Amerika Amerika zemlja velika

pogledo sam par njegovih videa, i Gary nije jedini gradic tako razrusen ekonomski..takodje sam davno pogledo 6 epizoda o americi od stehpen fry..putovo je u tzv black taxiju engleskom..ono sto je on izjavio i sto sam mogo primjetiti u tim njegovim epizodama jeste, da istok i zapad su izgradjeni..sredina amerike je trula..
Amerika ima puno prednosti, moje kolege koje rade isti posao su bogatasi u odnosu na mene , ako si socijalni slucaj je bolje u Evropi ,za sve ostale je bolje u Americi. Razlike su daleko vece nego u zapadnoj Evropi.

Amerika je fantasticna za posjetiti, vjerovatno najljepsa zemlja na svijetu.

Slažem se u potpunosti. Što se turizma tiče, prirodnih lepota, atrakcija i uopšte mogućnosti kada su putovanja u pitanju Amerika je VRH i nema dalje od toga. Istovremeno zbog svoje veličine ne možemo da je poredimo sa Italijom, Francuskom, Japanom i sličnim već jedino sa zemljama sub kontinentima kao što je npr Indija ili Kina ili Rusija ili čak i sam kontinent Australija. Čak i ako uzmemo pojedinačno samo neke delove Amerike kao npr Floridu, Kaliforniju, Kolorado ili Arizonu(možda u kombinaciji sa Nevadom), one bi same po sebi bile prilično konkurentne ostalim državama sveta kada je turizam u pitanju i kao što sam već i napomenuo, tu bi Florida sama sigurno bila u svetskom vrhu.

Amerika ima puno prednosti, moje kolege koje rade isti posao su bogatasi u odnosu na mene , ako si socijalni slucaj je bolje u Evropi ,za sve ostale je bolje u Americi. Razlike su daleko vece nego u zapadnoj Evropi.

Ovde se već ne slažem uopšte. Moje reference su ove: živeo sam u životu u 4 različite zemlje i 4 različita društvena uredjnja,
1. socijalističkoj SFRJ (70-ih) koja je bila prevara i nije imala baš mnogo veze sa socijalizmom iako je želela da to tako izgleda, i iako je mnogi danas hvale i žale za njom.
2. socijaldemokratskoj Švedskoj (70-ih, 80-ih, 90-ih pa i malo 00-ih)
3. (divlje) kapitalističkoj Americi (90-ih i 2000-ih)
4. klasičnoj diktaturi i rekao bih feudalnom uređenju, Tajlandu (zadnjih 12 godina)

Mogao bih naširoko o svakoj ponaosob ali ajde da kažem da je Švedska 70-ih verovatno vrh čovečanstva kada je društveni sistem u pitanju, barem u istoriji čovečanstva koju mi znamo i kojom nas uče,
dok je Amerika vrlo surova sredina u kojoj se sve vrti oko dolara. To nije fraza to je vrlo istinita činjenica. E sad, ako nekoga novac mnogo zanima, to mu je glavna opsesija i želi da bude rob istog Amerika je obećana zemlja za njega. Jer rob novcu ćeš biti bez obzira koliko zarađivao i na kojoj si društvenoj lestvici. Uglavnom će ti tokom celog života nad glavom visiti otkaz, doživotne rate velikih kredita koje si uzeo za baš sve što poseduješ, nećeš imati odmora nego će ti se život uglavnom sastojati od robovanja tom, meni zaista ogavnom društvenom sistemu. Ako mene pitaš klasična diktatura Tajlanda je melem za dušu naspram Američkog kapitalizma. Naravno, ovo su sve lična zapažanja i dojmovi, kao što svi oni koji odu za Ameriku misle da su baš oni pametni i da će oni zaobići sistem. Što se naravno nikada ne obistini.
I tako dalje...

