Američki survivor

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Odgledao sam juče i danas 28-u sezonu američkog survivor-a i mogu samo reći da je 100 puta bolji od našeg. Bukvalno je pravi princip preživljavanja u plemenu gde se prave savezi, uništavaju, prevrtači što je manje više životna lekcija o verovanju ljudima. Skoro da i ne prikazuju šta jedu, iako su smršali veoma, ali je glavni fokus na njihove dogovore koga da izglasaju. Plemenski saveti su veoma ludi za razliku od naših koji su predvidivi.

U sezoni koju sam pogledao ima jedan policajac koji je mastermind sa taktikama. Čovek je lagao, prevrtao, koristio skrivene imunitete kako treba, blefirao i zasluženo pobedio. Kao čovek u igri bio je ljiga, ali dobio je glasove plemenskog veća jer je igrao Survivor igru u punom sjaju dok je drugi finalista prosto išao na čast i tako to. Evo ga taj lik dok prisluškuje kako mu rade o glavi:

Screenshot_1.jpg

Po ovome što si opisao, meni ovaj naš deluje 100 puta bolje. :mrgreen:

Takvih prevrtljivih đubradi ima na svakom koraku, još mi samo fali da ih gledam na delu i u slobodno vreme i još dok ih proglašavaju nekakvim pobednicima(?) na poligonu koji je napravljen kao ideal njihovog prirodnog staništa. Bljak.
Treba da zbog toga "shvatim" da takvom nekom treba da se divim?
Neka hvala Ameriko. :p

Po ovome što si opisao, meni ovaj naš deluje 100 puta bolje. :mrgreen:

Takvih prevrtljivih đubradi ima na svakom koraku, još mi samo fali da ih gledam na delu i u slobodno vreme i još dok ih proglašavaju nekakvim pobednicima(?) na poligonu koji je napravljen kao ideal njihovog prirodnog staništa. Bljak.
Treba da zbog toga "shvatim" da takvom nekom treba da se divim?
Neka hvala Ameriko. :p
Igra se zove survivor. Ne samo na poligonu, nego i međuljudski odnosi, a tu se igra prljavo. Da tebe bace, ali realno da te bace u takvu situaciju gde jedan ispada, ali tako da ga likvidiraju, ti bi igrao itekako prljavo kao što oni igraju da ostanu jedini preživeli. Tako da je malo bezveze reći kako je bljak biti prevarant kada je cilj igre biti upravo to. Najbolji prevarant ikada.

Diviš se našem survivoru koji je imao situaciju gde je pobednik rekao ostalima da svi glasaju za njega i podeliće pare. I tako je i bilo. Onaj koji je to rekao, tužen je od surviver vlasnika ili šta već.

Tako da je malo bezveze reći kako je bljak biti prevarant kada je cilj igre biti upravo to. Najbolji prevarant ikada.
Ako je cilj igre biti đubre i ljiga (a ne nešto drugo), onda ne valja igra. :) Na stranu to što je ovo izgleda mnogo više od društvene igre koju mogu da igraju drugari za stolom ili u sobi tj. nije igra u pravom smislu reči. To što si opisao u uvodnom komentaru (a ja pročitao) je isplanirani socijalni projekat po svojoj strukturi.
A i taj učesnik je sam birao da uđe, niko ga nije naterao.

Ovaj naš deluje dosta manje prevrtljiv i više fokusiran na druge aspekte igre.

Diviš se našem survivoru koji je imao situaciju gde je pobednik rekao ostalima da svi glasaju za njega i podeliće pare. I tako je i bilo. Onaj koji je to rekao, tužen je od surviver vlasnika ili šta već.
Slabo gledam i naš, za taj događaj ne znam.

Ako je cilj igre biti đubre i ljiga (a ne nešto drugo), onda ne valja igra. :) Na stranu to što je ovo izgleda mnogo više od društvene igre koju mogu da igraju drugari za stolom ili u sobi tj. nije igra u pravom smislu reči. To što si opisao u uvodnom komentaru (a ja pročitao) je isplanirani socijalni projekat po svojoj strukturi.
A i taj učesnik je sam birao da uđe, niko ga nije naterao.

Slabo gledam i naš, za taj događaj ne znam.
Ne shvatam šta je loše u tome gde jedan nadmudruje drugoga? Mentalna igra.

Back