sta je rekao:

na 11.33min.

I dobro je rekao Amfilohije da je Vucuc velika neznalica jer nije "de jure" postojala pre 2006, kao sto je ista ta MPC i sada nepriznata, a to sto su te reci izbacene u Web trubune-u, ne znaci da ne postoje.

Ipak, slazem se da se predimenzionira ovaj jedan njegov kiks, a da li zaista tako misli kao sto govori, pokazace nardena reagovanja na samovolju Mila Djukanovica.

Ja ne mogu Eremito da verujem sta ti pises sada....pa evo ti snimak toga sta je rekao:

na 11.33min.

I dobro je rekao Amfilohije da je Vucuc velika neznalica jer nije "de jure" postojala pre 2006, kao sto je ista ta MPC i sada nepriznata, a to sto su te reci izbacene u Web trubune-u, ne znaci da ne postoje.

Ipak, slazem se da se predimenzionira ovaj jedan njegov kiks, a da li zaista tako misli kao sto govori, pokazace nardena reagovanja na samovolju Mila Djukanovica.
Ја то пишем јер мислим да је АВ-дилеја направио лапсус.......а ко знааааа, можда и грешим........

Ја то пишем јер мислим да је АВ-дилеја направио лапсус.......а ко знааааа, можда и грешим........
a sad je dileja a?a mozda i gresis,a? jaoooo, a juce mene napoade da lazem, a vidi ovo majmunisanje - kazem ja, vucic je pametan izdajnik, de fakto i de jure

a sad je dileja a?a mozda i gresis,a? jaoooo, a juce mene napoade da lazem, a vidi ovo majmunisanje - kazem ja, vucic je pametan izdajnik, de fakto i de jure
Хајде не кревељи сеееееее..... ако мало боље и пажљивије преслушаш снимак - и сам ћеш закључити оно што сам ја навео...........

Pa i ja mislim da je napravio lapsus, odnosno da ne zna da se prav(il)no izrazava, ali zar ti nije jasno da je Webtribune izbacio te reci kojih ima u snimku?

Zato JEremito ne treba da citas bas sve novine dok ne proveris svojim ocima i usima. :aha2:

A da se predimenzionira ovaj njegov kiks iz neznanja, predimenzionira se, ali videcemo da li opravdano ili ne.

Хајде не кревељи сеееееее..... ако мало боље и пажљивије преслушаш снимак - и сам ћеш закључити оно што сам ја навео...........
ti nisi citav ako mislis da cu ja da slusam vucica uopste, ni amfilohije ga ne gleda, pa zasto bih ja?
ja ljigavca ne mogu da smislim od kada je pametan ulozio u klintone bese 2 mil.
mi americki srbi jedva cekamo da hilari vidimo u cuzi, i onda dodje pametni vucuci da joj da pare.
ti nisi sendvicar, jel to hoces da kazes, nisi ni simpatizer sns, i to mi pricas?
a za vucica imamo usranu motku.
idu opet izbori, pa neka bude opet pametan sa vasih 2 miliona

Poslednja izmena:
ti nisi citav ako mislis da cu ja slusam vucica uopste
ti nisi sendvicar, jel to hoces da kazes, nisi ni simpatizer sns, i to mi pricas?
О, Божеееееееее.. ............ како си глуп, јбт........... па не могу да верујем - ЕВО САДА БИХ ОДМАХ ГЛАСАО ПРОТИВ АВ и СНС-а - САМО МИ РЕЦИ ЗА КОГА ??? да нећеш можда за Румунку Маринику Тепић ???:hahaha::hahaha::hahaha:

ti nisi citav ako mislis da cu ja da slusam vucica uopste, ni amfilohije ga ne gleda, pa zasto bih ja?

Mita se probudio sada iz spavanja pa je jos bunovan, ne nazivaj sendvicarima ljude olako, a on to sigurno nije.

О, Божеееееееее.. ............ како си глуп, јбт........... па не могу да верујем - ЕВО САДА БИХ ОДМАХ ГЛАСАО ПРОТИВ АВ и СНС-а - САМО МИ РЕЦИ ЗА КОГА ??? да нећеш можда за Румунку Маринику Тепић ???:hahaha::hahaha::hahaha:
Dobro Mitke to nisu jedine 2 opcije, Vucic ili Tepic, ne budi sada smesan ni ti.
Ali da opozicija vecinom ne valja i ne kritikuje prave stvari niti pravim argumentima, to stoji.

ma vazi ja sam glup i ond se pojavi preletacevic beli za vas koji nemate za koga da glasate

za bojkot vi pametni sns botovi niste culi - kad nemas za koga onda ne glasas, does it make sense?
Mita se probudio sada iz spavanja pa je jos bunovan, ne nazivaj sendvicarima ljude olako, a on to sigurno nije.
ne mogu da verujem da toliko korisnih idiota sns nastancovao, rade za sns a da to i ne znaju

i svi srbi iz crne gore da pojure vucica u srbiju i napokon crna gora da se rastosilja budala i crkve njima nego kome ce..srbi na ledja da ih nose ne moze
Onaj ko drzi do sebe da je srbin neka proda siftarima kucu imanje i bezi u Srbiju i Republiku Srpsku a prvo u Republiku Srpsku, ********* neka se poturce.

374863_sasa-radulovic_ls.jpg

ali je glavni akter u Srbiji...do kada, videćemo
av je glavni akter dok mi iz amerike ne posaljemo sintere, kad vas vec nije briga za ona 2 milionceta od kad je postao samoproglaeni pametnjakovic

neka vam napravi veliku sengen albaniju jos, a ovo de jure i de fakto URAMITE

rusi neka mu posalju ceo muzej antikviteta kada su ovce, u zamenu za dzukce, sta od av-a drugo moz i da ocekujes

ma vazi ja sam glup i ond se pojavi preletacevic beli za vas koji nemate za koga da glasate

za bojkot vi pametni sns botovi niste culi - kad nemas za koga onda ne glasas, does it make sense?

ne mogu da verujem da toliko korisnih idiota sns nastancovao, rade za sns a da to i ne znaju

Daj bre covece juce si dosao na forum, ne busaj se toliko da znas jer ne znas ko je kakav. Rano ti je za busanje uostalom, ustvari to je ruzna osobina iovako ionako.

Back