Slažem se u potpunosti. Što se turizma tiče, prirodnih lepota, atrakcija i uopšte mogućnosti kada su putovanja u pitanju Amerika je VRH i nema dalje od toga. Istovremeno zbog svoje veličine ne možemo da je poredimo sa Italijom, Francuskom, Japanom i sličnim već jedino sa zemljama sub kontinentima kao što je npr Indija ili Kina ili Rusija ili čak i sam kontinent Australija. Čak i ako uzmemo pojedinačno samo neke delove Amerike kao npr Floridu, Kaliforniju, Kolorado ili Arizonu(možda u kombinaciji sa Nevadom), one bi same po sebi bile prilično konkurentne ostalim državama sveta kada je turizam u pitanju i kao što sam već i napomenuo, tu bi Florida sama sigurno bila u svetskom vrhu.
Ovde se već ne slažem uopšte. Moje reference su ove: živeo sam u životu u 4 različite zemlje i 4 različita društvena uredjnja,
1. socijalističkoj SFRJ (70-ih) koja je bila prevara i nije imala baš mnogo veze sa socijalizmom iako je želela da to tako izgleda, i iako je mnogi danas hvale i žale za njom.
2. socijaldemokratskoj Švedskoj (70-ih, 80-ih, 90-ih pa i malo 00-ih)
3. (divlje) kapitalističkoj Americi (90-ih i 2000-ih)
4. klasičnoj diktaturi i rekao bih feudalnom uređenju, Tajlandu (zadnjih 12 godina)
Mogao bih naširoko o svakoj ponaosob ali ajde da kažem da je Švedska 70-ih verovatno vrh čovečanstva kada je društveni sistem u pitanju, barem u istoriji čovečanstva koju mi znamo i kojom nas uče,
dok je Amerika vrlo surova sredina u kojoj se sve vrti oko dolara. To nije fraza to je vrlo istinita činjenica. E sad, ako nekoga novac mnogo zanima, to mu je glavna opsesija i želi da bude rob istog Amerika je obećana zemlja za njega. Jer rob novcu ćeš biti bez obzira koliko zarađivao i na kojoj si društvenoj lestvici. Uglavnom će ti tokom celog života nad glavom visiti otkaz, doživotne rate velikih kredita koje si uzeo za baš sve što poseduješ, nećeš imati odmora nego će ti se život uglavnom sastojati od robovanja tom, meni zaista ogavnom društvenom sistemu. Ako mene pitaš klasična diktatura Tajlanda je melem za dušu naspram Američkog kapitalizma. Naravno, ovo su sve lična zapažanja i dojmovi, kao što svi oni koji odu za Ameriku misle da su baš oni pametni i da će oni zaobići sistem. Što se naravno nikada ne obistini.
I tako dalje...