Amerikanci u Avganistanu ubili 90 civila, od toga 60toro male dece...

OK. Zadovoljan sam odgovorom. "kolega" je samo način obraćanja, a drugi put ću te osloviti s "poštovani korisniče podforuma Politika". Ovo oslovljavanje nije u službi dokaza bliskosti, bar ja to ne shvatam tako, već deo kulturnog ophođenja. A kolege smo u smislu učestvovanja i postovanja na istom mestu, kao đaci, studenti, radnici na istom poslu ...

Što se Vijetnama tiče, ostale su mi informacije da su (otprilike) žrtve u sledećem odnosu : USA=50.000 Vijetnam=2 miliona
Ostavljam mogućnost da cifre nisu precizne jer pričam po sećanju.

Kao i Irački efekat, do sada je : oko 5 ili 6 hiljada Amerikanaca naspram više od 500.000 Iračana.

Odnos ovih brojki ipak nešto govori, a to nije samo američka vojna i tehnička nadmoć.

Mislim da stvarno nema potrebe za takvim preterivanjem sto se oslovljavanja tice, preslo bi vec, verovatno, granicu sarkazma. Da si kulturan se vidi, samo je pitanje da li hoces uvek da se ponasas kako umes (ne, nije mi uopste namera da vredjam niti aludiram na bilo sta).

Sto se poginulih Vijetnamaca tice (na obe zaracene strane) cifra je verovatno veca (mozda i duplo), narocito ako se uracunaju zrtve koje su posle odlaska USA pobijene od strane crvenih.

Back