Slažem se u potpunosti. Što se turizma tiče, prirodnih lepota, atrakcija i uopšte mogućnosti kada su putovanja u pitanju Amerika je VRH i nema dalje od toga. Istovremeno zbog svoje veličine ne možemo da je poredimo sa Italijom, Francuskom, Japanom i sličnim već jedino sa zemljama sub kontinentima kao što je npr Indija ili Kina ili Rusija ili čak i sam kontinent Australija. Čak i ako uzmemo pojedinačno samo neke delove Amerike kao npr Floridu, Kaliforniju, Kolorado ili Arizonu(možda u kombinaciji sa Nevadom), one bi same po sebi bile prilično konkurentne ostalim državama sveta kada je turizam u pitanju i kao što sam već i napomenuo, tu bi Florida sama sigurno bila u svetskom vrhu.

Ovde se već ne slažem uopšte. Moje reference su ove: živeo sam u životu u 4 različite zemlje i 4 različita društvena uredjnja,
1. socijalističkoj SFRJ (70-ih) koja je bila prevara i nije imala baš mnogo veze sa socijalizmom iako je želela da to tako izgleda, i iako je mnogi danas hvale i žale za njom.
2. socijaldemokratskoj Švedskoj (70-ih, 80-ih, 90-ih pa i malo 00-ih)
3. (divlje) kapitalističkoj Americi (90-ih i 2000-ih)
4. klasičnoj diktaturi i rekao bih feudalnom uređenju, Tajlandu (zadnjih 12 godina)

Mogao bih naširoko o svakoj ponaosob ali ajde da kažem da je Švedska 70-ih verovatno vrh čovečanstva kada je društveni sistem u pitanju, barem u istoriji čovečanstva koju mi znamo i kojom nas uče,
dok je Amerika vrlo surova sredina u kojoj se sve vrti oko dolara. To nije fraza to je vrlo istinita činjenica. E sad, ako nekoga novac mnogo zanima, to mu je glavna opsesija i želi da bude rob istog Amerika je obećana zemlja za njega. Jer rob novcu ćeš biti bez obzira koliko zarađivao i na kojoj si društvenoj lestvici. Uglavnom će ti tokom celog života nad glavom visiti otkaz, doživotne rate velikih kredita koje si uzeo za baš sve što poseduješ, nećeš imati odmora nego će ti se život uglavnom sastojati od robovanja tom, meni zaista ogavnom društvenom sistemu. Ako mene pitaš klasična diktatura Tajlanda je melem za dušu naspram Američkog kapitalizma. Naravno, ovo su sve lična zapažanja i dojmovi, kao što svi oni koji odu za Ameriku misle da su baš oni pametni i da će oni zaobići sistem. Što se naravno nikada ne obistini.
I tako dalje...
Kalifornija,Nevada,Arizona i Utah su fantasticne ,za mene najljepsi dio svijeta ,sistem u Americi ima prednosti i nedostatke i uvijek bi izabrao Ameriku u odnosu na Svedsku.Moje kolege u SAD koji imaju bruto platu istu kao i ja u Nizozemskoj su bogatasi za mene i uvijek je prica bjezi kod nas sta radis tu.Problem u Evropi je ako hoces da zaradis i zivis malo bolje odere te porez. U SAD je porez na plate manji ali i ako hoces da kupis auto,kamper itd sve je jeftinije tako da ti tri puta vise para ostaje od plate.

Poslednja izmena:
Kalifornija,Nevada,Arizona i Utah su fantasticne ,za mene najljepsi dio svijeta
Definitivno fascinatni predeli ali samo to što si nabrojao su površine koje retko koja zemlja na svetu ima. Čak i samo gradovi, da ne računamo prirodu, LA, SF, Salt Lake City, Las Vegas....su nešto čime retko koja zemlja može da se pohvali..
Washington State, za mene možda najlepša država Amerike, ja sam zaljubljenik u Ameriku, to jest njen turistički izgled ali.....
sistem u Americi ima prednosti i nedostatke i uvijek bi izabrao Ameriku u odnosu na Svedsku.Moje kolege u SAD koji imaju bruto platu istu kao i ja u Nizozemskoj su bogatasi za mene i uvijek je prica bjezi kod nas sta radis tu.Problem u Evropi je ako hoces da zaradis i zivis malo bolje odere te porez. U SAD je porez na plate manji ali i ako hoces da kupis auto,kamper itd sve je jeftinije tako da ti tri puta vise para ostaje od plate.

