Amfetamin (speed) protiv mucanja

Pošto mucanje ima veze sa ubrzanjem, a ne usporavanjem, mentalnih stimulusa na govorni aparat, prilično sam siguran da droga čiji je nick "speed" ne može da bude preporučljiva za adekvatno lečenje istog stanja nego upravo kontraindikovana.
ako mu odgovara, zasto da ne. samo je pitanje kolike doze i koliko vremenski. ne bi trebalo valjda da se uzima svakog dana... :)

Prvi put u zivotu cujem da amfetamin pomaze kod mucanja, ali zasto ne?
Iskreno pojma nemam, nisam speed nikada uzeo.
Mozda ces na nekom americkom forumu dobiti bolje odgovore, tamo je koliko znam Adderall legalan na recept.
Nase zdravstvo ima nekoliko lekova na bazi amfetamina, jedni su jaci drugi slabiji. Ali to mora da prodje komisiju, ne moze da se prepise tek tako. Daju se uglavnom ljudima koji imaju problema sa spavanjem.

Naravno , ne znam kako da das nekome ko ne spava , neće se nastava nikad :D ali za instant mrsavljenje , prava stvar :D
Mene je to strah probati. Ajd da imam 18 godina, ali sada kao stari magarac mislim da bi friknuo kada bi mi srce počelo lupati 200 na sat.
MDMA medicinskog stupnja čistoće je najviše što bi od tih dizalica uzeo, a i to je danas pod upitnikom.

Meni starom jarcu jedino još psihodelici u jako visokim dozama odgovaraju... svakih pet-šest godina možda.

Iduće na tapeti mi je pušenje DMT-a, traje maksimalno 20 minuta a katapultira van svega što možeš zamisliti.
I naravno meskalin u HCI ili drugom kristalnom obliku, ali o tome mogu samo sanjati, metar kaktusa ne bi jeo ni da mi zajamče najbolji trip u svemiru.
LSD sam imao priliku probati, ali sam odbio, zato što je bio s ulice.

Mene je to strah probati. Ajd da imam 18 godina, ali sada kao stari magarac mislim da bi friknuo kada bi mi srce počelo lupati 200 na sat.
MDMA medicinskog stupnja čistoće je najviše što bi od tih dizalica uzeo, a i to je danas pod upitnikom.

Meni starom jarcu jedino još psihodelici u jako visokim dozama odgovaraju... svakih pet-šest godina možda.

Iduće na tapeti mi je pušenje DMT-a, traje maksimalno 20 minuta a katapultira van svega što možeš zamisliti.
I naravno meskalin u HCI ili drugom kristalnom obliku, ali o tome mogu samo sanjati, metar kaktusa ne bi jeo ni da mi zajamče najbolji trip u svemiru.
LSD sam imao priliku probati, ali sam odbio, zato što je bio s ulice.
Mdma.je gora od spida. Ako pričamo o radu. Na Mdmi čistoj ne znas gde si. Spid ti nije ništa u suštini osim boljeg fokusa, neizdrza i cupkanja nogom. Mdma 8 meskalin bukvalno mogu da te raznesu.

Lsd je ok u manjim količinama, tipa pola slike. Nije ti nista u smislu halucinacije, ali ti se percepcija promeni u sekundi.i stvarno je vau efekat . Naravno, u lepom okruženju, priroda i ti fazoni.

I ne znam sta je matoro, msilim da kad si stariji čak je bolje.probati tako neke.zezalice, manje su šanse da te povuče kao kad imaš 18 :D

Mdma.je gora od spida. Ako pričamo o radu. Na Mdmi čistoj ne znas gde si. Spid ti nije ništa u suštini osim boljeg fokusa, neizdrza i cupkanja nogom. Mdma 8 meskalin bukvalno mogu da te raznesu.
Probao bih ja zezalice kada bi znao da me neće otjerati u napad panike.

🤣

Imam iznad 40.

Lsd je ok u manjim količinama, tipa pola slike. Nije ti nista u smislu halucinacije, ali ti se percepcija promeni u sekundi.i stvarno je vau efekat . Naravno, u lepom okruženju, priroda i ti fazoni.
Da, ali uzimati psihodelik u rekreativnoj dozi, umjesto pretjerati, bacanje je bisera pred svinje.
Postoji razlog zašto je psihodelik = psihodelik.
To se uzme u dozi većoj nego se u najcrnjom scenariju propisuje, pa čovjeka rastavi da mu idućih pet godina ne pada na pamet uzeti išta.
Kćer kolegice koja radi sa susjedovim psom izrazila je želju da za svoj 20 i neki rođendan uzme psihodelik i pitala je mamu gdje bi mogla nabaviti pravu stvar.
Mama je odgovorila: "Mama kann alles."

Da skratimo - jedna je majka.

Obratila mi se, ja sam kontaktirao susjedovog psa, koji je bio toliko benevolentan, da je mladoj junici ne poslao jednu dozu u obliku zamrznutog čaja, već tri bočice.
Mater mlade junice, obećala mi je da će vlastitoj kćerci biti trip sitter za rođendan.

Probao bih ja zezalice kada bi znao da me neće otjerati u napad panike.

🤣

Imam iznad 40.

Da, ali uzimati psihodelik u rekreativnoj dozi, umjesto pretjerati, bacanje je bisera pred svinje.
Postoji razlog zašto je psihodelik = psihodelik.
To se uzme u dozi većoj nego se u najcrnjom scenariju propisuje, pa čovjeka rastavi da mu idućih pet godina ne pada na pamet uzeti išta.
Kćer kolegice koja radi sa susjedovim psom izrazila je želju da za svoj 20 i neki rođendan uzme psihodelik i pitala je mamu gdje bi mogla nabaviti pravu stvar.
Mama je odgovorila: "Mama kann alles."

Da skratimo - jedna je majka.

Obratila mi se, ja sam kontaktirao susjedovog psa, koji je bio toliko benevolentan, da je mladoj junici ne poslao jednu dozu u obliku zamrznutog čaja, već tri bočice.
Mater mlade junice, obećala mi je da će vlastitoj kćerci biti trip sitter za rođendan.

Sve si ti u pravu, ali ja nisam videla sebe na bajku po mesecini , iako zavidim Hofmanu na otkrovenjima :D i ja imam trip od lošeg tripa i napada panike. Ali mogu ti reci da na amfetaminu nema napada panike, gore je na gandzi :D a za dovoljno psihodelikq nisam bila spremna nikad :D

Back