Amerikanci ili Talibani-šta je bolje za Afganistan

gost 102443

Buduća legenda
Poruka
31.178
Ovako talibani kažnjavaju žene
Američki „Tajm" šokirao svet objavivši fotografiju muslimanke Ajše iz Avganistana, kojoj su odsečene uši i nos jer je pokušala da pobegne iz porodice koja ju je zlostavljala

1.jpg

Ona je kažnjena zato što je pobegla iz talibanske porodice svog muža, koja ju je kolektivno zlostavljala.
Jedno veče, uoči ponoći, odvedena je u planine oblasti Uruzgan, gde joj je održano „suđenje". Izveli su je ispred muža i njegove porodice. Govorila je kako je morala da pobegne, jer su je tukli svaki dan i ponašali se kao da je rob. Da nije pobegla, verovatno bi je ubili, žalila se Ajša. Lokalni talibanski komandant, koji je imao ulogu sudije, nije bio dirnut pričom. Presuda je bila jasna - brat njenog muža ju je držao dok se muž lično mašio noža. Redom joj je sekao prvo uši, a potom i nos. Krv je šikljala na sve strane. Ona se onesvestila od bolova. Ostavili su je tako da leži sama u planini. Talibanski sudija je posle objasnio njenom ujaku da je presuda morala da bude takva, kao primer drugim devojkama iz sela, da im ne padne na pamet da urade nešto slično...
Ajšu su pronašli američki vojnici u Avganistanu i ona je završila u centru za oporavak, njena slika na naslovnoj strani najuglednijeg svetskog nedeljnika, a njena priča postala je udarna vest svih svetskih medija. Ajša je, dakle, na bezbednom, a ići će na operaciju koju će da sponzoriše dobrotvorna fondacija „Grosman burn" iz Kalifornije.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/magazin/story/131072/Ovako+talibani+kažnjavaju+žene.html

Dakle, ko je bolji, talibani ili Amerikanci?

Koliko noseva, usiju, ociju, je izvadila svaka americka granata u napadnutim zemljama?

Koliko noseva i ociju iracke dece trune u pustinji?

Ljudi koji su bacili atomsku bombu na grad pun civila, onda se nisu pokajali i za tri dana su bacili drugu atomsku bombu na drugi grad, pokusavaju da spasu Ajsu i Milu od nehumane presude.

Ej, bre, kakavo licemerje. Ubica se bori za humanost!

Ameri koriste ajsu samo da stvore alibi za iskrcavanje trupa koje ce pobiti sve preostale ajse.

Onda ce na praznom nenaseljenom tlu postaviti pershing rakete.

Usi i nosevi se svakodnevno seku u gvantanamu, panami, kolumbiji...nato turci jos uvek nabijaju na kolac.. koga briga.

Ajsa je pravosnazno osudjena jer je prekrsila zakone svoje zemlje, svojih predaka. U americi se jos uvek svakodnevno izvrsavaju smrtne kazne. Koga briga.

Razumem rat. Razumem osvajanje. Razumem strategiju, naftni put, vojne baze. Sve razumem. To su muske stvari.
Gadim se od prljave smrdljive americke propagande.

Serijatski zakon jeste uzasan i nehuman, ali su ameri poslednji narod na planeti koji sme da upre prstom u nekoga.

Nijedni nisu dobri, mada su Ameri sigurno bolji od Talibana

Teror - Batine zbog lakiranih noktiju
U Avganistanu je posle ulaska američkih trupa i poraza talibana stavljena tačka na represiju prema ženama, ali se situacija ne menja u krajevima zemlje gde talibani i dalje imaju premoć. Protivnici talibana su uplašeni sve češćim najavama američkih diplomata da neće moći doveka da šalju trupe u Avganistan i na to troše veliku količinu novca. Zato se svi plaše da se ne vrati vreme talibanske vladavine. Jer do 2001. žene nisu smele ni da pomisle na preljubu, pošto je kazna bila kamenovanje do smrti. Ako bi žena kojim slučajem otkrila gležnjeve ispod burke, usledilo bi bičevanje, a batine su se dobijale i za lak na noktima. Zabranjeno je bilo puštati ženski glas preko radija ili televizije. Danas žene imaju svoje takmičare na Olimpijskim igrama, voditeljke na televiziji i 25 odsto poslaničkih mesta u parlamentu. Ili, kako bi rekla Robina Džalalai, kandidat za mesto u parlamentu i prva žena učesnica na Olimpijskim igrama za Avganistan:
- Ja sada trčim oko stadiona gde su nekada muškarci igrali fudbal ženskim glavama.