....da možeš više da zaradiš u Americi je uvek bilo ali da li je sve u parama? Naravno da nije. U današnjoj Švedskoj ni ja ne bih živeo i to i ne radim iako imam njihov pasoš ali ti nisi živeo u Švedskoj 70-ih a ja jesam i znam o čemu pričam. Današnji katastrofalni izgled zapadne Evrope....i ja je ne uporedjujem sa Srbijom ili ostalim propalim zemljama Balkana nego sa zapadnom Evropom od pre recimo 30 godina.....je proizvod vrlo aktivne politike Amerike odnosno onih bankarskih i globalističkih struktura koje mnogi nazivaju i dubokom državom Amerike. Pogledaj samo krizu u Ukrajini i šta je Amerika uradila sa Evropom za zadnjih godinu dana. Još od raspada Sovjetskog Saveza Amerika radi na razgradnji i uništavanju zapadne Evrope tako ona danas izgleda kao neka luda kuća gde se ne zna ni ko pije ni ko plaća. Tako međutim nije oduvek bilo. Zapadna Evropa je na svom vrhuncu brinula o čoveku, o pravima radnika, o svojim žiteljima dok sada naravno samo sprovodi direktive onih koji nam svima rade o glavi. Ovo nije teorija zavere iz emisija Balkan Info-a, ovo je moje iskustvo iz života u zapadnoj Evropi u kojoj sam još od 60-ih godina prošlog veka, ne znam koliko si ti dugo u Nizozemskoj?
I pored svega znam mnoge Šveđane koji su napustili vrlo lukrativne poslove u Americi, vrlo visok nivo života u New Yorku na primer, onoga trenutka kada su stvorili porodice. Njihovo mišljenje je da je za decu, za porodicu, mnogo zdravija dosadna i hladna Švedska od Amerike, glavne svetske sile i zemlje gde svi žele.

Definitivno fascinatni predeli ali samo to što si nabrojao su površine koje retko koja zemlja na svetu ima. Čak i samo gradovi, da ne računamo prirodu, LA, SF, Salt Lake City, Las Vegas....su nešto čime retko koja zemlja može da se pohvali..
Washington State, za mene možda najlepša država Amerike, ja sam zaljubljenik u Ameriku, to jest njen turistički izgled ali.....

....da možeš više da zaradiš u Americi je uvek bilo ali da li je sve u parama? Naravno da nije. U današnjoj Švedskoj ni ja ne bih živeo i to i ne radim iako imam njihov pasoš ali ti nisi živeo u Švedskoj 70-ih a ja jesam i znam o čemu pričam. Današnji katastrofalni izgled zapadne Evrope....i ja je ne uporedjujem sa Srbijom ili ostalim propalim zemljama Balkana nego sa zapadnom Evropom od pre recimo 30 godina.....je proizvod vrlo aktivne politike Amerike odnosno onih bankarskih i globalističkih struktura koje mnogi nazivaju i dubokom državom Amerike. Pogledaj samo krizu u Ukrajini i šta je Amerika uradila sa Evropom za zadnjih godinu dana. Još od raspada Sovjetskog Saveza Amerika radi na razgradnji i uništavanju zapadne Evrope tako ona danas izgleda kao neka luda kuća gde se ne zna ni ko pije ni ko plaća. Tako međutim nije oduvek bilo. Zapadna Evropa je na svom vrhuncu brinula o čoveku, o pravima radnika, o svojim žiteljima dok sada naravno samo sprovodi direktive onih koji nam svima rade o glavi. Ovo nije teorija zavere iz emisija Balkan Info-a, ovo je moje iskustvo iz života u zapadnoj Evropi u kojoj sam još od 60-ih godina prošlog veka, ne znam koliko si ti dugo u Nizozemskoj?
I pored svega znam mnoge Šveđane koji su napustili vrlo lukrativne poslove u Americi, vrlo visok nivo života u New Yorku na primer, onoga trenutka kada su stvorili porodice. Njihovo mišljenje je da je za decu, za porodicu, mnogo zdravija dosadna i hladna Švedska od Amerike, glavne svetske sile i zemlje gde svi žele.
Prije 30 godina nije bilo konkurencije i svi produkti su dolazili sa zapada, ne moze to porediti,sad moraju da konkurisu Aziji cak su i Arapi dosli pameti i prave fabrike umjesto da prodaju sirovine, logicno je da manje novca dolazi u Evropu nikakve to veze nema sa Amerikom. U Evropi radis za socijalni sistem koji vise nije moguce naplacati ako zelis da budes konkurentan na svjetskom trzistu.
Amerika je zemlja sa najljepsom prirodom,dobrom klimom i standardom ako si imalo sposoban ,za mene licno najbolja zemlja za zivot.