Gde nam je onaj Bucko da nam kaze nesto iz prve ruke?

Koliko noseva, usiju, ociju, je izvadila svaka americka granata u napadnutim zemljama?

Koliko noseva i ociju iracke dece trune u pustinji?

Ljudi koji su bacili atomsku bombu na grad pun civila, onda se nisu pokajali i za tri dana su bacili drugu atomsku bombu na drugi grad, pokusavaju da spasu Ajsu i Milu od nehumane presude.

Ej, bre, kakavo licemerje. Ubica se bori za humanost!

Ameri koriste ajsu samo da stvore alibi za iskrcavanje trupa koje ce pobiti sve preostale ajse.

Onda ce na praznom nenaseljenom tlu postaviti pershing rakete.

Usi i nosevi se svakodnevno seku u gvantanamu, panami, kolumbiji...nato turci jos uvek nabijaju na kolac.. koga briga.

Ajsa je pravosnazno osudjena jer je prekrsila zakone svoje zemlje, svojih predaka. U americi se jos uvek svakodnevno izvrsavaju smrtne kazne. Koga briga.

Razumem rat. Razumem osvajanje. Razumem strategiju, naftni put, vojne baze. Sve razumem. To su muske stvari.
Gadim se od prljave smrdljive americke propagande.

.....................bravo ................:ok::ok:

Kako hoćeš.... možeš i tu ... a možeš i na neko drugo mesto !?!?!

I šta da ti kažem na ovo? Ako ti odgovorim istom merom, ti ćeš kao i svaki patriota junak da trčiš kod modova da me tužakaš i plačnim glasom progovaraš "Aaaaaaaaaaaaaaaaa, vidi šta mi je rekla......aaaaaaaaaaaaa, neću takoooooooooooooo"....:besna::besna:

Ako ti ne odgovorim ništa mislićeš da opet možeš da razgovaraš sa mnom na ovaj način.

Dobro, ovog puta će proći ovako....

Mada, za ovih nekoliko godina koliko sam na ovom forumu, uočila sam da postoji ološ koji je u stanju da izgovori svašta spuštajući diskusiju na lični nivo zato što je dovoljno glup da ne može da parira sagovorniku argumentovano.

Ti ni slučajno nemoj da se prepoznaš u prethodnom pasusu, ...:mrgreen:

Нека народ Авганистана живи како жели.

Ако желе да живе по шериатским законима нека им буде.
Ако не желе нека живе по било којим другим правилима.
Њихова земља њихова правила.

Неможемо ми одређивати шта је боље за њих.

Нека народ Авганистана живи како жели.

Ако желе да живе по шериатским законима нека им буде.
Ако не желе нека живе по било којим другим правилима.
Њихова земља њихова правила.

Неможемо ми одређивати шта је боље за њих.

..............:ok::ok:.................

I šta da ti kažem na ovo? Ako ti odgovorim istom merom, ti ćeš kao i svaki patriota junak da trčiš kod modova da me tužakaš i plačnim glasom progovaraš "Aaaaaaaaaaaaaaaaa, vidi šta mi je rekla......aaaaaaaaaaaaa, neću takoooooooooooooo"....:besna::besna:

Ako ti ne odgovorim ništa mislićeš da opet možeš da razgovaraš sa mnom na ovaj način.

Dobro, ovog puta će proći ovako....

Mada, za ovih nekoliko godina koliko sam na ovom forumu, uočila sam da postoji ološ koji je u stanju da izgovori svašta spuštajući diskusiju na lični nivo zato što je dovoljno glup da ne može da parira sagovorniku argumentovano.

Ti ni slučajno nemoj da se prepoznaš u prethodnom pasusu, ...:mrgreen:

Ja znam samo da ovde ima onih koji koriste tuđi mozak i oni koji razmišljaju svojim.

Ovi što koriste tuđi imaju opravdanje jer sami za sebe kažu da ne misle ni o čemu i da im ne treba.

Lično mislim da svaki DS-ovac nema glavu a najmanje mozak....

Back