Prije 30 godina nije bilo konkurencije i svi produkti su dolazili sa zapada, ne moze to porediti,sad moraju da konkurisu Aziji cak su i Arapi dosli pameti i prave fabrike umjesto da prodaju sirovine, logicno je da manje novca dolazi u Evropu nikakve to veze nema sa Amerikom.
Evropa nema čime da bude konkurentna jer više takoreći ništa i ne proizvodi. U odnosu na pre 30 godina.

U Evropi radis za socijalni sistem koji vise nije moguce naplacati ako zelis da budes konkurentan na svjetskom trzistu.

Ovo ne razumem, ne misliš valjda da bi trebalo ukinuti socijalni sistem koje zemlje zapadne Evrope još uvek koliko-toliko imaju da bi bio "konkurentan", odnosno zarad profita? Pa ostarićeš i ti jednog dana i peMzija će i tebi dobro doći....
Mislim, i to sve je ionako svedeno na smejuriju zahvaljujući stalnim uslovljavanjem i zatezanjem od strane Svetske banke i ostalih davaoca kredita koji uglavnom nisu ni Rusi, ni Kinezi......

Ne znam da li ti želiš da ja poverujem u deda Mraza ali star sam bre ja za to.
Da bi uopšte nastavili bilo kakav razgovor na temu odgovori mi samo na 2 pitanja:
1. Da li ti zaista veruješ da je ekonomski sistem EU nezavisan i bez ikakvog uticaja Amerike (mislim, umobolno pitanje ali ajde)?
2. Da li ti zaista veruješ da EU nije (od NATO/Amerike) okupirana teritorija i da kroz npr Nizozemsku svakog trenutka mogu da vam prolaze Ameri kako god žele i da vi tu nemate nikakvo pravo glasa?

Evropa nema čime da bude konkurentna jer više takoreći ništa i ne proizvodi. U odnosu na pre 30 godina.

Ovo ne razumem, ne misliš valjda da bi trebalo ukinuti socijalni sistem koje zemlje zapadne Evrope još uvek koliko-toliko imaju da bi bio "konkurentan", odnosno zarad profita? Pa ostarićeš i ti jednog dana i peMzija će i tebi dobro doći....
Mislim, i to sve je ionako svedeno na smejuriju zahvaljujući stalnim uslovljavanjem i zatezanjem od strane Svetske banke i ostalih davaoca kredita koji uglavnom nisu ni Rusi, ni Kinezi......

Ne znam da li ti želiš da ja poverujem u deda Mraza ali star sam bre ja za to.
Da bi uopšte nastavili bilo kakav razgovor na temu odgovori mi samo na 2 pitanja:
1. Da li ti zaista veruješ da je ekonomski sistem EU nezavisan i bez ikakvog uticaja Amerike (mislim, umobolno pitanje ali ajde)?
2. Da li ti zaista veruješ da EU nije (od NATO/Amerike) okupirana teritorija i da kroz npr Nizozemsku svakog trenutka mogu da vam prolaze Ameri kako god žele i da vi tu nemate nikakvo pravo glasa?
Socijalni sistem u Evropi je preskup da bi se mogao odrzati upravo zbog konkurencije iz drugih dijelova svijeta i zbog velikog broja zloupotreba.
Ekonomski sistem EU nije nezavisan kao ni jedan drugi u svijetu.
Ameri ne mogu da prolaze kako hoce ,uvijek se daje saglasnost ,np Turska nije dala saglasnost da se Irak bombarduje iz Turska teritorije itd itd.
Zasto su se Finci odlucili da pristupe NATO savezu da bi dobili zastitu od Rusije ,mogli su se i prije prikljuciti ,niko ih nije tjerao .Cini mi se da si zagrizao u teorije zavjera.

Poslednja izmena:
Argumenti? Koji će tebi argumenti pomoći kada bi ti ukinuo socijalni sistem jer je teret džavi i ubedjen si da EU nije pod okupacijom Amerike?🤷‍♂️
Svi mi verujemo u ono što želimo i niti ćeš ti razuveriti mene, niti ja tebe, zato bolje da ne gubimo vreme, pametnije je.

Ako postoji tema vezana za Ameriku i njene gradove nek se prebaci..

Naima svima nama je jasno da je Amerika raj na zemlji sto se tice zivota, zarade, kulture i td. Volim da odlutam u tu licimjernu zemlju i pogledam kako izgledaju livade, ceste, sume, gradovi, kuce, auta i td. Tako naleti na ovog tipa i njegova putovanja po AmeriKi..Volim kad je neko iskren i ne snima samo sjaj bljestavilo Holivuda vec i realnost, muke americkog naroda..

evo trenutno postavljam njegov video vezano za gradic Gary, nesto jugoistocno od Chikaga tj predgradje Chikaga....kad se nisam slagiro da u AmeriKi imaju ceste sa rupama ko svicarski sir. Odma se sjetim filma o Facebuku i scene koja govori o Bosni kao tamo nema puteva, drugim rijecima asfalta, vec samo kaldrma..i kazem u sebi 100ka..vazno im je samo pljuvati po drugima dok po tv samo pricaju o americkom glamuru..

Pustahija ima svuda. Ima i po Kini, Rusiji, Kanadi i ostalim zemljama. Pogotovo ovim najvećim na svetu.

meni se uzima najgore iz amerike jer to oni rade drugima...sprdaju se sa drugim po njima nerazvijenim drzavicama, a o svojima sve lijepo ko bozicno drvo..i zasto da se ne palimo na antiamericku propagandu od amera poput ovog tipa sa Gary videa..Tip voli svoju zemlju, putuju, zeli da je upozna dok je ziv i siguran sam da ga boli licimjernost njegovih politicar koji su unistili neke gradove radi vlastite dobiti..
Kontrasti su veliki u Americi ali ti samo navodis lose stvari. Prelijepa zemlja u kojoj se moze dobro zivjeti.

Kontrasti su veliki u Americi ali ti samo navodis lose stvari. Prelijepa zemlja u kojoj se moze dobro zivjeti.
sad za vikend sam vidio prijatelje koji 20 god nisu izasli iz amerike, sto zbog borbe kad su tek otisli, pa su dobili djecu pa opet neka vrsta borbe..zive u kaliforniji, i mrzi me iz prve ruke da prepricavam neke stvari..kontrasti su veliki i na balkanu al ajd u filmu facebook ameri moraju udariti niske udarce i naglasiti kako puteva nema u bosni i na taj nacin ponizavati tamo neke druge..dok u americi ima puteva..i kad zahvaljujuci yt izlete ovakve stvari u toj ameriKi onda cemo se izvlaciti na pricu "pa kontrasti"..

Back